Rungon "turhat" osat pois, kestääkö ajaa?

Oon puuhastellut vanhan tunturin rungon kanssa ja vielä vois hieman karsia. Kävi kuitenkin arvuuttamaan uskaltaako kaikkea sahata vai kärsiikö takahaarukan kesto siitä liiaksi? Näistä kuvista voi ihmetellä ja arvioida kestääkö takahaarukka seuraavat poistot (leikkauskohdata punaisin viivoin)

http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/tunturi/lokari_tarakka_tuki.jpg
lokarin ja tarakan kiinnitystuet, molemmat pois?

http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/tunturi/seisontajalka_tuki.jpg
seisontajalan kiinnitystuki, pois?

Lisäksi dropoutit näyttää hieman weirdoille, joten voisko noista silpaista hieman pois, ilman murtuvat kesken ajon.
http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/tunturi/dropoutit.jpg

Satulassa istuu n. 75kg raideri.

veikkaisin, että kestää (hetken), mutta sit kun hajoo, niin voi miettiä uusiks, että kannattiko.

No ehkä tuon ylemmän bridgen voi positaa seatstaytten välistä ja dropoutit muokata, mut muuten en lähtis ainakaan kokonaan poistamaan noita ristitukia. Pieni muokkaus ei varmaankaan haittais.

kandee aloittaa tästä

http://img91.imageshack.us/img91/2950/konversio.jpg

Käsittääkseni seisontajalan tuen ja noiden ylempien katkaisulla saat pyörän, jonka runko alkaa muistuttaa jäykkyydeltään kuollutta kastematoa ylämäessä.

Noista muokkauksista uskaltaisin toteuttaa ylemmän seatstay-modauksen ja droputtien siistimisen. Sitä tarakan kiinitys-kohtaa voi varmana muotoilla pienemmäksi, mutta en poistaisi.

Isorattaan ohjeilla voi teinit hakea huomiota, mutta eivät pääse siitä nauttimaan.

Voi olla, että projekti menee päin mäntyä, jolloin tuo isorattaan ohje on ihan paikallaan. No, siis säästelen rautasahaa ja jätän osat paikoilleen, ehkä hieman viilailen. Kiitos eri näkemyksistä :smiley:

Toi taitaa vissiin olla Retki Super? Itelläni on myös sellainen, ja se on miun eka dyykkislöytö, josta päädyin oikeasti kasaamaan jotain, josta tuli myös valmista. Siitä on ketjunsa täällä jossain foorumin syövereissä. Pyörä oli silloin vielä sinkula, mutta vois kohta laittaa uusia kuvia, kun on tullut vähän uutta palikkaa sen jälkeen, mm. uudet kiekot, taaempi fiksinavalla.

voithan sä noi rumat reikäraudat poistaa mutta ne voi myös korvata sirommilla,joko tangosta tai putkesta taivutetuilla pätkillä.tulis siromman näköne,josko paino ei kauheesti laskis,josko…ei tollasten palojen pelkkä poistokaan sitä kauheita kevennä.

Ai niin, oli miulla asiaakin. Ei siitä kannata mitään katkoa, koska tuo runko painaa niin perkeleesti että ei se pari sataa grammaa tunnu yhtään missään. Isot pojat sanoivat muutenkin, että enemmän on väliä niillä pyörivillä massoilla.

Ja kannattaa ehkä säästää noi droppien “ylimääräiset” pellit, koska saat niihin kätevästi lokarit kiinni näin syksyä ajatellen. Biltsusta saa just tuohon sopivia mustia muovilokareita noin kympillä. Tai vähän joutuu katkomaan: takalokarin keskiöpuolen kiinnityksessä on jokin typerä pala peltiä, joka lähtee vaikka pihdeillä väsyttämällä.

Retki 6 on tuo meikän pyörä, joo painaahan se, ei tässä grammoista taistella vaan ulkonäöstä :smiley: Ei skillit/työkalut riitä, että korvais noita paloja. Pysykööt. Lokarit löytyy vielä orginaaleina, mutta niistä ajattelin ehkä luopua (aika klommoiset). Syksyllä ne toisaalta palvelis hyvin.

HAppo-orgiat, jos löytyy uutta fotoo sun vempeleestä niin postaa ihmees. Ois mukava nähdä, että mitä tästä voi saada aikaiseksi :slight_smile: Itse ajattelin tehdä suoraan fixiksi, vaikka se foorumin erinäisten postausten perusteella saattaakin olla aika haaste.

Omasta rottakulkuristani otin raa’asti rälläkällä pois seatstay-putkien välissä olleen jumalattoman metalliläpyskän joka toimi kiinnityskohtana sekä takajarrulle, tavaratelineelle että lokasuojalle. Kiinnikkeen seisontatuelle jätin. Parin kuukauden mäkirunttaamista on ainakin meitsin alla (vajaa 70kg) kestänyt ihan hyvin. Ehkä se toi Rautaruukin putkeen kaivattuakin eloisuutta. Pyörän painohan tossa ei juurikaan putoa mut linjakkuutta tulee runkoon. Esteettisestä näkökulmasta asiaa ajateltuna, suosittelisin pientä kevennystä.

Retki 6:n ja Superin ero taitaa olla lähinnä vaihteiden lukumäärässä, joten Superin kiinteyttäneenä väitän, ettei siinä ole juuri sen erikoisempia vaikeuksia, jos pyörässä on neliskanttifauber sen yhdestä palasta väännetyn mummisfauberin sijaan. Mummisfauberillakin onnistuu, mutta sen kanssa on huonommin varaa säätää ketjulinjaa ja polkimia saattaa olla jossain määrin vaikeampaa löytää. BMX-pyörissä käytetään kai jokseenkin yleisesti fauberia, joten siltä puolelta löytyisi varmaan jonkin lapsille speksatun BMX:n miniflätit polkimiksi.

Ja tässä urli tohon aikaisempaan ketjuun, jonne laitoin tuoreen kuvan: https://www.yksivaihde.net/old/1332

Retki 6:ssa on ainakin ykskampifauber (one piece crank vissiin englanniksi) ja varmasti vähempi vaihteita, tähdätään kuitenkin siihen yhteen vaihteeseen :wink: En tajunnut mitata eturattaan ketjulinjaa tarkasti ennenkuin purin keskiön niin paha sanoo mikä se on, arvio n. 42mm. Polkimet voi tosiaan tuottaa ongelmia, orginaalit oli ainakin niin huonossa kunnossa ettei niitä viitsisi laittaa. Voihan tuohon harkita vaihtavansa keskiön neliskantiksi niin valinnanvara hieman kasvaisi.