Projekti: Rossin

Kehitystarinoita ja varoittavia esimerkkejä:

Sitä on tehnyt selvän suunitelman: “meet sinne, kysyt sitä adapteria ja jos sitä ei ole niin kiität kohteliaasti ja kävelet ulos.” Pian sitä kuitenkin huomaa sopertavansa jotain teräksestä ja isosta ratarungosta.

Eihän sitä sinne kauppaan voinu jättää, vaikka miten oli itselleen luvanut olla ostamatta.

http://img607.imageshack.us/img607/7076/dsc02255y.jpg

http://img99.imageshack.us/img99/3551/dsc02250l.jpg

http://img42.imageshack.us/img42/4521/dsc02249v.jpg

http://desmond.imageshack.us/Himg232/scaled.php?server=232&filename=dsc02253w.jpg&res=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg217/scaled.php?server=217&filename=dsc02256g.jpg&res=landing

Runko on siis Rossin(NOS) ja ehkä Columbuksen SL:ää, pyöräkauppa jossa kävin on Velosport. Pyörä on tarkotus saada ajoon seuraavan kuukauden aikana, eli aikamoinen osien sekamelska luvassa. Ehkä sitten talven aikana vois koittaa haalia kasaan jotain vähän “aikakausikorrektimpaa” vaikka tähän tyyliin:

http://4.bp.blogspot.com/-O2nR8hDisbo/TkkEEjIiTwI/AAAAAAAAHk4/0RVCgJgBU8g/s1600/rossin11.JPG
(Näitä osia voi tarjota mulle)

Tää ketju siis toimi samalla jonkinlaisena ostoilmoituksena.

Suurinta päänvaivaa tuottaa keula, runko on sen verran korkea(c-c 61), että emäputki on 21cm. Keulaputkea saisi siis olla vähintään 25cm, ehkä enemmänkin, pitää vielä mittailla. Vinkkejä tähän projektiin sopivista keuloista otetaan vastaa, maantiekeula käy myös.

http://i60.tinypic.com/f2od5d.jpg
ei nää kuvat kyll taida täällä pysyä: Syyskuu 2014. Toi kadoksissa ollut keula ei sitten kelvannutkaa mulle vaan se on vaihtunu. Toi alkuperäne oli vähä liia tiukka (ei mahu ku 23mm) ja tällä ku ajetaan iha päivittäin ni 28mm, lokari ja jarru on kyllä poikaa.

Onneksi on liian korkea itelle, muuten kävis todella vahvasti kateeksi. Mahdottoman hieno runko, valmista pyörää odotellessa.

Hienot yksityiskohdat rungossa! Emäputki on tosiaan aika massive. Suosittelen metskaamaan keulaa eBaysta tai LFGSS.comista, jos haluat jonkun spessumman. Tavanomaisia kromattuja ratakeuloja valmistaa/brändää esim. BLB, jolla on laajahko valikoima. En tosin tarkastanut, onko niissä vakiona tarpeeksi pitkä ruotoputki.

edit. Ja BLB:tä luukuttaa Suomessa vissiinkin Kumiluoti ja Berggren. Maailmalla esim Bike-Failorder.de

Siisti runko! Tollasen ison keulan löytäminen on kyllä ongelmallista, oon sellaista itsekin metsästelly jo pitkän aikaa. Ebayssä näkyy aina välillä jotain vanhoja pitkällä ruotoputkella olevia keuloja, niistä vaan saa maksaa aika paljon.

Kateeksi käy kyllä, mahottoman nätti runko.

Parhahin Johi, setä Miglos tässä. Mulla on kuule sulle hyviä uutisia: voin sanoa nähneeni tuohon runkoon kuuluvan tai ainakin TOSI pitkällä ruotoputkella olevan NOS Olmo Pista keulan… Ja tadaa… velosportissa… Ja vielä Raikan kourassa!

Eli, menet sinne takaisin, kysyt kauniisti myyjiltä: “saanko mennä alakertaan huoltopuolelle kysymmän keulaa”. Success rate sanoisin 70%!

Aivan helvetin hieno, paljon on mitat ja paljolla myyt? :wink:

maza- - 23:57, 9.5.2012 » Aivan helvetin hieno, paljon on mitat ja paljolla myyt? ;)
luullakseni ainaki yks vaaleensininen ratarossin roikkuu viel siel.. hinta varmaa suolainen, jotai säilykekapriksen tasooa
Afa - 0:03, 10.5.2012 »
maza- - 23:57, 9.5.2012 » Aivan helvetin hieno, paljon on mitat ja paljolla myyt? ;)
luullakseni ainaki yks vaaleensininen ratarossin roikkuu viel siel.. hinta varmaa suolainen, jotai säilykekapriksen tasooa
Minkäs kokonen runko kysees?
miglos - 23:28, 9.5.2012 » Parhahin Johi, setä Miglos tässä. Mulla on kuule sulle hyviä uutisia: voin sanoa nähneeni tuohon runkoon kuuluvan tai ainakin TOSI pitkällä ruotoputkella olevan NOS Olmo Pista keulan... Ja tadaa... velosportissa.. Ja vielä Raikan kourassa! Eli, menet sinne takaisin, kysyt kauniisti myyjiltä: "saanko mennä alakertaan huoltopuolelle kysymmän keulaa". Success rate sanoisin 70%!
Kiitos vinkistä!
Afa - 0:03, 10.5.2012 »
maza- - 23:57, 9.5.2012 » Aivan helvetin hieno, paljon on mitat ja paljolla myyt? ;)
luullakseni ainaki yks vaaleensininen ratarossin roikkuu viel siel.. hinta varmaa suolainen, jotai säilykekapriksen tasooa
Joo sinne jäi vielä toinen, saman kokonen ku tää: korkeus c-c 61 ja pituus c-c 58,5. Hintakaan ei ole mikään salaisuus, kun sen saa Velosporttiin soittamalla selville, 400e.

e: Kiitokset myös Ziguralle!

No voi paska, mistä mä nyt taion itelleni 400e, koko ois aika lähel täydellistä. :smiley:

^Myyt keltaisen Rossinin? :smiley:

RTZ - 12:34, 10.5.2012 » ^Myyt keltaisen Rossinin? :D
Ostatko? :)

Liika iso mulle. Eikä jarru, vitu :x

RTZ - 12:52, 10.5.2012 » Liika iso mulle. Eikä jarru, vitu :x
Mul on ton orkkis ofmegat tallel ;)

No, ei mulla oo kyllä rahaakaan tota.

Käy hakee se rossini mulle luotolla niin saat keltasen paholaisen :wink:

Oli kyllä aika muikee fiilis, kun sain kuulla että keula on löytynyt.

NOS, NIB ja sillee

http://desmond.imageshack.us/Himg857/scaled.php?server=857&filename=dsc02347y.jpg&res=landing
Kiitos Velosport! Miglokselle tarjoon bissen hyvästä vinkistä, voidaan samalla pitää kokoontumisajot. Teitä muita kuitenkin kiinnostaa; keulasta ei velotettu mitään.

kvoa. yksi kvoimmista.

huhu. über.

hot. stuff. ja sillee.