Raleigh

Jesss, löytyi tosiaan alustavan tiedonjaon mukaan vuoden 67 Raleigh runko ja haarukka, jotka meinasin pistää ajokuntoon.

http://lh3.ggpht.com/_GX-MeMqusFM/Scz9DpAMN9I/AAAAAAAAAqM/vbF_rrMcWtU/s1152/P1040162.JPG

Tarkoituksena on tehdä fiilistelypyörä, jossa kuitenkin säilyy tietty vintage-erotiikka. Tästä johtuen pyörää ei toistaiseksi maalata, vaan käsitellään rasvalla ja annetaan patinoinnin näkyä. Suuri syy tähän on helvetin upeat leimat, jotka rungossa komeilevat.

http://lh5.ggpht.com/_GX-MeMqusFM/Scz9Ak0OGlI/AAAAAAAAAqE/DLAfe46i3XQ/s1152/P1040160.JPG

Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, vuonna 67 täysin teräksestä tehty pyörä oli hieno juttu, koska valurautaosia käytettiin yleisesti kun tahdottiin vähentää tuotantokustannuksia. (“All-Steel”-merkintä)

http://lh3.ggpht.com/_GX-MeMqusFM/Scz87XR9ltI/AAAAAAAAApw/QvGViPOJYjU/s640/P1040151.JPG

Myös keulakuva on tallessa, täytyy vain kiinnittää paremmin.
***Kävisikö tähän tarkoitukseen liima???

http://lh3.ggpht.com/_GX-MeMqusFM/Scz8-AzK3EI/AAAAAAAAAp4/JHTCYyMbu-o/s640/P1040156.JPG

Isken tänne lisää kuvaa ja matskua kunhan saan prokkista eteenpäin, laittakaahan rakentavaa kommenttia!

Hieno mutta oletko ihan varma ettei runko ole vuodelta 1867? No ei, mutta näyttäisi kyllä mun silmään vähän vanhemmalta kuin '67.

Hieno aihio, hieno asenne. Ei epätoivoista entisöintiä vaan antaa ajan näkyä. Niklattuja osia ja ruskeea nahkaa tuo ehkä kaipais seurakseen brittiläistä heritaagee tukemaan. Puutuppeja saa jos tulee tarvis. Gummit tai lähinnä niiden kuviointi tekee myös paljon.

Onkos rungon väri hieman vihreeseen vivahtava?

M

Onko tuo seatstay kokonaan irrotettavissa? kuka ehdottais hihnavetoa :slight_smile:
Tuli jo ikävä omaa entistä Raleighia…

jussi - 18:27, 27.3.2009 » Hieno mutta oletko ihan varma ettei runko ole vuodelta [b]18[/b]67? No ei, mutta näyttäisi kyllä mun silmään vähän vanhemmalta kuin '67.
Samaa mietin, tuossa näyttäisi äkkiseltään olevan paljon löysemmät kulmat kuin mun 1938/40-Crescentissä ja muutenkin vanhan maailman meininkiä. Tuosta tulee mieleen brittiläiset vuosisadan alkupään path racerit. Noissa on ollut irrotettavat takakolmion putket, jotta ketjun saa pois katkaisematta.

tässä nyky järki-Raleigh:
http://www.discountcyclesdirect.co.uk/images/Raleigh%20Metro%20LX.jpg

Ikävää, ettei fillarimerkit uskalla dissainissaan säilyttää viitteitä vanhoihin perinteisiinsä, kuten automaailmassa monet merkit tekee.

Totta. Pashleyn Gov’nor taitaa olla yksi hyvin harvoista vanhan ajan hengen mukaisista pyöristä tätä nykyä.

ok, tietty onhan nuo ainot ja oivat ja jääkärit… Mut tuo guv’nor on kyllä tyylikäs:
http://www.pashley.co.uk/guvnor/images/imgGuvnorMain_03.jpg

Noi guvnorin biltema-henkiset jarrukahvat kyllä vähän pilaavat meininkiä.

jarkko: joo takahaarukan saa irti, kiinnityskohdat on satulaputken takana pultilla:

http://lh5.ggpht.com/_GX-MeMqusFM/Sc1kEdlawgI/AAAAAAAAAr8/L1TPBApV2_4/s640/P1040171.JPG

ja “droppien?” luona:

http://lh3.ggpht.com/_GX-MeMqusFM/Sc1kGlcDscI/AAAAAAAAAsI/47YTHqSB-0w/s640/P1040175.JPG

marlon: väri on vihreä, saattaa näkyä aika huonosti noista kuvista johtuen valotuksesta/valkotasapainosta. Reilusti tummempi kuin perus intin munamankeli. Itse olen mustien pyörien ystävä, mutta tuokin kelpaa.

