Pyöräteiden joukkoistettu kuntokartoitustapahtuma heinäkuussa 2021

Tervehdys,

Olemme tuore tamperelainen startup, joka yhteistyössä kuntien kanssa järjestää heinäkuussa joukkoistetun pyöräteiden kuntokartoituksen Helsingissä, Vihdissä, Paimiossa, Tampereella, Vaasassa ja Kuopiossa.

Ajattelimme, että tapahtuma voisi herättää täällä mukavasti kiinnostusta. Lähtemällä mukaan datankeruuseen voit vaikuttaa jalankulku- ja pyöräilyväylien laatuun ja tienata rahaa pyöräillessäsi.

Kuntokartoitus tapahtuu Crowdchupa-sovelluksella, joka on tosielämän versio legendaarisesta Pacman-pelistä. Sovelluksen kartassa tiet on ripoteltu täyteen rahanarvoisia objekteja, joita kerätään tallentamalla tiestä videota tekoälyn analysoitavaksi. Objekteja on noin kahden euron arvosta kilometriä kohden.

Osallistumiseen tarvitset älypuhelimen Crowdchupa-sovelluksella, polkupyörän sekä pyörän tankoon kiinnitettävän puhelinpidikkeen. Pidikkeen voit tarvittaessa tilata osoitteesta www.crowdchupa.com – jopa puoleen hintaan koodilla FILLARI50 (koodi voimassa 5.7. asti).

Sivuiltamme löydät myös koulutusvideon siitä, kuinka sovellus käytännössä toimii. Puhelinvaatimuksena on kompassin sisältävä Android-puhelin (lähes kaikki mallit) tai iPhone X tai sitä uudempi malli.

Lisätietoa tapahtumasta saat parhaiten Facebook-sivumme (www.facebook.com/crowdchupa) kautta.

Kysymykset, kommentit ja keskustelu tässä postauksessa ovat myös tervetulleita!

2 Likes

Ihan ekana kiinnostaa ketkä tossa pelissä on niitä kummituksia, taksit salee?

6 Likes

Iso peukku ja ite tässä niin messissä!

1 Like

No nyt on mielenkiintoista. Mutta kertokaas (tai älkää kertoko, voitte ottaa suoraan backlogille) että kantsisko kännykästä nauhottaa kiihtyvyysanturin dataa ja käyttää sitä pyöräväylillä olevien liikkumista haittaavien epätasaisuuksien arviointiin? Semmosesta vähä haaveilin aikoinaan, kun tein android-appia ajoratojen kunnon mittaukseen.

3 Likes

Tuota IRI-dataa me ei tässä tapauksessa päästä hyödyntämään, sillä sovelluksessamme ei ole kehitettynä (vielä) tuollaista ominaisuutta, joka keräisi datan talteen. Etsimme itse asiassa tiimiimme uusia kehittäjiä lähitulevaisuudessa. Jos sinua kiinnostaa jutella tarkemmin, niin laita viestiä vaikka FB-sivumme kautta? Taidot/kokemus tuollaisen IRI-ominaisuuden kehittämiseksi voisivat olla hyvin relevantteja. :nerd_face:

2 Likes

Hei! Onko jokin syy, miksi tuolta kaupasta ei saa useampaa tuotetta ostoskoriin? Olisin pyörätelineen lisäksi napannut mukaan esimerkiksi tuon polarisaatiolinssin ihan muuten vaan.

2 Likes

lol

2 Likes

Ei itse asiassa ole mitään järkeenkäypää syytä! :grinning: Tämä tuli nyt meillekin ilmi ensimmäistä kertaa, hyvä että ilmoitit asiasta.

Jostain syystä kauppamme ei näytä taipuvan useamman tuotteen tilaukseen, mikä saattaa johtua siitä, että osa tuotteista sijaitsee eri varastoilla. Täytyy selvitellä asiaa ja heittää kauppa-alustalla vesilintua, jos ei ala korjaantumaan.

Jos haluat tuon polarisoivan linssin myös, niin pistä vaan tilaus pyörän puhelinpidikkeestä, niin laitamme linssin sinulle ilmaiseksi mukaan.

Pyörällä tehtävissä kartoituksissa linssiä ei kuitenkaan tarvita, sillä siinä ei ole tuulilasia aiheuttamassa heijastuksia. Linssi on tarpeen vain autoteiden kartoituksissa.

1 Like

onko kellään muulla foliohattu niin tiukassa, että tää vaikuttaa vaan puhelinpidikekauppiaan sissikampanjalta?

2 Likes

@Crowdchupa mitenkäs noi keräiltävät objektit, onko samoilla pätkillä kerättäävää x määrälle ajajia, vai onko enemmän nopeimmat syö ja muut ei?

1 Like

Sivut on kieltämättä aika niukat, mutta kyllä tuolla FB-sivujen mukaan on kartoitettu menemään

1 Like

Oma veikkaus: 98 prosentilla palstalaisista.

2 Likes

Objektit on mahdollista kerätä vain kerran. Ne katoavat kaikkien käyttäjien kartalta reaaliajassa, kun joku on kyseisen tieosuuden kuvannut ja objektit siten kerännyt.

Kartoitettavaa per kaupunki on:
Tampereella 550 km
Helsingissä 300 km
Vaasassa 200 km
Kuopiossa (maaseututaajamissa) 50 km
Vihdissä 100 km
Paimiossa 50 km

1 Like

Mikä menetetty potentiaali olla kehystämättä tätä älläreiksi joissa jengi paukuttelee kuitenkin yhteenlaskettuna helposti nuo hesiksen ja tampereenkin kilsat täyteen yhdessä illassa - ja ne tekee sen ihan hiessä leikkirahan perässä!

9 Likes

No tämä näin todellakin.

Jotenkin mukava idea muutenkin tämä näin.

2 Likes

Sopivasti foliohatuttaa kaikki luuriin asennettavat ylimääräiset äppylät. Onneksi mulla on jo samannäköinen pidike, niin ei tarvitse ostella uutta. :wink: Jos tuo on sama, niin ei tarvitse kovinkaan paljon töyssyjä alustassa, jotta luuri heiluu klämpissä. Ride carefully!

Tosta pystyy katsomaan, mitä mahdollisesti kyseenalaista äppylä tekee ja mitä lupia sille tulee antaneeksi → εxodus

1 Like

Me julkaisemme yhteenvedon kerätyistä objekteista ja kartan ajetuista reiteistä käyttäjänimittäin, joiden pohjalta sitten rankkaamme osallistujat. Palkintona on oikeaa rahaa, jonka määrä riippuu siitä miten kauan jaksaa polkea menemään.

Facebook-sivuiltamme näet millaisia yhteenvetoja olemme julkaisseet aiemmista autoilla ajetuista kartoituksista.

No kuinkas paljon sitä rahaa sitten about vaikka per kilsa ansaitsee? Vai onko joku muu asteikko parempi?

Siellä on n. 2€ per km edestä noita objekteja. Objektit katoavat reaaliajassa, kun joku ne kerää.

Nii tähän hommaanhan ois kannattanu palkata älläri visionääri Carl :innocent:

4 Likes