Projekti: Tunturi VIP

Pyöräkokoelmassa ei ollut vielä Fixiä (siis noob), joten päätin rakantaa sellaisen.
Vähän semi-randomisti eksyin Uusixiin kattelemaan runkoa. En ollut juuri ottanut selvää mikä geometria olisi hyvä, enkä oikein alkanut siellä paikan päällä mittailemaankaan. Otin ensimmäisen kelvollisen, se oli Tunturi VIP. https://dl.dropbox.com/u/746882/2012-08-16%2017.20.23.jpg
https://dl.dropbox.com/u/746882/2012-08-16%2017.15.38%20HDR.jpg
Tavoitteena olisi selvitä mahdollisimman halvalla mutta saada kuitenkin aikaiseksi silmää miellyttävän tuloksen. Uusixilta runko, haarukka, stemmi, fauberkammet ja satulaputki = 11 euroa.

Kotona sitten laitoin Tunturiin kiinni maantiepyörän kiekot. Helvetin rumaltahan se näytti. Rälläkkä käteen ja turhat osat sekä 5-10cm takakiekon kannattimista pois. Tuli otettua vähän turhankin paljon, kiekkoa ei saa asennettua ilman että poistaa ilmat renkaista… Geometria on aika outo mutta onpa omaperäinen…
Olin mittailut että tuuman satulaputki menisi tuohon hyvin, mutta se aukkohan oli leveämpi kuin putki. Ei muuta kuin DIY henkinen “sorvi” pystyyn
https://dl.dropbox.com/u/746882/2012-08-30%2016.16.48.jpg

Kiekkoihin “panostin”, kun oli pakko saada härskit kultaiset. Ebaystä ne ja tanko. Satula ja polkimet B-kaupasta (ainakin ensihätään).

Maalit pois sellaisella karhealla sienellä ja tilalle pohja + alustamassa kun sitä oli täällä joku suositellut. Kivan karhean grillipinnan se antoi mutta on vielä muutaman päivän jälkeen vähän nihkeä.
Askartelukaupasta ostin kirjaintarroja, jossain vaiheessa pitää vaihtaa parempiin. Tunturilta sain päheet keulavaakunat ihan ilmaiseksi!

Todo-listalla vielä haarukan lyhennys / uuden osto jotta saa vähän tiukemman fitin.

Tässä mennään:
https://dl.dropbox.com/u/746882/_DSC1738-Edit.jpg
https://dl.dropbox.com/u/746882/_DSC1763.jpg
https://dl.dropbox.com/u/746882/_DSC1755.jpg
https://dl.dropbox.com/u/746882/_DSC1751.jpg

heetkinen! nyt on pahan näköinen tunturi

live - evil

Nyt on raa’an näköistä menoa. Saisko vähemmän hämäriä kuvia, vaikka hämärät kuvat sinänsä hienoja ovatkin? Yksityiskohdat kiinnosta.

Joo, lähti taas lapasesta “studio”-kikkailuilla. Kauheen tarkkoja yksityiskohtia ei ehkä kehtaiskaan näyttää.
Tässä sivuprofiili
https://dl.dropbox.com/u/746882/2012-09-05%2023.40.28.jpg

EDIT: satula näyttää joka kerta vaan rumemmalta, vois lainata maantiefillarista…

pitäskö tää ymmärtää niin, että nappasit jarrusillan kokonaan pois?

Näin saattoi käydä

Minkäslaiset nuo kiekot o? Onko painavat?

O muute härski tuntska! :smiley:

Pornoin tunska ehkä ever!
Satulan kyllä vois vaihtaa aerotynaamisempaan.

satula ja ohjaamo hämää
mutta muuten varmaan hienoimpia tuntureita out there.

Olis pitäny lainata toista satulaa kuvaa varten :slight_smile: tosiaan minimibudjetilla mentiin, koko setti ehkä noin 250 egee. Saa nähdä viittiikö tota päivitellä vai panostaako sitten siihen seuraavan rungon ympärille.
Kyllähän nuo kiekot painaa tyyliin kolme kiloo/setti mutta ei tossa teräsmörssärissä oo niin väliä.

vitu pnuk!

Raaka!
Mulla ois Tuntsan Pop, tarttee varmaan ottaa se käsittelyyn. Tässähän vallan innostuu!

Takakolmion viistoputki näyttää musta tyhmältä. Musta se vois olla vähän “vahvemman/jäykemmän” näköinen. Tossa sivukuvassa ne näyttää jopa kiemuraisilta. Stemin ja ehkä tangon vaihtaisin kanssa, vaakatasoon suuntautuvaan stemmiin ja riserin. Niin ja se satula. Mut hyvin sä kyllä oot onnistunut tässä Tunturissa!

Ennen-jälkeen -kontrasti! Hii! Musta-kulta -yhdistelmä on vaikuttaa. Tää on selkeesti Fullspeedin tulokkaan johanneskastaja. En tiedä ajettavuudesta, mutta geometria on visuaallisesti kutkuttava.

Vahvasti Suomessa jo vuodesta 1965, Dinitrol.