Rungon tunnistusapua pyydetään

Osaisikohan kukaan auttaa kuvissa esiintyvän rungon tunnistamisessa? Myyjällä ei aikanaan ollut käsitystä rungon historiasta, eikä nettikään ole tähän mennessä osannut auttaa. Keskiökierteet on italo-mallia. Campagnolon ja gipiemmen osia on käytetty vaihteissa, jarruissa ja kammissa. Apilan muotoinen vedenpoistoreikä keskiön pohjassa ja ferrara-teksti lienee parhaat johtolangat.

Pahoittelen rungon likaisuutta.

http://www.ee.oulu.fi/~ramo/pyora/pyora.jpg

http://www.ee.oulu.fi/~ramo/pyora/eturatas.jpg

http://www.ee.oulu.fi/~ramo/pyora/keskio.jpg

http://www.ee.oulu.fi/~ramo/pyora/keskio2.jpg

http://www.ee.oulu.fi/~ramo/pyora/keula2.jpg

http://www.ee.oulu.fi/~ramo/pyora/keula_sivu.jpg

http://www.ee.oulu.fi/~ramo/pyora/pystyputki.jpg

http://www.ee.oulu.fi/~ramo/pyora/taka2.jpg

http://www.ee.oulu.fi/~ramo/pyora/takaa.jpg

Kyllähän toi kovasti lolnagolta vaikuttais.

Vaiko olisiko mahdollisesti ihan vaan “Ferrara” kun kerran sen nyt rungossa lukee pariinkin kertaan? En ole kyllä ikinä kuullut moisesta mutta onhan noita Italo-maantiepyöriä aikoinaan tehty about tuhatta eri merkkiä kun monilla pienilläkin fillaripuodeilla oli omansa.

Ja hei, Philin etunapa!

Mä jäin miettimään, että voisko Ferrara olla muhvivalmistaja? Toisaalta, voihan tuossa olla vain lolnagon keskiömuhvi.

Kun “Ferara” lukee keskiömuhvin ohella myös tuossa seatstayn “hatussa” niin se on melko varmasti valmistajan ja siis samalla pyörän merkki. Tyypillisesti juuri tohon kaiverretaan pyörän nimi näissä vanhemmissa fillareissa.

Toisaalta mm. Cinelli calmisti ja möi aikoinaan muhvisettejä jossa keskiömuhvin pohjassa lukee isolla Cinelli mutta ei se tee niistä pyöristä Cinellejä - vaikka niitä sellaisina aina usein yritäänkin myydä…

http://www.ee.oulu.fi/~ramo/pyora/pystyputki.jpg

Kiitoksia vastauksista konkelille ja jussille!

Ferrara lienee todennäköisin (samalla ehkä tylsin) vastaus. Semmoisen tiedonjyvän onnistuin netistä löytämään, että Ferrara-niminen heppu olisi joskus suunnitellut runkoja mm. colnagolle.

Netin hakukoneiden antamat vastaukset suuntautuvat enimmäkseen Ferrara-kaupunkiin liittyviin sivuihin, joten disinformaation määrä sotkee harmittavasti selvitystyötä.

Vaan olispa kiva tietää tarkemmin!

Ihan selkeästihän rungon merkki on Ferrara. Takakolmion yläputkien päästä tuo valmistaja viimeistään selviää, jos epäilyttää muhvista tunnistus. Tuo keskiömuhvin reikäkin tosiaan näyttää enemmän apilalta kuin Colnagon ristiltä.

Löysin tällaisen nimen kun Giuseppe Ferrara, valmistanut omalla nimellään runkoja 80-luvulla Italiassa → http://www.roadcycling.com/events/wc2003/ferrara.shtml

EDIT: sama kaveri vaikuttaa ilmeisesti nykyään konsulttina Kanadassa (Telecom Computer -niminen firma), jostain kun kaivais mailiosoitteen vois kysellä henk. koht. onko ko. herran valmistama :wink:

Hmm, mielenkiintoinen tutkimushaara tuo herra Giuseppe Ferrara . Linkedin tuntee Telecom Computerissa työskentelevän Ferraran, ja sitä kauttahan voisi yrittää yhteydenottoa. Kiitokset sepe84 tästä.

Pistän raporttia, mikäli jotain uutta tuolta suunnalta selviää.

Takakolmion poikkiputket liitetty vahvistuksin ala- ja yläputkiin.
Pitkät, taidokkaat, koristeelliset ja ohuet muhvit. Reunat näemmä vieläpä ohennetut.
Satulaputken halkio suljettu poraamalla isompi reikä halkion pohjaan.
Takana alaputkessa oleva vaijerinohjain on koneistettu kappale, eikä mikään peltihökötys.

Nämä ovat kaikki merkkejä hyvin korkealaatuisesta ja kalliista rungosta.

Tuure

-.-

muhvit samat kuin tuossa mun golnaco exa mexicossa lukuunottamatta keskiömuhvia. ja samanlainen tuo takapyörän yläpuolelle jäävä pieni poikittaisputki. mutta noi takadropit ei ole samanlaisaet.