Rungon Korjaus?

Olisi 80 luvun teräsrunkoinen ratapyörä, jossa on rungon keskiössä halkeama. olisiko tietoa missä/kuka voisi hitsata? laitan ohessa kuvan tosta halkeamasta vielä
Imgur

kuva ei näy

Hannibal_HKI - 17:23, 17.6.2020 » Olisi 80 luvun teräsrunkoinen ratapyörä, jossa on rungon keskiössä halkeama. olisiko tietoa missä/kuka voisi hitsata? laitan ohessa kuvan tosta halkeamasta vielä https://www.flickr.com/photos/hannibal_j/50016458247/in/datetaken-friend/
Kokeile jos käyttäjä nimimerkillä Odie voisi auttaa. Odie juotti minulle ysärimaasturiin levyjarrukorvakkeen.

Joo Odie tai Normaali voinee auttaa. Tai sitten jos haluat lähetellä Joensuuhun niin minä voin myös korjata. Riippumatta kuinka pahasti tuo on murtunut, niin kyllä tuon kuntoon saa. Jos ei muuten niin vaihtamalla vaikka koko keskiömuhvin :smiley:
https://live.staticflickr.com/7924/46854464414_ccf68f642e_b.jpg
https://live.staticflickr.com/7877/46662727085_6336288fca_c.jpg

Noniin
Kiitos Paljon avusta kyselen näiltä kavereilta miten onnistuu,
ja jos ei onnistu, niin sit mietitään tota Joensuu asiaa :slight_smile:

Päätin jatkaa olemassaolevaa topsua läheisesti liittyvän aiheen takia.

Matkustin Itä-Helsingistä Espoon perukoille katsomaan “Suomen ruminta Bianchia”.

Jos kuvasta ei ilmene, niin ei-vetopuolella " chainstay" ruosteessa, alapuolelta pullottaa n. 5 mm ja keskellä paukamaa viiltomainen halkeama, josta ei tietoa jatkuuko maalin alle.

Sanokaahan onko tämä korjattavissa, mitä sille pitäisi tehdä ja paljonko tulisi maksamaan? Ei tullut siis vielä kauppoja. Kaikesta päätellen satulaputkesta on päässyt vettä rungon sisälle, joka on sitten ulkosäilytyksessä jäätynyt.

olisiko kuvaa koko pyörästä?


Tällasta putkea


Joo stemmi on melkoinen viritys. Jos tää mulle tulis niin melkeinpä kaikki muu paitsi runko lähtis vaihtoon, siksi kurja et just se on rikki.

50€ oli pyyntihinta, myyjä ei itse ollut huomannut haljennutta putkea. Sanoin että mietitään vielä, kun ei oo käsitystä tuollaisen korjaamisen mahiksista. Tarjos että vois viedä jollekin tutulle autokorjaamolle hitsattavaks parilla kympillä
… …

Off topic: Harvemmin tulee kaltaiselleni hukkapätkälle sopivan kokoisia keveähköjä muhvirunkoja vastaan omalle kukkarolle sopivaan hintaan. Toi (46 cm) nyt melkein on jo liiankin pieni, mutta toisaalta ysärihybridin geo eli lähenee maastopyörän mitoitusta(?)

Sen verta diipissä kunnossa tuo runko että en hitsattunakaan maksais euroakaan. Älä osta. Tiedän kokemuksesta: itekin ysärimaasturihaipeissani ostin periaatteessa ihan hyvän mut kuitenkin ihan paskan pyörän liian kalliilla (90e) jossa oli sit tolppa jumissa ja pilasin rungon sitä irrottaessa. Irto-osia myymällä sain vähän oppirahoja pienennettyä mutta menihän siinä fiilikset pilalle ja monen päivän työ hukkaan niiden muutaman kympin lisäksi.

4 Likes

Joo, kyllä noi on niin hentoja noi putket ja näkee et ruostevaurio on edenny poikkeuksellisen pitkälle, ei tos viillon vieressäkää enää tervettä peltiä oo lainkaa. Vahva suositus unohtaa koko homma.

2 Likes

Toisaalla joku veikkaili että vois olla hitsattavissa, mutta ei tosiaan ole tietoa kuinka paljon ja mistä kaikkialta runko on päässyt ruostumaan maalin alta / putken sisäpuolelta. Tän kerran opetus oli että maalin ja ruosteen alta voi paljastua mitä vaan.

:frowning: täytynee riisua ostohousut jalasta ja jäädä odottamaan seuraavaa kohdalle osuvaa sopivaa runkoa.

Tässä kys. myynti-ilmoitus jos joku toinen haluaa koittaa onneaan Ilmoitusta ei löytynyt...

Jätä suosiolla ostamatta vaan. Mulla oli 2010 luvulla valmistettu Soliferin "mummopyörä’ jossa samankaltainen ongelma. Halkeama oli noin 2cm pitkä mutta sitä sitten avasin enemmän korjaus syvällä mielessäni mutta niin oli ruostekin syvällä. Koko chainstayn matkalta pyhä henki, maali ja 1mm jotain metallia piti sitä kasassa. Jos itsari ei oo ajankohtainen niin en suosittele.

1 Like

Mitenköhän tän aloitusrungon tarina päättyi? Päätyikö paikallisille sepille @Odie @normaali? Omassa Columbus cromor Somec-konversiossa samanlainen halkeamalinja keskiömuhvissa vedon puolella satulaputkea kiertäen.

Ei taida olla arvokas runko, mutta kiva, joten kierrätysmielessä kiinnostaa epäesteettisetkin korjausmahdollisuudet. Muhvin vaihdossa tuskin mitään järkeä kuitenkaan. Kannattaako tätä ensin lähestyä maalia raaputtamalla vai suosiolla laittaa seinälle tai metallinkeräykseen? Vai vaan ajoa keskinkertaisella kuolemapelolla? Oireita tai nitinöitä en ole ajossa huomannut.

ei o näkyny. aika did dunha tuo on, mut ei varmaan kova homma juottaa tai hitsaa, kestää sitte minkä kestää, ei ainakaan huonone merkittävästi.