(rikkinäisestä!) Rungosta pyöräksi

SanttuT:n ehdotuksesta ajattelin laitella tänne tarinan Raleigh Royale -rungon matkasta (toivottavasti!) käyttöpyöräksi ja tod näk loppujen lopuksi talvivehkeeksi kun toiseen vekottimeen ei mahdu läskit alle. Itse diggaan kovasti muhvijuotetuista vanhoista rungoista ja toivon että tästä jotain tulee.

Eli, runko on ostettu parillä kympillä keulan kera. Ohjainlaakeri tuntui vielä toimivalta, eli sitä ei tarvitse uudistaa.

Raleigh Royale 58cm

Olen yhdestä rungosta poistanut maalit käsipelillä hiomakoneella ja raaputtamalla, toisen kohdalla luotin ammattilaiseen jolla hiekkapuhallutin ja maalautin rungon, tällä kertaa ajattelin palata käsipeliin - homman nimi kuitenkin on harrastaminen, ja siten tulee harrastettua enemmän - tai jotain. Näytin siis Raleighille porakoneeseen kiinnitettyä teräsharjaa:

180520081183

Sitten, kuinka ollakkaan huomasin jotain mikä olisi pitänyt huomata alun alkaen, rungon keula oli murtunut yhden juotosmuhvin reunaa pitkin. Bollocks…!

bollocks!

Noh, onneksi SanttuT lupasi kurkata runkoa jos sen voisi hitsata tai juottaa… Tässä viimeinen kuva ennen korjausta…

raleigh at the shop

… to be continued …

edit: ja jos Santtu otat duunin aikana kuvia niin vielä parempi… lätkäise tähän perään vaan

jahas, nyt vasta tajusin että tämä tuli tänne eikä tuonne “projektit” alueelle… voiko joku siirtää, vai onko väliä??

Toivottavasti tälle hieman surullisesti alkaneelle tarinalle saadaan onnellinen päätös. Päädyis nyt lopulta vaihtamaan koko emäputken. Hioin vanhan putken muhvin sisältä pois, sorvasin uuden putken ja lopuksi juotin sen kiinni. Juotos ei ole ehkä kaikkein aistikkain, mutta ei se putki siitä ainakaan pois tipahda.

http://users.tkk.fi/~sjt/How-To/vaiheessa.jpg

Toinen muhvi irroitettuna.

http://users.tkk.fi/~sjt/How-To/uusi%20em�putki.jpg

Ja runko uuden emäputken kanssa.

Lupaavalta näyttää mutta ainakin itselleni herää mieleen kysymys olisiko samalla hitsipillin kuumentamisella kannattanut polttaa saman tien kunnolliset ratadropoutit perään kiinni?

Noita ratadropouttejahan joku varmaan tekis samalla kerralla läjään runkoja ku kerran vauhtiin pääsee? Itekin yläasteen teknisen työn tuntien perusteella saattaisin osata jotain hitsata mutta ei oo laitteita eikä uskallusta…

Itse MIGgasin muutama viikko taaksepäin uudet dropoutit yhteen projektirunkoon. Tai no, mä rälläköin vanhat haarukanpäät irti, rakensin jigin, sovittelin ja heftasin uudet ratadropoutit paikalleen ja faija joka on koko ikänsä tehnyt työkseen metallihommia hoiti siitä eteenpäin että tulee varmasti siistit ja kestävät saumat. Kesäkussa toivottavasti ehdin rakentaa ajokelpoiseksi, Kuviakin voin jossain vaiheessa laittaa jos kiinnostaa?

Toinenkin vastaava aihio ( = n.50cm time trial-runko 650c-keulalla ) ois myös, mutta en oo ihan varma mitä sen kanssa teen… entisöidä vaihteelliseksi vai konvertoida ja maalata…

Olin jo etukäteen varma että hitsasit sitä Italo-hassupyörää kun mainitsit tosta proggiksesta siellä toisella foorumilla.
Anna mennä vaan!

Lupaavalta näyttää mutta ainakin itselleni herää mieleen kysymys olisiko samalla hitsipillin kuumentamisella kannattanut polttaa saman tien kunnolliset ratadropoutit perään kiinni?
Miksi? Noissa dropouteissa on säätövaraa ketjun kiristämiseksi jo nyt.

“Olin jo etukäteen varma että hitsasit sitä Italo-hassupyörää kun mainitsit tosta proggiksesta siellä toisella foorumilla.
Anna mennä vaan!”

joo siis siitä just siivosin vaijerinohjurit pois, tinasin pullotelineiden reiät umpeen ja hitsasin uudet dropoutit… tää on toinen funnybike-raami :slight_smile: …pikkuisen siistimmässä kunnossa ja ei pinkki/neonkeltainen.

Runko on nyt himassa. Kiitokset Santulle loistavasta duunista, nyt eikun jatkamaan maalinpoistoa heti kun aikaa liikenee!

Asiasta seitsemänteen: eihän kellään ole Raleighin keskiölaakeria (siis eri nousulla kuin normaali britti) lojumassa (juuh, voipi olla harvinaista herkkua)??

Saattaa olla hankala projekti. Soita Tohtorille ja kysy olisiko hänellä ratkaisu pulmaan. Jos Tohtori ei pysty auttamaan, niin mulla on kaapissa yksi häneltä ostettu kierteetön keskiö, joka saattaa sopia. Aattelin kyllä säästää sen itelle projektiosaksi, mutta kai mä voin sen myydä jos mitään muuta ei löydy.

ChainThug, laita ihmeessä kuvaa siitä pyörästä johon säädit uudet dropit, se kasari-staili maalaushan on ihan mahtava jos oikein muistan miltä se näytti.

ASB:
olen taipuvainen ajattelemaan että jos kiinteänä aikoo vetää niin taaksepäin aukeavat dropit tuntuu vaan jotenkin turvallisemmalta/muuten vaan paremmalta ajatukselta, jos siis olisi mahdollisuus valita.