Reynold 531

Tälläinen

Gusti

Reynold 531 runko, stemmi 3ttt, tanko Easton, loput Campagnolo

P

Vapaarattaallinen peli pelkällä etujarrulla?

Niin, tai Surly Fixxer.

Miksi muuten niin hienossa rungossa mustaa sprayta?

näenkö harhoja vai tuleeko takanavan akseli ulos about 3cm per puoli.
rautasaha käyttöön siinä tapauksessa!

simojoki - 18:57, 22.7.2009 » Vapaarattaallinen peli pelkällä etujarrulla?
Kyllähän vapaarattaallinen pyörä pysähtyy pelkällä etujarrulla huomattavasti nopeammin kuin vaikka jarruton fiksi, mitä ihmeellistä siinä on? Tehokkaan etujarrun kanssa takajarru on lähes hyödytön, kun takarenkaalla ei kovassa jarrutuksessa ole juuri lainkaan painoa.

^ aivan…

Musta maali on pohjamaalia, koska siitä on poistettu vaijerien läpivientejä. Runkoa ei ole sen enempää käsitelty, koska en ole raaskinut tuhota alkuperäisiä merkintöjä. Takanapaan on vaihdettu ylipitkäakseli ja osaan kyllä käyttää sahaa, mutta en ole viitsinyt, koska se näyttää aika hauskalta. Katsotaan nyt

Takajarru on aivan hyödytön ainakin tässä pyörässä.

Muutama NOS osa on tulossa Italiasta, kuten Campan satulaputken kiristysmutteri ja talvella olisi tarkoitus käsitellä tämä runko ellei käsiini osu Bianchin Super Corsan tai Pistan runkoa.

P

joope - 19:44, 22.7.2009 »
simojoki - 18:57, 22.7.2009 » Vapaarattaallinen peli pelkällä etujarrulla?
Kyllähän vapaarattaallinen pyörä pysähtyy pelkällä etujarrulla huomattavasti nopeammin kuin vaikka jarruton fiksi, mitä ihmeellistä siinä on?...
Ei kai siinä mitään ihmeellistä ole, kunhan kysyin.

aijainamnam

Itse en viitsi ajaa yksjarru+vapaarattaisella, koska kerran omasta pyörästä etujarru sanoi itsensä irti alamäessä. Toisaalta voihan sitä vaikka runkokin katketa eikä siinä auta kaksikaan jarrua.

otsikon mukaan tässä pitäis puhua 70 vuotta vanhasta putkitekniikasta, mut puhutaankin sinkuloiden jarruista. :slight_smile:

Mikäs tuossa on välitys?

Kaiken kaikkiaan tuossa kuosissa aika ruma sekasikiö, mut varmasti pintakäsittelyllä ja uusilla vanhanmallisilla teippauksilla varmasti tulee hieno peli. Ehkä retrommat kiekot alle sit kans…

52-15

Kiitos arvionnista, mutta makuasioita.

P

Musta toi on ihan helvetin siisti just noin. Sopivasti uusia osia vanhassa rungossa. Enää akselin lyhennys, tankonauhat, takanapa kiinteäksi tai taakse jarru, ja sit ehkä välitystä järkevämmäksi (jos ei oo ratakäyttöön) niin se on siinä.

52-15 …ootko pikaluistelija vai onko sielläpäin alamäkipainotteinen topografia :stuck_out_tongue:

mutta munkin mielestä toi on jotenkin perverssin kiehtovalla tavalla siisti sekasikiö.

ite olin joskus hyvin lähellä huutonetistä jotain egolffia huudellakin joskus vuos sitten tms, mut jäi jostain syystä. joku tuossa kiehtoo näin selvinkin päin.

Akseli on nyt lyhennetty. Välitys on ihan fine eli ajan tällä lähes päivittäin töihin ja matkaa tulee 20 km suunta. Oli 52-16, mutta vaihdoin takarattaan 15.

Itse pidän tästä rakennustyylistä eli ns. “hitekki” palikkaa vanhaan runkoon, mutta nää on makuasioita nää.

P

Roswellx - 13:22, 23.7.2009 » Akseli on nyt lyhennetty. Välitys on ihan fine eli ajan tällä lähes päivittäin töihin ja matkaa tulee 20 km suunta. Oli 52-16, mutta vaihdoin takarattaan 15.
Pienemmästä polvi paranee.

Esteettisesti ollaan aika samoilla linjoilla. Paitsi, että multa puuttuu se hi-tekki.