Pyörä pakolaiselle / Bikes4refugees 2023

Heippa!

Pyöräliiton Pyörä pakolaiselle -kampanja on taas käynnistetty!

Pyörä pakolaiselle -toiminnassa välitetään lahjoitettuja polkupyöriä niitä tarvitseville pakolaisille. Voit osallistua toimintaan lahjoittamalla pyörän, toimimalla vapaaehtoisena pyörävälittäjänä tai pyytää lahjoituspyörää (vain pakolaiset).

Tilanne on tällä hetkellä se, että pyöriä on pyytänyt 65 henkilöä ja lahjoituspyöriä on ilmoitettu 6 kpl. Eli pyörien tarve on suuri. Jos sinulla pääkaupunkiseudulla asuvalla siis on ylimääräinen pyörä jonka voisit lahjoittaa, niin hienoa! Täytäppä lahjoituslomake nettisivuilla, niin saat ohjeet pyörän toimitusta / noutoa varten.

Jos haluat olle muuten jeesaamassa tässä hommassa esimerkiksi kuljettamalla pyöriä Helsingin pyöräpajalle tai jos haluat huoltaa pyöriä lahjoitettavaksi, niin laitappa mulle yksityisviestiä niin voin kertoa lisää!

Sitten vielä sellainen, että tällä hetkellä kampanja toimii vain pääkaupunkiseudulla, mutta tarkoitus on laajentaa toimintaa koko Suomen alueelle. Tähän tarkoitukseen tarvitaan jotain tilaa, johon pyöriä voidaan vastaanottaa ja josta ne voidaan lahjoittaa tarvitseville henkilöille. Jos sulla on tiedossa tila kaupungissasi joka soveltuisi lyhytaikaiseen varastointiin ja pyörien eteenpäin laittamiseen, niin laitappa mulle viestiä niin jutellaan lisää.

Ja kysymyksiin aiheesta vastaan mielelläni!

-Hemmo

10 Likes