Pyöräliikkeitä Kuopion suunnalla

Työt heittäivät kesäksi kotikulmille Siilinjärven ja Kuopion suunnalle.
Akuutin satulatolppa-tarpeen sekä mahdollisesti tulevien pyöränosatarpeiden vuoksi kyselenkin nyt, tietävätkö ihmiset käymisen arvoisia polkupyöräliikkeitä Kuopiosta?

Puijonkadun alapäässä lähellä asemia on sekä Puijon pyöräpiste ja Scorpion store jotka varmaan on ne parhaiten varustetut täällä päin. Vähän ylempänä samalla kadulla on Bike planetin myymälä myös mutta sen tarjonnasta en ole oikein selvillä.

Penan pyörähuolto Siilinjärvellä (saa ymmärtääkseni tilaamalla tavaraa) ja LEOsport sekä Siilinjärvellä että Kuopiossa. Missään näistä en ole käynyt vuosiin, mutta ovat kai vielä toiminnassa.

Leosport on ainakin pelissä mukana. Päivärannan citymarketille on majoittunut suomenpolkupyörätukku mutta siellä ei ollut oikein mitään osaa, pelkkää markettipyörää.

Vieläkö Itkonniemen kierrätyskeskuksella on se Helsingin U6-verstasta vastaava fillari(a)paja? Hain sieltä joskus kruiserirungon, joka ensin ei ollut myynnissä ja sit kun olikin, niin hinta oli 50e. Maksoin 6,70 ja vein pois.

Mut kuopio-skene FTW!

Penan pyörähuollosta ei löytynyt, eikä Leo-sportista (edit: vai mikä onkaan, tuossa siilinjärven torin kulmalla), kun kaipasin nimenomaan mustaa tolppaa. Pena olisi kyllä tilannut.

Tnts:n mainitsema kierrätyskeskus on käsittääkseni luopunut fillaripuolen touhuista. Kävin pari viikkoa sitten kyselemässä. Olivat kuulemma talven aikanaan toimittaneet satakunta fillarinraatoa metallinkeräykseen. Tarjolla oli vain kaksi erittäin säälittävää tapausta.

Käyppäs kattomassa Puijon ski&bike, KUNINKAANKATU 27. Tuolta löytyi ainakin reilu viikko sitten muutamaakin tolppaa.

Sitten tuossa Kuvakukkoa vastapäätä löytyy kans pieni paja, siellä enemmän vanhaa osaa tarjolla.

Tosiaan tuolla puijonkadun toisessa päässä on joku Helkama-shop… ja Tulliportinkadun “alapäässä”, maalikaupan vieressä on kans yks korjaamo.

Ehkä legendaarisin “pyöräliike” löytyy Ruplan (työväenkulma) alakerran pannuhuoneesta, sisäpihalta metallioven kautta pääsee, jos vain on auki.

Siellä eräs “kovaa vauhtia toiminimeä perustamassa” oleva kaveri korjaa ja rakentelee fillareita. Siellä tuntu olevan aika kattavat sekatavaralaatikot vanhoja osia. Tää on niitä paikkoja, jotka on auki kun ovi on auki, mutta ehdottomasti Kuopio-skenen mittakaavassa käymisen arvoinen paikka.

Ei kenelläkään olis ko. kaverin nimeä tai puh numeroa? Muutamaan otteeseen oon yrittäny käydä tsekkaamassa paikan, mutta koskaan ei oo ketään paikalla.

Ehdottomasti kannataa käydä tuo työväenkulman pannuhuone tsekkaamassa jos on tarvetta random-sälälle. Kannattaa tosin soittaa ensin ja varmistaa että kaveri on paikalla, numeroa voi tiedustella yksärillä jos on tarvetta.

Pannuhuoneen kuulumisia

Rami on voimissaan ja rassaa pyöriä sekä pienkoneita entiseen malliin. Itselläni viime käynnistä oli muutama vuosi, ja pisti silmään myös hänen entistä raittiimpi olemus. Lisäksi hänellä on kuulemma ollut opissa joku nuorempi kaveri jo useamman vuoden. Palveluhenkeä ei pannuhuoneesta puutu, nytkin riitti juttua ja vinkkejä vaikkei edes mitään ostettavaa löytynyt. Näytti että perusvaraosia löytyi myös uutena, ketjuja yms.

Käykäähän vierailulla!