Pyörää (tai osia) Pietarista?

Keväällä saattaa olla tiedossa kengännauhabudjetilla tehtävä viikonloppumatka Pietariin ja ajattelin käyttää tilanteen hyväkseni elvyttämällä ajatusta Varsovan liitto-prjektipyörästä. Pikaisella googlettamisella päädyin kerta toisensa jälkeen Floridalaisen pyöräkerhon sivuille, joten kysytään viisaammilta.

Jotenkin en usko, että Pietarin pyöräliikkeiden valikoima olisi yhtään sen eksoottisempi kuin kotimaistenkaan, mutta onko kenelläkään kokemuksia tai toisen käden tietoa, missä kannattaisi piipahtaa? Liikkeitä, kirpputoreja, miliisin pyörähuutokauppoja?

Vähän kyllä luulen, että fillarimielessä reissusta ei jää käteen muuta kuin halu lähteä fillarilla tutustumaan ko. kaupunkiin, kuten MrHatkin jo vihjaili.

Pietari onkin leppoisa pyöräilykaupunki. Omien vierailujeni aikana en ole nähnyt varmaan ainuttakaan pyöräilijää. Jos Helsingin autoilukulttuuri välillä ottaa kupoliin, niin tuolla kannattaa olla aika nöyrää poikaa ja antaa tilaa sovinnolla. Aika nopeesti joutuu muuten Volgan alle ihmettelemään, että mitä tapahtui.

^ näin. en ole käynyt tuolla naapurimetropolissa kuin pari kertaa mutta ei tosiaan ole paljoa (=en muista ainuttakaan) fillareita näkynyt.

toisaalta “Pietarissa pyörällä” voisi olla aika mainio Madventures-tyyppinen extremematka venäläisen liikennekulttuurin huomioiden ja vielä kun paikallista vodkaa pitää aina kuitenkin vähän maistaa ja kostuttaa välillä pölyisen/saasteisen ilman kuivaamaa kurkkua baltikalla.

Vois myös huomioida senkin, että venäläisillä ei ole ollut tapana säästellä noita neuvostoajan kapineita niin hirveästi, eritoten laitteissa joihin voi sijoittaa fyrkkaa. Eli jos sieltä jotain löytyy, niin ne saattavat olla aika hiporompetta.

Pari kertaa Pietarissa pyörähtäneenä voin sanoa sen verran, että jos menette fillareilla, niin hankkikaa helvetin hyvät vakuutukset.

Ei Pietari nyt niin kelvoton fillarikaupunki ole. Siis jos nyt verrataan toisiin neljän miljoonan asukkaan metropoleihin. Itse olen siellä pariin otteeseen kaupunkifillarointia harrastanut ja jos Nevskiä ja kehäteitä välttelee, niin kyllä siellä pärjää. Ripeän autoistumisen ansiosta etenkin keskustan liikenne on kovin ruuhkaista ja verkkaista, joskin pirun savuista.

Maastopyörä- ja bmx-skene on siellä melko vilkas. Iltaisin tuntuu joka portailla olevan joku keulimassa. Perjantai-iltaisin (kesällä) järjestetään porukka-ajoja palatsin aukiolta käsin. Kaupat taitaa etupäässä myydä maastureita entisen itä-blokin maista kuten Authoreita yms.

Jotain saitteja, mistä voi kysellä:

http://velorussia.org/forum/
http://balticstar.spb.ru/index_en.htm

Kiitos vinkeistä ja varoituksista :slight_smile:

Käsitys siitä, ettei Pietari ole neuvostopyöräklassikoiden tyyssija ja aarrearkku, vahvistui. Reissu, toivottavasti toteutuessaan, lienee sen luonteinen, etten taida fillaria ottaa muutenkaan matkaan.

Off-topic: Työkaveri oli kierrellyt puolisonsa kanssa pyörillä Viroa viime kesänä. Kovasti kehui Viroa turisti- sekä pyöräilijäystävälliseksi.

Privieet!