jussi/jarkko: itseä ihmetyttää muunmuassa toi fontti noissa rungon teksteissä, näyttäis tosiaan vähän vanhemmalta kuin 60-luvun design kun vertaa esim sen ajan mainoksiin. Täytyy yrittää selvittää vähän tarkemmin tuota ikää. Alla kuvassa rungon numero:

http://lh5.ggpht.com/_GX-MeMqusFM/Sc1uvMVDgcI/AAAAAAAAAsw/w_vOU-ff4vg/s720/P1040177.JPG
Katsoin täältä runkonumeron perusteella ikää, mutta omassani näyttäisi olevan B X jonka jälkeen on viisi numeroa. Linkittämäni sivun mukaan B ja neljä numeroa olisi tuo 1967 malli, mutta mitähän se X siinä tekee…ja silti on yks numero liikaa. Joku raleigh-fani voisi selventää asiaa…

Pelkkien numeroiden perusteella menisi vuosisadan vaihteeseen, mutta noita kahta kirjainta on vaikea jättää huomiotta.

Satulaputki on muuten myös Raleigh Industriesin käsialaa ainakin stanssatun leiman mukaan, ei kyllä mitään hajua miltä vuodelta tai lähinnä että onko alkuperäinen:

http://lh3.ggpht.com/_GX-MeMqusFM/Sc1uuqcrnuI/AAAAAAAAAso/pJMaCLCkir4/P1040176.JPG

Valitettavasti budjetti ei toistaiseksi anna perin sijoittaa hirveesti pyöriin, joten niihin tulee vaan “jotain” että pääsee ajelemaan. Ehkä joskus sitten jotain vintage-kamaa…

Upea kulkine. Onko sulla alkuperäisiä osia? Ne voisivat helpottaa iän määritystä. Esim kammet ja rattaat antaisivat jotain viitteitä. Nuo kiilapulttikammet tuskin ovat alkuperäiset.

Tuon Sheldonin sivun mukaan B ja 5 numeroa (jos unohdetaan se X) viittaisi 1920-luvun loppuun, ja sinne mä tuon tyylillisesti sijoittaisin ennemmin kuin 60-luvulle. Mun on hyvin vaikea uskoa, että tuo olisi uudempi kuin mun Cressu, jonka ikä on selvillä muutaman vuoden tarkkuudella.

Tuossa ikäkysymyksessä saatat päästä eteenpäin pistämällä tämän saman keskustelun pystyyn Bike Forumsin Classic & Vintage-osastolle. Tuo on vanhempi kuin suurin osa siellä keskustelun alla olevista kulkineista, mutta yleensä sieltä löytyy joku, joka osaa opastaa eteenpäin.

Toinen tuon ikäisistä tietävä on Old Roads. Siellä on oma keskustelualueensa vanhoille englantilaisille roadstereille.

Kannattaisi ehkä kysellä myös Nottinghamin yliopistolta henkilön Alexa Rees yhteystietoja, hän tulee aina esille kun etsii tuota Sheldonin lähteeksi mainitsemaa Nottingham Archivesia.

Ei muuten ole aivan helppoa määrittää tuon ikää.

Selailin Old Roadsin Raleigh-kuvia, ja niiden mukaan näyttäisi, että tuota purettavaa takakolmiota alettiin käyttää 1900 luvun alussa (1910), ja sitä käytettiin ainakin vuoteen 1954 asti. Pyörien väritys ja tyylikään eivät tuolla välillä muuttuneet juuri lainkaan.

Ruotsalaiset ovat kunnostautuneet retroilussa: Monark http://www.mrvelo.com/monark-birger ja Cresent http://www.mrvelo.com/crescent-2009 tai samaa tehdastahan nuo ovat :slight_smile: .Euroopassa on Pashleyn lisäksi muitakin hienoja: http://www.mrvelo.com/eurooppalaista-retroa. Linkissä -69 Raleigh BicycleBikes.com is for sale | HugeDomains ja taitavat samoilla kaavoilla ja fonteilla rakentaa samaa mallia intiassa tänäkin päivänä.

Intiassa? Mistä tuo tieto on? Ja onko vihjettä, miten saisi selville onko omani englantilainen vai intialainen? Keulakuvassa ainakin lukee “Nottingham England”, mutta voihan intialainenkin mies moisen niitata kiinni.

Valitettavasti ei ole alkuperäsiä osia tuon enempää, löysin tuon rungon ja siihen kuuluvan haarukan purettuna ja kävin uusix-verstaalta hakemassa kammet sun muut, Keskiön sisukset oli rungossa kiinni.

http://www.sheldonbrown.com/retroraleighs/index.html#catalogues

Näähän sulla oli jo tiedossa ?

http://www.tootoo.com/d-rp24004726-Bicycle_Raleigh_Type_Single_Bar_Gents/

ja muita intian pyöriä: http://thebagelchronicles.typepad.com/photos/encyclepedia_indica/

mistähän tuon nyt sitten sais selville…

Minkähän takia osa noista kuvista häviää aina välillä?