Raportoivan alustaoperaattorin tiedonantovelvollisuus (DAC7)

Olin näemmä niiden 12 aktiivisimman ilmoittelijan joukossa Fillaritori.comissa, kun tällaisen asian osalta lähestyivät.

“Olet päätynyt vastaanottamaan tämän viestin, koska olet tehnyt ko. aikavälillä (1.1.-24.5.2023) yli 29 ilmoitusta/viestiketjua. Ilmoituksien luonnetta (myydään/ostetaa jne.), tilaa (myyty/ostettu jne.) tai ilmoituksien hintatietoja ei ole huomioitu määrää laskettaessa.”

Niin; direktiivihän selkeästi sanoo, että pitäisi koskea vain tavaroiden myyntiä, jotka “ylittävät myyjällä raportointikauden aikana 2 000 euroa ja myyntejä on vähintään 30 kpl.” Ois ollut ylläpitäjiltä aika pieni ponnistus tsekata ko. 12 henkilöltä “Myyty”-statuksella merkityt ilmoitukset ko. aikavälillä mutta ei

1 Like

Paljos toi fillaritorin ilmoituksen hinta on? Vai onks niillä kuukausitilaus?
Mut joo, ei varmaan noilla palkoilla paljoa kiinnosta alkaa selaamaan.

seppo1 vastaus verottajalle kiinnostaa

7 Likes

Oisko ylläpitäjien oma business…? Esim. findit.fi Pohjanmaalla pyörii kahdella perustaja-ylläpitäjällä, nopeesti tsekattuna voittoo 43keur 2021, 41 2022, ja on vaan yksi lukemattomista touhuista, jossa tyypit on mukana.

Jos ei jaksa listata 12 tyypin Myyty-ilmoja, niin sit vaan valot:sammuttaen

Limittien paukuttaja löytyy varmaan niistä, joilla on yks myynti-ilmo, jota päivitellään vuodesta toiseen ja joissa on varmaan satoja nostoja

Itse Fillaritori.comin ratkaisu on muuten:

Fillaritori.com -sivuston osalta velvoite päättyi 24.5.2023, jolloin sivuston omistus siirrettiin yhdistykseltä toiminimelle. Toiminimen etu on, että tiedonantovelvollisuus ei koske luonnollisia henkilöitä, joka toiminimi on.”

Mietin, että yksivaihteessakin paljon myynti-ilmoja - mitenköhän tiedonantovelvollisuus täällä…?

Luonnollinen henkilö kuulostaa siinä määrin ultraromantilliselta ja rivedelliläiseltä että tuskin meillä on mitään hätää foorumin tämänhetkisellä 26-rosentilla (ei vero-)

3 Likes

AVAB

2 Likes