Paljon on ilmeisesti neljassa vuodessa tapahtunut. Pyoraily, siis muunakin kuin pelkastaan huvilajina, on kasvattanut taalla suuresti suosiotaan noista ajoista. Paikallinen fiksiskene on iso ja erittain aktiivinen, minka seurauksena yksivaihteisia nakyy jo enemman katukuvassa kuin mita esim Helsingissa. Paikallinen tehokaksikko Sasha&Sasha pyorittaa Fixed lab -nimista pajaa, josta loytyy kaikkea itsetehdyista alurungoista edullisiin neuvostoraameihin, hiporunkoihin ja paikallisena kasityona valmistetuihin ajovaatteisiin.

Kys. paja sijaitsee talla hetkella Petrogradskayan alueella (Большая Пушкарская, д.45) vahan vaihtelevin aukioloaikoihin. Kannattaa ottaa yhteytta jatkiin ennen kuin harkitsee kayvansa. Criteriumeja summuita kilpa-ajoja jarjestetaan melkein joka toinen viikko, ja paikalliset ovat kovasti toivoneet, etta jospa Suomestakin paasisi joskus jengia mukaan.

Ylipaataan suosittelen lampimasti tsekkaamaan “skenen”. Mukavaa porukkaa ja osa puhuu vahan jopa englantia. Laitan tahan alle kuvia kun kerkian…

Mä oon jo pitkään haaveillut edes lyhyestä viisumivapaasta matkustusmahdollisuudesta Suomen ja Venäjän välillä, enkä nyt puhu junista tai laivaristeilyistä.

Visio: perjantainen kesäpäivä Turussa, mitäs tehtäis? No hitto, laitetaan fillarit pakuun ja ajetaan porukalla Pietariin. Votkaa, samppakaljaa, pelmeenipitsaa (ntkt) ja muusausta Nevski Prospektilla pari päivää, sunnuntaina takas. Ois pärast.

Nykyisellään viisumipakko ja muu kalleus rajoittaa tommosta spontaania reissaamista. Ois jännittävää arvioida, paljonko oikeesti maksais esim. kuuden turkulaisen katuratavaljakon junamatkat Pietariin ja takas. Vielä kun niihin aina kytketään jotain hotellibundleja. Helsingistä tai muualta Itä-Suomesta koko skenaario ois tietty vielä iisimpi ja halvempi.

massimo cassinaro - 10:26, 19.6.2013 » ...Paikallinen fiksiskene on iso ja erittain aktiivinen, minka seurauksena yksivaihteisia nakyy jo enemman katukuvassa kuin mita esim Helsingissa.
en lähtis kyllä tätä allekirjottamaan. näkemykseni on kylläkin huuruisen viikon ajalta toukokuulta, mutta kuitenkin.

jaa, vantteralle: eikö allegro oo about 39e/suunta helsinki-pietari. tsygistä en tiedä, mitä joutuu pulittamaan.

laivahässäkkä ilman viisumeita kuullosti ainakin omaan korvaan ihan fiksulta tavalta viettää vkl. joku tarjous/diili/yms. voi irrota hytti 99e/4hlö. siitä sitten reisimajotusta/halpaa hostellia metskaamaan.

Pietarissa ei auta vaikka olisi Sirpa ja ollut uskossa 20 vuotta, siellä pelkää kuolemaa - ja poliisia enemmän kuin rosvoa. Kannattaa heti vetää suojakännit niin kaikki sujuu huomattavasti paremmin.

Hostellit on kapisia ja voivat olla ns. ihan mitä vaan, mutta niissä yleensä on ihan ok meno. Viina on yllättäen halpaa ja sitä on runsaasti saatavilla. Monesti bissen hintaan sisältyi shotti vodukkaa, elikkäs päissäänhän siellä tulee oltua helposti yrittämättäkin.

