Rako rattaan ja lukkorenkaan välissä

Uuden Miche Primato fix/fix-navan uutena onnellisena omistajana törmäsin hauskaan ilmiöön: tohtorilta hankittu halpisratas on sen verran kapea, että Michen lukkorengas ei yletä siihen, vaan rattaan ja lukkorenkaan väliin jää arviolta milli tai kaksi väliä.

Michen carrierin ja rattaan hankkiminen ei innosta, joten ajattelin selvittää, mitä kannattaisi kokeilla seuraavaksi. Googlettamalla löysin suosituksia joko leveämmän rattaan käyttämisestä tai spacereiden käyttämistä rattaan ja lukkorenkaan välissä.

Mutta näihin asioihin en löytänyt selvyyttä:
-Eri valmistajien rattaiden leveydet. En tiedä, löydänkö edes riittävän jämerää ja leveää ratasta. Tässä voi olla avuksi fiksi-orientoitunut paikallinen pyöräliikekin.
-Kestääkö spacer rattaan ja lukkorenkaan välissä? En löytänyt (ainakaan riittävästi) kokemuksen syvällä rintaäänellä kerrottuja menstystarinoita. Lähinnä ehdotuksia tuollaisen virityksen käytöstä.

Tosin kun äsken koitin tuloksetta irrotta vanhaa ratasta ajossa olleesta navasta, niin ehkä meikäläisen rauhallisessa ajossa tuo carrierkaan ei olisi huonompi vaihtoehto. Hinta ei ole mitenkään hirveä.

Kiittäen mahdollisista neuvoista.

EAI. Ei tartte muita miettiä.
Spacer kestää, mut laadukas ratas on aina laadukas ratas. Eikä sitä kannata asentaa lukkorenkaan ja rattaan väliin, vaan rattaan ja navan väliin.

mulla on pari santun sorvaamaa todella kapeaa spaceria, joilla voit kokeilla kiristyvyyttä. Sen voi sit laittaa navan ja rattaan tai rattaan ja lukkosenkaan väliin tunnelman mukaan. Toimivuutta en osaa taata. Itse korkkasin lukkorenkaan kierteen alun yhdestä navasta, kun tuntui olevan sama ongelma, mut paljon pienemmällä raolla ja spaceri oli ihan liian leveä.

konkeli - 19:28, 28.5.2009 » EAI. Ei tartte muita miettiä. Spacer kestää, mut laadukas ratas on aina laadukas ratas. Eikä sitä kannata asentaa lukkorenkaan ja rattaan väliin, vaan rattaan ja navan väliin.
+1

Kiitoksia vinkeistä ja tnts:lle spacer-kokeilutarjouksesta.

EAI:tä vahtasin sillä silmällä jo ennen postaustani, sillä sitä hehkutettiin myös ulkomaisilla foorumeilla. Taidan kallistua suosiolla sen puoleen.

Nyt pitäisi päättää, kasatako noille navoille Rossiniin kiekot vai Paddyyn ja siirtää sen pirteän keltaiset kiekot Rossiniin. Mutta se ei onneksi ole tekninen dilemma. Eli seuraavaksi vannekehiä kartoittamaan. Yöunien jälkeen.

Miche+EAI yhdistelmä ei tuota jämptiä 42mm ketjulinjaa, kun EAI:n ratas on niin leveä. Huomasin tämän oman settini kanssa, jossa edessä on Sugino75-paketti. Rutisihan se ihan erilailla kuin Michen omalla rattaalla, eli piti vaihtaa takaisin Michen rattaaseen. Jos ei pieni rutina haittaa, niin sitten EAI kehiin.

^Edessä kulkee tällä hetkellä akselin kääntämisen yms. puljaamisen seurauksena 42,5 mm ketjulinja, joten jos tuo EAI:n ratas tulee hivenen ulommas, ei se haittaa. Jos saisin yhdestä vanhasta kiekosta surlyn rattaan irti, niin se voisi hyvinkin olla sopivan leveä olematta ylileveä.

Herätetäänpä vanha threadi henkiin.

Oma uutukainen takanapa on myöskin Miche fix-fix ja kysymys kuuluu onko Surlyn 1/8" takaratas riittävän leveä jotta lukkorengas istuu napakasti ratasta vastaan?
Tönärillä mittasin navan kierteiden leveyden ja näyttäisi siltä että Surlyn leveys (7,4mm) riittäisi nippa nappa mutta vakuuttava kommentti jeesaisi.

Toki voisi tilata sen EAI:n Hubjubista mutta kun Surlya saa paikallisesta.

^ Kasasin Michen fix-fix-navan ympärille kiekon ja rattaaksi samanlaisen leveän (1/8") Surlyn. Lukkorenkaana on ollut napojen mukana tullut Michen oma rengas. Ongelmia ei ole ollut ja lukkorengas näyttää istuvan hyvin ratasta vasten. En kylläkään ole koetellut lukkorenkaan voimaa ahkeralla skidaamisella tms.

Kiitos infosta! Taidanpa kallistua Surlyn puoleen! Eiköhän se lukkorengas pientä skidailuakin kestä vaikka sen pehmeys on noussut esiin kerran tai pari. Toivottavasti.

Meneekö Surlyn ratas siis Michen kierteille? Olen luullut, että siinä on joku omansa, tai ettei noi ISO-kierteiset mene. Koskee siis pelkkää lukkorengasta?
Nyt taisi loppua se takanavan arpominen.

lukkorenkaalla on oma kierteensä, rattaan kierteet ovat samat.