Pyörävarkaat syö kaikkia

No niin, olemme 10 vuotta tulevaisuudessa ja kaikenlaista näköjään jo löytyy kuluttajaystävälliseen hintaan.

On GPS-jäljittimiä. Näitä saa kätkettyä ohjaustangon tai satulaputken sisään, varmaan stonga parempi koska akkua pitää ladata 1–2 kk välein. Saattaa hyytyä pakkasessa. Vaatii liittymän ja kuukausimaksun, halvimmillaan olen nähny vähän alle 4 euroa kuussa. Ei vaadi tukiverkkoa. Osassa on lisäksi Bluetooth-yhteys auttamaan paikallistamisessa sitten kun GPS:n kanssa on päässy kantaman sisään. Maksaa jotain 150 euroa kappale.

Sitte on nää Apple AirTagit. Nää ei oikein rungon sisään mahdu eikä signaalikaan sieltä kanna pitkälle. Toimii CR2032-patterilla vuoden eikä hyydy pakkasessa. Ei kuukausimaksua. Vaatii tukiverkon, mutta se muodostuu melkein kaikista Applen laitteista eli kaupungissa kattavuus on liki aukoton. 120 eurolla saa neljä tagia.

AirTagia vastavia Bluetooth-jäljittimiä on muitakin. Niistä Chipolon Spot-versiot taitaa olla ainoita harkitsemisen arvoisia, koska ne käyttää Applen Find Me -verkostoa. Ei-spotit ja jotku Tilet käyttää jotain kyseisen tuotteen käyttäjistä muodostuvaa verkkoa. Tuskin on kattava, turha luulla varastettua tavaraa enää löytävänsä.

Saispa AirTagin sellasena, että mahtuisi rungon sisään ja kuuluvuus riittäisi teräsputken sisältä. No, kokeillaan noita tavallisia alkuun.

1 Like

Joo “Käärme-Alepa” Tropicarion vieressä. 4-vuotta tuli asuttua siinä vieressä ja melkein päivittäin pyörää siinä tuli pidettyä parkissa, kun kävi ostoksilla. Kuukausi sitten muutto muualle ja vierailu vanhaan “Koti-Alepaan” ja nyt napsahti sitten.

2 Likes

Riippumatta mistään kyvyistä, realistista mahdollisuuksista tai logiikasta todennäköisesti hämmentyisin, antaisin benefit of doubtin ja alentuisin.

Paitsi jos vittuuntuisin tarpeeks, sit on helvetti irti ja siinä ois hommaa kääntää mun pää.

Eipä näistä kukaan tiiä ennen ku omalla kohalla osuu paska tuulettimeen.

Ammattilaiset voittaa aina.

Kaikkia se leipä ja puutteellinen aseenkanto-oikeus elättää.

A post was merged into an existing topic: Varastetut pyörät

Vieläkin pyörii tuo tämänpäiväinen ikävä tapahtuma päässä ja yhtäkkiä mieleeni tuli toisen pyörääni tutkiskelleen kaverin täysin vilpitön ja avunantoa huokuva kysymys: “Mitä sulla oli siellä pussissa?..mäkin tsygäilen paljon ja mua vituttaa kans aina kun multa pöllitään jotain…?”
Muistelin että oliko mulla jotain, ja olihan siellä, Moonin etulamppu (: No tästä viisastuneena eteenpäin.

2 Likes

tän takii vedän aina kolmella nipparilla bönthöbägin kii niin ei lähe ainakaan niin hätäsesti irti.

Joo sama homma, leveet nippusiteet on käteviä varmistelemaan pika-avattavia asioita. Niissä pyörissä joita joskus lukitsen kaupan eteen, on kaikki pussukat sun muut parilla-kolmella nippusiteellä varmistettu solkien päältä. Parissa pyörässä on kans laitettu jämäkkää kumiliimaa tärkeimpiin pultinkantoihin ts satulatolpan kiristimeen jne, sen joutuu ensin kaivelemaan pois kannasta ennen kuin voi kuusiokololla avata.

Samoin valojen kiinnikkeet / valot nipareilla kiinni. Pääsääntösesti kauppareissulle muutenki kaikki irtoava mukaan. Toistaiseksi multa on varastettu tässä parinkymmenen vuoden aikana ainoastaan kaks Knogin OG pikkulamppua Itiksen metrikseltä kun kävin 10 min kaupassa. Pyörä oli lukittu kolmella lukolla, joten mitään muuta ei ollu otettu :confused:

1 Like

Totta,
mutta ei auttanut kun etukori oli kiinni neljällä muovisella nippusiteellä, oli lähtenyt jonkun matkaan kauppassa käynnin aikana. Jäljistä päätellen oli ollut sivuleikkurit varkaalla mukana.

Joten olen viisastunut ja käytän metallisia nippusiteitä nykyään.
Teettääpähän enemmän töitä varkaille.

1 Like

Ziisus. Pyöräily kuulostaa tosi hankalalta ja kuumottavalts harrastukselta toisaalla.

Vinkki poliisilta: kaksi erilaista lukkoa aiheuttaa pyörärosvolle harmaita hiuksia | Yle Uutiset tää ihan hyvä artikkeli.

vittu mikä argumentti.

Kaksi ei näin -kuvaa eikä yhtään kuvaa hyvästä lukitsemistavasta.

Hohhoijaa.

3 Likes

Aiheesta/sen vierestä: onks tietoa millanen pyörävarkaan paratiisi on Flow-festarin pyöräparkki - liekö jotain valvontaa? Vai kantsiiko mennä suosiolla julkisilla?

Artikkelin ylemmässä kuvassahan pyörä on mielestäni loppujen lopuksi melko asiallisesti lukittu, kun U-lukon lisäksi takarenkaassa on erikseen runkolukko. Toki vielä parempi olisi laittaa U-lukko sekä eturenkaan että rungon läpi, mutta pyörätyypistä päätellen eturengas kuitenkin on kiinni lukkopulteilla ja tuskin muutenkaan houkuttelisi varkaita.

Varastettavissa kun nostaa liikennemerkin tolpan ylös.

Mut hyvin spotattu runkolukko, se kyllä muuttaa tilannetta.

Hain puuilosta teräksisiä nippusiteitä, ettei tarvi irrottaa aina bönthöbägiä yöksi. Vaikuttaa kestäviltä, ei meinannut tylsemmillä sivuleikkureilla katketa yhtään.

7 Likes

ostaisin kyl ton alkoholinkuljetusratkaisun kadunmieheltä about ton nippusiteen hinnalla yhtä looppia köyhempänäkin

1 Like

se yks nipari on ehkä 0.49e. mut siis kiva tietää, kuka näille on luonut markkinat!