Safka on ihan perseestä, tai en tiiä. Njet dill ei auta.

jamesssi - 10:53, 19.6.2013 »
massimo cassinaro - 10:26, 19.6.2013 » ...Paikallinen fiksiskene on iso ja erittain aktiivinen, minka seurauksena yksivaihteisia nakyy jo enemman katukuvassa kuin mita esim Helsingissa.
en lähtis kyllä tätä allekirjottamaan. näkemykseni on kylläkin huuruisen viikon ajalta toukokuulta, mutta kuitenkin. jaa, vantteralle: eikö allegro oo about 39e/suunta helsinki-pietari. tsygistä en tiedä, mitä joutuu pulittamaan. laivahässäkkä ilman viisumeita kuullosti ainakin omaan korvaan ihan fiksulta tavalta viettää vkl. joku tarjous/diili/yms. voi irrota hytti 99e/4hlö. siitä sitten reisimajotusta/halpaa hostellia metskaamaan.
No tohon kun lisää 33,60e Tku-Hki per suunta ja sanotaan nyt vaikka kympin per fillari, niin eestaas Pietariin Turusta onkin sen 80e/naama. Kertaa kuus jamppaa onkin lähemmäs 500 euroo. Satasella ajaa kuitenkin diiselipakulla Turusta Pietariin ja takas. 400 eurolla voi vaiks speksaa CCCP-pyöriä!

ja menette isotankkisella autolla, ja tuotte sen 200litraa naftaa ja myytte sitä torilla ja saatte rahaa takas :smiley:

Talla hetkella olen asustellut Pietarissa vuoden paivat, joten lause oli vahan pidemman empiirisen havainnoinnin tulos.

Allegron aamujunalla paasee talla hetkella edullisesti. Laivasaato on sikali huono vaikka hytti halvalla irtoaisikin, koska se on ostettava bundlena hotellihuoneen kanssa. Hinnaksi tulee n. 300-400e. Bussilla paasee suht. edullisesti suurimmista kaupungeista Suomesta (40-70e), ja mikali on tarkan markan matti, niin Helsingista paasee marshrutkoilla suoraan Piitteriin parilla kympilla.

Täältä oon aina välillä vakoillut Pietarin pyöriä:

http://www.avito.ru/sankt-peterburg/velosipedy

En tiedä olisko muitakin tori-tyyppisiä verkkosaitteja.

Pietarissa olen nähnyt paljon fixejä, ja vielä enemmän vaihteellisilla markettimaastureilla ajavia jengejä. Pyöräkauppaa ei oo tullu vastaan, mut fixiä ja sinkulaa on siellä sen verran paljon että varmaan joku aarreaitta löytyy. Ja onhan siellä ratapyöräilijöitäkin.

^^pitikö mun mennä lopettamaan venäjän opiskelu peruskoulun jälkeen(3-9) enää ei ymmärrä tuon taivaallista.

Tassa muutama kuva pajalta:

http://farm6.staticflickr.com/5547/9097206307_bfc2700492.jpg

http://farm8.staticflickr.com/7343/9097206345_9a6d17b909.jpg

http://farm4.staticflickr.com/3787/9097206391_f36fce0c2f.jpg

http://l4.yimg.com/sm/5453/9097206437_da71960bfa.jpg

Vähän OT, mut Moskovassa on pyöräily lisääntynyt eksponentiaalisesti viimesen kolmen vuoden aikana. Pyöräily on edelleen aivan lapsenkengissä, mut nykyään varsinkin iltaisin ja viikonloppuisin eritoten nuoriso harrastaa pyöräilyä. Tää on toki tällästä liikuntaa/retkeilyä, et mistään commuuttamisesta ei voida puhua. Pyöräily tapahtuu 99% jalkakäytävillä autojen ja jalankulkijoiden seassa, minkä takia tää on mun mielestä aika rasittava ilmiö.

massimo cassinaro - 10:21, 21.6.2013 » [http://farm6.staticflickr.com/5547/9097206307_bfc2700492.jpg](http://www.flickr.com/photos/70052510@N04/9097206307/)
Kaissa toit pari Ingria airpusherii tuliaisen? Mikäköhä tommosen hommaamisee lienis helpoin reitti, ite allegrol hakeen(90e+70e viisumi) vai noppaa heittämäl ja rybypostiin luottaen

Neuvottelut oli itseasiassa käynnissä customi pusherista, mutta aikataulut ei valitettavasti osunut yksyhteen. Jätkät on nykysin saanut nettisivut pystyyn, missä luvataan ainakin jossain määrin kv-toimitusta: http://ingriabicycles.com/Order

Hyviä runkojahan noi on, ja hinta pyörii 400-500e tietämillä.