Pyöräliikkeet ja asiakaspalvelu(!)

Mjoo. Laitoin jo Contille jatkoviestiä, niin odotellaan nyt vastaus sieltä ensin. Jos ei tule sovinnon elettä niin jatkot sitten XXL ja kuluttajansuojan kanssa. Katsotaan kuinka pitkälle tämän voi viedä. Jos ei muuta, niin ainakin foorumille contenttia ja ennakkotapausta vastaavan varalta.

Jees, hyvä tietää.

ainiin greencycleltä ei varmaan kannata ostaa kenenkään mitään kun eivät vastaa sähköposteihin jos on yhtää mitää ongelmia :cowboy_hat_face:

Juuri näin. Toki valmistajan näkemys painaa paljon, mutta jos selkeä tuotevirhe ei myyjäliike voi vaan vierittää pätätöksentekoa valmistajalle. Joten ihan mukisematta xxl:n tulisi asia hoitaa jos ei oo käyttö- tai asennusvirhe.

Jokin aika sitten sain tosi kivaa palvelua Hiltusen pyörähuollossa Hertsikassa. Takakumin vaihto kävi nopsasti ja varalle löytyi käytetty takakumi, sillä sopivaa kokoa ei uutena löytynyt sillä hetkellä. Kivan luovaa! Hieman yv:läisen oloinen tyyppi siellä puursi. Täälläkin vaan kiitosta ja ajo on maistunut käynnin jälkeen oikein mainiosti.

4 Likes

Ensimmäistä kertaa asioin Bas-shopissa. Oli tarvetta pinnalle jota ei näyttänyt olevan missään pk-seudun kivijalkakaupassa nettikauppojen perusteella. Soitto Bassiin ja tekivät tämmöisen pinnan ja kävin noutamassa vartin päästä. Sijaintikin hyvä itselle.

7 Likes

uloshuuto foxcompin Jarnolle hyvästä asiakaspalvelusta.

olin lähistöllä, kun huomasin takakiekkon pinnojen löystyneen pahemman kerran (ei ollu mun kasaama, mutta hupsista saatana). menin nolona kyselemään pinna-avainta lainaan, sainkin hätärihtauksen. säästyin vakavalta kuolemalta ja pääsin kotiin tekemään läksyni.

6 Likes

velobialla on kyl ihan huippuhyvä meininki ainaki tälleen nettiasiakasta kohtaan!

8 Likes

Raispo, Turku, Itäinen Pitkäkatu. Pyörästä vaihdevaijeri liki poikki rispaantunut ja toinenkin vähän liian lyhyt kun pidensin stemmiä.

En jaksanut alkaa itse ähräämään, vaan vein fillarin tiistaina pyöräliikkeeseen. Siellä luvattiin, että on valmis viimeistään perjantaina, ja tämä kirjattiin huoltotositteeseen.

Kävin tänään kysymässä mut ei ollut vamis. “On se otettu työn alle”, sanottiin. Tämä oli nyt vielä suht ok, mut sen jälkeen myyjä, liekö omistaja, alkoi tylyttää, että pitää ymmärtää että on kevätruuhkat päällä ja asiakkaita tulee ovesta ja puhelin soi ja muuta.

Mielestäni erikoista puhetta, mut kuuntelin sujuvasti ja sanoin, että odottelen maanantaina valmistumisviestiä. Olisi tietysti ollut kiva, että olisi perjantaina soitettu tai tekstattu että ei ole valmis.

1 Like

Vein pari kiekkoa oiottavaksi cyclandiin aiemmin tällä viikolla, kun tossa lähellä sattuu olemaan.

Kauppias lupasi tehdä parhaansa, että saa tällä viikolla työn tehtyä vaikka tota kevätruuhkaa tässä onkin.

Pari tuntia myöhemmin tuli kuitenkin jo tekstari, että kiekot olis valmiina noudettaviksi “kun tuossa valmiina sattuivat olemaan”.

Mieltä lämmittävää ja nopeaa toimintaa tämmönen :+1:t2:. Aikaisemminkin oon saanu samasta liikkeestä hyvää palvelua toki.

3 Likes

Pakko nostaa hattua taas Velobialle.

