Rossin Infinity

Tästä se sitten taas lähti. Kävin kaverin työpaikalla ja bongasin pajan nurkista wanhan rossinin ja heti tietty kyselemään että näinköhän tuo joutaisi vaikka noita pyöriä on muutenkin ihan riittävästi.
Senverran olen ajoitellut että riisuin rungosta osat pois maalinpoistoa varten. Punnitsin rungon ja yllätyin keveydestä, 1800g ja 750g haarukalle ei mielestäni ole ihan mahdottomia tuonikäiselle teräsrungolle.
http://personal.inet.fi/koti/mika.bjorkholm/rossin1.jpg
Kuvassa näkyy myös uusi pidempi satulatolppa ja suora tanko jota ajattelin tilalle, katsotaan nyt.
Myös etukiekko tuntui käyttökelpoiselta, sille asentelin renkaankin jo odottamaan. Taakse sitten jollain sinkula/fiksinavalla open sport tms. matala vanne jollei kellään ole tuollaista samanlaista FIR EL19 vannetta ylimääräisenä.
http://personal.inet.fi/koti/mika.bjorkholm/rossin2.jpg
Väriteemaksi oli tällähetkellä mielessä jonkunlainen valkoinen runko tyyliin fixie inc peacemaker mutta se punainen raita vaakaputken sijasta pystyputkessa. Renkaat toki noi punaiset mitkä kuvissakin.

Aika vekki tuossa kehässä, vai pettääkö silmäni?
Muuten nätti fillari. Kunpa mäkin saisin kohta aloitettua oman rojektin.

Siinä kohdin kuva hämää, toi on vanteen saumakohta ja kiillottunut vaan vähän eritavalla kuin muu vanne. EI siinä sormella kokeiltaessa monttua tunnu.

Toi pystyputkessa pleva tarra on muuten:
hand made by rossin italy
The dupont system

…mitä sitten ikinä tarkoittaakaan.

GolluB - 1 hour ago »

Myös etukiekko tuntui käyttökelpoiselta, sille asentelin renkaankin jo odottamaan. Taakse sitten jollain sinkula/fiksinavalla open sport tms. matala vanne jollei kellään ole tuollaista samanlaista FIR EL19 vannetta ylimääräisenä.

Eikä siinä ollu takakiekkoa mukana ollenkaan? Jos oli, ni ei muuta ku vanha kehä uudella navalla ja pinnoilla näyttöön.

Oli siinä takakiekko mut en oo tuubirenkaalla ajamassa. Edessä oli avo.

Käypä katsomassa kyläsaaren pyöräpajalta. Tuskin samaa mallia löytyy, mutta hyvin samanhenkisiä alumiinikehiä siellä takapihalla oli. Itseasiassa yksi, jonka profiili oli hyvin samanlainen, mutta oli analisoitu siniseksi.

Vähän on pitkä matka katsomaan, vaikutan tällähetkellä lappeenrannassa.

Älä poista maaleja, toi rossinin orkkis kasariväritys on vitun siisti :slight_smile:

tya - 2 hours ago » Älä poista maaleja, toi rossinin orkkis kasariväritys on vitun siisti :)
1+
jussi - 36 minutes ago »
tya - 2 hours ago » Älä poista maaleja, toi rossinin orkkis kasariväritys on vitun siisti :)
1+
Komppaan edeltäviä (tähän beatbox-hymiö).

Samoilla linjoilla tya:n kanssa, älä ihmeessä raavi maaleja mihinkään! Todella siistit grafiikat.

No hitto, laitetaaks sit tarroja kaikkien poislaikattavien osien kohdille? Ei vaan, eiköhän noi lähde. Ei istu mun silmään noi värit vaikka kasarissa sinänsä ei mitään vikaa. Lupaan kuitenkin harkita vielä :slight_smile:

Kasari on aina kasari, vaikka ruma oliskin :). Vanhojen maalien jättäminen on toki vain yksi vaihtoehto, uudelleen maalaus voi olla helpostikin hienompi. Ikuista jossittelua. Olis siistiä jos saisit jostain tollaset rossinin tarrat oikean värisinä uutta maalia ajatellen. Vaikka tosta: Ebay

Tarrojen teettäminenkään ei ole mitenkään kauhean kallista. Yksiväriset rungot on helposti tosi tylsiä.

No mutta, mitäs jos jätät kaiken ennalleen ja teet siitä vaikka vaihteellisen lenkkipyörän sitten kun oot vähän innostunut lisää ja ostanut oikean ratarungon ton tilalle. Ihan näin vaan ideana.

Toi on kyllä niin hienon näköinen runko että mieti kahteen kertaan ennen kuin teet sille mitään.

ihankun olisin tähän jo vastastaillut mutta en sitten näköjään… anyway, kasarius ei ole itseisarvo. Tilasin noi tarrat ebaystä, kiitokset vaan vinkistä. Ja vaihteellista lenkkipyörää tuosta turha haaveilla, niitä on pari jo muutenkin. Toki jos joku välttämättä noin hienon rungon haluaa ja tarjoaa siitä vaihdossa uuden sinkula/ratarungon niin toki voidaan asiasta keskustella vielä

Tänään lähti maalit, ihan toimivaa kamaa toi nitromors. Dremeli lauloi myös ja abt puolet ylimääräisistä vaihdeajasta muistuttavista ulokkeista lähti pois. Huomenna lisää leikkelyä.
Ei muuten mee normi maantiepyörän takajarru tuohon, tarttee ostaa 2 etujarrua että saa kiinni. Onneks tuli huomattua toikin ajoissa ettei ollu kerenny tilaamaan vielä jarruja.

CRC:stä kattelin esim perus Shimano Sora -paria aiemmin ja niissä tuli niitä vastakappaleita 3 eri mittaa / jarru mukana. eli oletettavasti takajarru pitäis saada taakse. Itselläni on nyt takajarru edessä semmoisella 2,5.3 cm vastakappaleella.

Vai onko joku muu juttu miks takajarru ei mene taakse?

ongelma ei olekaan se vastakappale (on mulla niitä pitkiä) vaan että tuossa on takana niin pieni reikä että se vastakappale ei mahdu sinne sisään, aika tarkalleen sen pelkän jarrussa kiinni olevan kierretangon pätkän halkaisijainen toi. Eli etujarru ja normaali mutteri vastapuolelle. retkipyörissä näkyny vastaavanolosia rakennelmia mut ei kuitenkaan samoja. Pitää olla jotkut 57mm tjsp jarrutkin, tossa on jätetty tilaa lokareille kait niin mahtuu jopa isommat renkaat pyörimään.