Renkaan laitto vanteelle

En tajuu. Koitan laittaa 32-622 nakkeja + ihan sopivia sisureita paikalleen. Edessä on pysynyt ihan nätisti, mutta takaa tulee jatkuvasti, eri renkaillakin, sisärengas ulos ja pamahtaa. Liukastaminenkaan ei auttanut.

Pumppasin eka kahteen baariin ja tarkistin renkaan asettelun, kaikki ok, pumppasin ylöspäin ja ennen kuutta lähti.

Aikasemmilla kerroilla on ollut useemman kilometrinkin ajan vanteella, mutta kun oon pysäköiny ja lähteny muualle, on ulkokumi taas tullut vanteelta. Sabotaasikaan ei nyt oo mahollista.

Mitä häh?

sulla ei ole vielä kesäilmaa pumpussa.

Käytän tätä topicia nyt röyhkeästi omaan asiaani.

Tänään lenkille lähdössä 8 kertaa yritetty laittaa kumi vanteelle, kahdella eri sisurilla. Myös, aina yli 2 baarin jälkeen sisuri räjähtää.
Voiko tää nyt johtua siitä, että erkkaa olis liian vähän, vaikka sitä on kaksi kierrosta (onko tarpeeksi?) ?

ps. uusi vanha kiekko, wot

Molemmille: Paskat kehät tai renkaat tai liian leveä/kapea kehä/rengas/sisuri tai sit ihan vanha kunnon huolimattomuus. Maantienakeissa on oikeesti välillä todella helppo jättää sisuri ulkokumin reunan alle, varsinkin jos on vähän leveenpuoleinen sisuri. Jos sisuri “räjähtää” niin eipä pitäis johtua vannenauhasta.

Äkkiseltään tulee mieleen et sisurin ja ulkorenkaan välissä ois jotain sinne kuulumatonta.

Onko ulkorenkas uusi vai vanha? Mulla yksi vanha rengas ei enään pysynyt emännä pyörän vanteella vaikka yritin asentaa sen kaikkien sääntöjen mukaan. Nostin painteet n. 2bar ja leivoin kumia kunnolla paikoilleen, mutta ainakun paineet nosti 5-6 bar niin parin kilsan jälkeen pulpahti ulos. Koikeilin myös rengasta sille vanteelle, jossa se oli jo ollut aiemmin niin sama homma. Nyt vielä vuoden päästä edellisestä kokeilin vanteelle jossa on sellanen kunnon lokonen mihin sen vaijerin kohdan pitäisi paineen avulla painautua, mutta ei pysy niin ei pysy.

Otapa se erkka pois, myös ne liiman jämät, vaikka se onkin ikävää. Hae sitten palvelevasta pyöräkaupasta oikean levyinen vannenauha ja kokeile uudestaan.

Noniin, yks lisää. Rengas on ihan uusi, ja oon koittanut paria toistakin kappaletta. Vanteet on siis vanhat retkivanteet, joihin on hakattu merkki 28 x 1 5/8, wanhasta laadukkaasta nopsakompliitista. Leveyttä ei taida olla ilmotettu, mutta palttiarallaa 22 mm sain mitattua. Mainittakoon vielä tosiaan että edessä samat renkaat samalla vanteella pysyy ihan kiltisti.

Vannenauha on just hyvä ja yhä voimissaan. Renkaan rautalangoille ei tosin oo merkittävää uraa/kuoppaa noissa vanteissa.

Kaikki reiät on tullu about kolmenkymmenen sentin päähän venttiilistä. En oo tajunnu kattoa kumpaan suuntaan, mutta samalla etäisyydellä on toi vanteen liitoskohta. Se hitsisauma tosin on hiottu aika tasaseks. En usko että se tekis 10-20 senttisiä repeämiä tohon sisäkumiin.

Nyt se hävettävä fakta: renkaat on ostettu b*ltemasta. Siellä kun myyvät noita Rubinan Flash-merkkisiä renkaita. Ite tykkään niistä, koska vaikka ovat painavat, niin kestää kyllä.

Mutta tosiaan viimesin pumppaus: väsään renkaita kuntoon parikyt min ja saan ne varsin mallikkaasti laitettua. 2 bar, letku irti ja check, ei ongelmaa. Pumppasin kohti 6,5 bar suositusta tarkistaen kaikki reunat aina tasalukemalla. Rengas oli ihan paikoillaan vielä vitosessakin, mutta siitä kun lähdin pumppaamaan niin irtosi rivakasti ja varottamatta.

Ei vituta.

Paskat vanteet ja paskat kumit jotka vielä sattuu sopimaan huonosti toisilleen on mun diagnoosi. Vähän on kappaleidenkin välillä eroja kumeissa, mikä varmaan selittää sen että eturengas pysyy. Vanteella jossa on huono reuna ei pysy isot paineet kapealla kumilla.

Vanhat retkipyörän vanteet ei liene juuri 3-4bar kovempia paineita varten. Ei tavallisella 80 luvun pumpulla sellaisia 6-7bar paineita ole pahemmin saanut.

^

Jep, ja ne vanhat vannenauhat tuskin myöskään. Sellaset perus muovirenkulat on yleensä just neljään bariin.

gosub3 - 23:10, 1.6.2011 » Vanhat retkipyörän vanteet ei liene juuri 3-4bar kovempia paineita varten. Ei tavallisella 80 luvun pumpulla sellaisia 6-7bar paineita ole pahemmin saanut.
Itellä on 80-luvun retki pösössä alkuperäset vanteet, oon käyttäny 8,5 bar paineita ja hyvin on kestäny

sullon vaan paskat sisut

entäs jos vanteet ei oo 28" vaan sen vanhan standardin mukaan…630 renkaille tarkoitettu.

if in doubt: http://sheldonbrown.com/tire-sizing.html

Nestesaippuaa tai tiskiainetta kumen reunaan ja hops jossei sormitekniikka riitä.

Onhan niitä oikeitakin aineita toki…

Toimii.

Ens kerralla kun joku valitta, rengas on vaikea saada vanteelle ni voi kattoo tän
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=973431496081745&id=128082840616619

Meinasin lähteä maantiepyörällä kokeileen miten se toimii talven jälkeen mutta en sitte ees päässy pyöräkellarista ulos kun eihän se toiminu. Takarengas pullahtaa vanteelta irti kun pumppaa ajopaineisiin.

Kiekot on vanhat Campagnolot ja rengas taas tosi kapea (700x23 mutta todellinen leveys pumpattuna lähemmäs 20mm) ajamaton Panaracer. Edessä kyllä toimii. Samoilla kiekoilla 25-milliset Gatorskinit toimineet ongelmitta.

Tuleeko mieleen ensiapukeinoja mitä vois koittaa esim. hyödyttäiskö koittaa vaihtaa etukumi taakse ja päinvastoin vai lieneekö toi takarengas jotenkin valmistusvirheinen tms että ongelma siirtyis vaan sen mukana? Harmi että kumit ostettu Japanista ni ei oikein voi mennä valittaan että paskan myitte.

madutin - 19:18, 4.4.2016 » lieneekö toi takarengas jotenkin valmistusvirheinen tms että ongelma siirtyis vaan sen mukana?
Eipä sun auta ku kokeilla samaa rengasta eteen ja kattoo mitä tapahtuu.