Menin avautumaan toisen liikkeen haluttomuudesta tehdä asioita loppuun asti oikein ja kommunikoida tilaajalle jos asiat ei mene putkeen. No Velobian tiskin takaa löytyi sopiva ratkaisu suorilta ja pieni rungon tarvitsema säätötoimi tehtiin odottaessa kun pukki oli sopivasti vapaana. Ihan 5/5 suoritus.

7 Likes

Sain ihan helvetin hyvää asiakaspalvelua ja asialla oli Chris Kingiä eurooppaan tuova Cosmic Sports. Alalaakeri hajos, laitoin niille viestiä ja kommunikaatiot niiden kans oli kyl :ok_hand: - todella avuliasta väkeä! Hoitivat bränikän alakupin laakereineen suoraan CK:lta jenkeistä alle parissa viikossa kun niillä ei ollu ite punasta hyllyssä. No questions asked tms. kuitteja katteltu, ihan hemmetin reilu meno.

5/5

9 Likes

Miten sait kingin riks?

Käyttäjävirhe/huolimattomuutta/helsingin talvi-kombo lähinnä. Lähin purkaan rollerin keulaa mut ei vaan irronnu millään. Kaulaputki oli ruostunu ihan naurettavan paljon talven suolakylpemisestä, piti paukuttaa oikeen isolla lekalla että irtos. Samalla lähti alakupin laakeri, joka oli jämähtäny kii siihen. Koitin ohuella talttapäällä nakutella crown racen väliin sitä irti mut sen sijaan et ois lähteny koko laakeri nii irtoski vaan se laakerin ulompi kehä. Fak. Keräilin kuulat talteen ja nakuttelin loput laakerista irti. Tein kierretangon pätkästä ja prikoista prässin jolla prässätä se laakeri takas yheks kappaleeks ja kaikki näytti hyvältä kunnes viimesellä millillä kuulu räks ja ulompi laakerikehä oli kolmessa osassa.

Lähtökohtasesti lähin siis cosmicilta kyseleen ostomielessä uutta alalaakeria kun en oo tota uutena edes ostanu mut ne vaan oli heti ekassa viestissä jo sillai et huolet pois täältä pesee äläkä turhaa kaivele sitä lompakkoo kaveri =)))

14 Likes

Aika #yourbikehatesyou -henkinen stoori :joy:

Tää tuntuu olevan se punanen lanka näis lähettihommis, aina joku osa paskana. Aina.

4 Likes

Vietin reilun tunnin hi5bikesissä tänään kolmen eri asiakaspalvelijan kanssa. Lopputulos: varastosaldot ei täsmää, ei oo ei tuu.

mulla oli hirveen kiva kokemus eilen Fillarikellarin aspasta. menin sinne vähän silleen “täntyyppiseen hommaan tarttis työkalua, mikähän sen nimi on vai onko siihen ees omaa”, ja sieltähän se sitten heti löytyi. ja sit oli toinenkin juttu mistä en ollut ihan varma mikä asia pitäs ostaa niin siihenkin löytyi apu.

kun mua aina vähän nolottaa mennä kauppaan silleen “help help” kun musakaupoista aikanaan sai silleen vain vittuilua osakseen, niin tää oli tämmönen korjaava kokemus.

12 Likes

Musakaupoista ne vittuilijat onki jo kadonnu. Jäljelläolijoilla ei oo enää varaa vittuiluun.

Fillarikellarissaki oli vaan se ukko vittuilemassa aikanaan mutta sekin lopetti jostain ihme syystä vittuilunsa hyvissä ajoin ennen eläkkeellelähtöä ja loppuaika sujui mitä mukavimmin. Hyvä kauppa. Monet muutkin on hyviä mun mielestä. Velobia on.

8 Likes

Hei toi on oikeesti hyvä tietää. Niistä ei nimittäin selvinnyt millään eroon!

Tuli näistä mieleen muuan asiointi Larunpyörässä, kun koitin kysellä Shimanon is-adaptereista. Jo iäkkäämpi asiakaspalvelijaherraoletettu tokaisi siihen että ”joo noita [Mitä noita? Jarrutyyppejä? Adaptereita? Hankalia kysymyksiä?] on nykyään niin paljon erilaisia että en edes yritä pysyä mukana” tms. ja jatkoi matkaansa. No, taisi jäädä sillä kertaa ostamatta sitten, ja oikeastaan pitkälti kaikki sen jälkeenkin kyseisestä puljusta.