Proju: Hihnaihanuutta Veloheld

Pitkään jo mielessä että 26" kommuutti vehettä pitäis kokeilla. No ostin ysärimaasturin munikselta, mutta eihän se cantijarruhärdelli ollu mua varten enkä 28 rojektia halunnu. Eli levyjarrukorvakkeet piti olla, koska en omista metallintyöstövehkeitä / -taitoa.

Eräällä foorumilla vastaan tuli sitten tämä katkottava runko ja hetihän tuli kaikki hulluja ideoita hihnavedon ihanuudesta ja sillee. Viestit vaihtoi omistajaa ja lopulta vaihtui runkokin omistajaa. Löysin samalla vaivalla Kiekotkin Hesasta ja uusi onnellinen omistala lähti takaisin kohti Turun Lumi/höttö -sateeseen ihmettelemän “Mitä tuli taas ostettua?”.

(jaa pandatkin taas vallannu Flickrin…)

Eli hihnaveto 26 kommuutti. Nyt on runko, kiekot, BB5-jarrut sekä Sramin perusmaasturikammet.


Sliderit takana :stuck_out_tongue:

Hope evo2 / DT Comp / Syncros DS28

RAHMENHÖHE 20″
A Sitzrohrlänge 510
B Radstand 1071
C Oberrohrlänge 595
D Steuerrohrlänge 165
E Lenkwinkel 71°
F Sitzwinkel 73°
G Kettenstrebenlänge 420 (itse mitattuna 420-440)
H Gabelvorlauf 43
I Tretlagerabsenkung 30

Ja lähinnä kysymyksenä olis että minkä pitunen keulaa tohon nyt kannattaisi lähteä etsimään? Jäykkää teräs? keulaa kuitenkin hakemassa, koska kuitenkin ei mikään keventely projekti ja roteva kuski. Salsa Cromoto 445mm, Surly 1x1 453mm, Surly Long Haul ??mm tai miksei ny kuituakin, kutta siis se on vielä aivan auki ja olisi kiva kuulla jotain mielipiteitä.

Voimansiirtoa olen sen verran tutkinut että “rattaat” ja hihna yksistään kustantaa sen vähän alta kaksataa, eli välitys pitää kattoa hyvin tarkkaan. Yleiseen kommutointiin pompetaminessa 42-17 on tuntunut hyvältä vähän jokapaikkaan ja siitä hiukan pois miin saadaan n. 2.2 ration, joka olisi Gatesin mallistossa 46-21 rattailla ja 113mm hihnalla laskettuna 559-54 renkaille. Ehkä liian löysä kommutointiin eli 2.3 tai jopa 2.4 voisi olla mukava kaupungilla.
Mielessä on käynyt myös kaikennäköset napavaihteet, mutta nyt ei viitsi laitta rahaa sellaiseen eikä noi kilon painoset navat houkuta.

Ohjaamoon ja istuin osastoon valikoituu varmaankin jotain tuttua ja turvallista, ellei sitten keksi jotain aivan muuta :P.

Painosta nyt kuitenkin sen verran että runko painaa 2,5kg ja kiekot alta 2kg.

Siitä sitten pitäisi saada kestävä ankkuri tulevaisuuteen.

Pätevän olonen raami, ja saa varmasti hyvän pelin tuohon rakennettua. Keulan ottaisin sen mukaan minkäpituinen siinä on alunperin ollut, ettei geo muutu ihan hirveesti.

Juu sehän tässä onkin hiukan ogelmana kun ei mitään tietoa alkuperäisen pituudesta ja netistä hyvin niukasti tietoa saksaksi rungosta.

Aijai. Tätä tuli rakastettua. Keula on sit 80mm joustokompensoitu. Orkkis on kuitua ja onniwannia tähän vois suositella. Godspeed!

Aukeeko vetopuolen dropoutti niin että sieltä saa hihnan sujautettua sisään?

Tossahan se lukee&näkyy :smiley:

Traceur - 22:56, 9.2.2014 » Aukeeko vetopuolen dropoutti niin että sieltä saa hihnan sujautettua sisään?
Katkopultit näkyy vetopuolen seatstayssä.
Odie - 22:55, 9.2.2014 » Aijai. Tätä tuli rakastettua. Keula on sit 80mm joustokompensoitu. Orkkis on kuitua ja onniwannia tähän vois suositella. Godspeed!
Jaa niin sullakin näytää olleen tällaneen, kiitos vinkistä. Imperfektistä päätellen ei enään ole?

Kyllä takakolmio kinni kahdella pultilla jotka droppien kuvassa tarkoituksella…

Ostat mun 85mm ilmakeulan tähän? :stuck_out_tongue:
Riittää säädöt ja jäykkyys sulle ja painaa järeen teräskeulan verran.

Joo lähti seuraavalle omistajalle saadakseen enemmän ajoa, kertakaikkisen mainio yleispeli. Hihnaveto oli hyvä, mutta ongelmaksi muodostui välitysten vaihtamisen kalleus. Suosittelen että otat ajoon ensin ketjuvedollisena, koska samat kammet ja kiekot sopii kuitenkin. Näin saat tuntunman mille väleille tuon haluat laittaa ja vasta sitten hankit hihnavetokamat. Toimi muuten kertakaikkisen mainiosti myös 28" kiekoilla kun laitoin 410 mm keulan tuohon.

aasi - 7:26, 10.2.2014 » Ostat mun 85mm ilmakeulan tähän? :P Riittää säädöt ja jäykkyys sulle ja painaa järeen teräskeulan verran.
Vai että juustoa, no kaipa sitäkin voisi kokeilla.

Joo kammissahan olis kiinni jo 34 piikkinen ratas jonka kaveriksi laittais 15 piikkisen takarattaan. Onneksi löytyis vielä 29erista 36t. Muistatko Odie millä väleillä itse ajelit?

Onhan ne 28 kiekotkin kivat ja silleen, mutta nyt hakusessa jotain paksumpaa rengasta :slight_smile:

Kato perkele, tutun näköiset kiekot. Harvoin saa nähdä tälläisellä detaljilla mitä vanhoille osille tapahtuu.

Tosiaan jos etulaakerin pyöriminen alkaa ahdistaa niin vaihda sinne ohuemmat voitelut, vaseliinia on nyt sisällä maastoajoa varten ylenmääräisesti pitämään paskat takuulla ulkona. Toisaalta voihan se olla etu myös ympärivuotisessa sekakäytössä.

Hihnalla 50/20. Suurin mikä eteen mahtui, ja pienin minkä taakse sai. Oli talviajoon ok, kesäksi liian kepoiset välit. Takana on sit clerasilia ainakin 2.5" nappulalle, taisin saada isommankin mahtumaan.

On-onelta tuli takaratas, tolppa ja kiristin sekä CRC:ltä Halon kuuskololinkut ja sisurit. Riseri on vielä matkalla kiinasta tänne.

Enään puuttuu keula ja stemmi. Stemmiksi varmaan valikoituu joku perus musta 90mm.

Onko nykyään noita sylinterimäisiä kuitukeuloja enään muita kuin eXotic? Kun omasta mielestä sopisi paremmin kuin esimerkiksi Hylix-tyylinen kokokuitunen. Hinta kun olisi hyvä pysyä alle kahden sadan. Onko jollain ollut kyseisen mallisia haarukoita kokemusta käytössä, että onko sillä kuinkapaljon eroa kun on alumiini kruunu kokokuituiseen verrattuna?

http://www.carboncycles.cc/images/products/500x400/CC-F0365.gifhttp://img.auctiva.com/imgdata/1/3/7/6/1/9/4/webimg/626992618_o.jpg

Muutenkin jos jollain ylimääräisenä ~445mm keula tai stemmi niin voi tarjota :stuck_out_tongue:

itel on toi exotikki ollu puolisenvuotta. Ihan jees. Painaa noin 800g. Siitä en osaa sanoa miltä toi tuntuu verrattuna kokokuituseen.

omasta mielestä taas tuommone kruunullinen keula on töhön näköne eli carbboon all the way jos clearance

Jaa kiinakuitu saapui (Estimated Delivery: Wed. Feb. 26 - Mon. Mar. 24) ja vielä hyvin osui aika-arvioon. Saa nähdä kuinka kuitu kestää satakilosen kuskin kommutointia. Koitan varmaankin eka laittaa tän Pompetamineen kiinni, kun ei oo vielä sopivaa keulaa tullut vastaan, eikä ole viitsinyt ostaa uutta.

No voihan perse jarrukahvat ei kiristy kiinni… Mittailin biltsuriserii ja kiinapojan tankoa ja koot ovat 22,2mm ja 21,7. Milläs sais parhaiten ton puolmilliä paksunnettua tankoa rikkomatta kuitua? Sähköteippi? Jesari? Pirkka?

Miten ois joku kumilerputin sinne väliin?

Pistä väliin pala sisuria.