Projekti: Rossin/GM

Italiasta hankittu valerossin. Osoittautui Gianni Mottaksi. Oli halpa ja on hyvä. Koko 57/57, paino 1888g/667g.

Runko sijoittunee ilmeisesti 80-90-luvuille, mutta varmuutta ei asiasta ole. Ikä- ja putkimateriaalitunnistusta hankaloittaa myös se, että runko on Gianni Mottaa, mutta tarrat Rossinia, kuten myös värityskin. Ainakin jos dupont-tarraan on uskominen. Menee touhu hiukan sekavaksi, mutta tämä on vain pyörä, joten liikaa en siitä ala stressata. Kävi minulla mielessä rapsuttaa rossin tarrat veke ja iskeä GM:t tilalle, mutta miksi tekisin niin. Rossin tarrat kuin ovat uudet.

DSC_3895

DSC_3897

DSC_3870

Nyt arvoisa forumiväki voi heitellä vinkkejä ja tällä kertaa lupaan myös kuunnella “järjen ääntä”.
Jo hankittuna löytyy c-record veivit, chorus aero tolppa ja record strada ohj. laakeri + erivärisiä concor penkkejä. Lisäksi hankin pantomottaa olevan stemmin, mutta se nyt jääkööt odottelemaan.

Kiekot tässä tulisi olla ilmeisesti matalat, vai mitä? Minulla on kuitenkin fiksaatio syviin FIR kehiin ja olen herkutellut aria mallia tässä fillarissa. Eivät ole vielä edes kasatut, joten en ole voinut mallailla huolella.

Mitään ei ole lukkoon lyöty, joten olen kaikille ehdotuksille avoin. Yksi asia on kuitenkin varma, en aio hankkia ylihintaisia campan polkimia tähän pelkästään kuvia varten.

Vinkkejä kiitos.

artpow - 1:20, 20.2.2013 » Kävi minulla mielessä rapsuttaa rossin tarrat veke ja iskeä GM:t tilalle, mutta miksi tekisin niin. Rossin tarrat kuin ovat uudet.
Tämä on näyttää hauskalta mutta ota suosiolla tarrat pois jos ne ovat lakan päällä ja laita tilalle Gianni Motta -dekaalit. Rungolla tuskin on mitään tekemistä Rossinin kanssa, enintään se on jossain vaiheessa uudelleen maalattu Rossinin pajalla.

Ja vaikka syvät aero-kehät näyttäisivat kuinka velospace/pedalroom-uskottavilta ja blingeiltä niin ne eivät kuulu tämän ikäluokan ratapyöriin vaan aika-ajo maantiepyöriin. Joten kiekkoihin matalat boksi-profiilikehät, ilman jarrupintoja.

Värimaailmasta tulee mieleen tämä

väritys on kyllä eri hieno!

Harmillisia tällaset uudelleenmaalatut rungot. Maalipinnan kunto näyttää hyvältä eli ei tekis mieli maalata. Mutta kyllä Gianni Motta on mielestäni GM paintjobin ja tarrojen arvoinen. Vähän sama diili kuin tuo meikän Rossin pursuitti joka menee maalaamoon jossain kohtaa kevättä. Laitan sulle fiilistelykuviin yhden GM:n inspiraatioksi. GM tarrojen lätkiminen tohon Rossin maaliduunin päälle on ehkä kaikista isoin moka.

Vaikka FIRit on siistit niin ne ei kuulu tähän pyörään. Vanhaa matalaa boksia kehiin, HSonit voit jättää kauppaan.

http://farm9.staticflickr.com/8374/8453863088_335d797cc7_z.jpg

Pelkään pahoin, että originaalin GM-lookin saamiseksi runko pitäisi myös maalata uudelleen. En pidä tätä kuitenkaan järkevänä vaihtoehtona. Mahdollinen tarrojen vaihtaminen on ainut asia, jonka aion tehdä pyörän GM-identiteetin vahvistamiseksi.

Kehistä tähän pyörään olet varmasti oikeassa. Matalat niiden kuuluu olla. Mainitsemani kehät eivät taida olla ainakaan maantiekäyttöön tehty, koska ei ole jarrupintaa laisinkaan. Tai sitten en ymmärrä jotakin. Uusista kehistä ainakin h+son tb14 olisivat aika passelit ja hyvät lompakolle. Tosin himasta löytyy jo kaksi open pro settiä, joten alkuun voisi käyttää niitä.

E. sieltähän jo tulikin samoja ja eri aatoksia ^

Vaikka FiR:in Arioissa ja joissain muissa vastaavissa ei ole jarrupintoja ne ovat silti alunperin maantielle tarkoitetut.

Koneistettujen jarrupintojen puuttuminen ei tee kehästä automaattisesti “rata”-kehää.

Mun mielestä joko tollasenaan ajopyöräksi, tai sit restaurointi ilman kompromisseja.

Jos maalaushommiksi menisi, epäilen tätä kyllä vahvasti, niin tahtoisin jotakin tällaista:

En ainakaan halua maalatauttaa uudelleen ja saada jotain yksiväristä mattarunkoa.

^ tollaset erikoisemmat maalaukset maksaa sit helposti satoja. ellei löydy jotai hyväveli-verkostoja

itse lähtisin matalilla kiekoilla, hienot maalit mut komppaan myös tarrojen vaihtoa

Afa - 10:26, 20.2.2013 » ^ tollaset erikoisemmat maalaukset maksaa sit helposti satoja. ellei löydy jotai hyväveli-verkostoja
Pelkät maalit maksaa satoja.
Afa - 10:26, 20.2.2013 » ^ tollaset erikoisemmat maalaukset maksaa sit helposti satoja. ellei löydy jotai hyväveli-verkostoja
Se on tiedossa toki. Siksi varmaan alkuun ajopyörä tuosta ja sitten joskus ehkä täydellinen restaurointi.

E. jos joku forumilainen haluaa olla hyväveli ja osaa maalaushommat, niin voi ilmoittautua minulle.

Tuplaspoket, mahdollisimman räikeän neonvärisinä.

Eteen keltanen ja taakse sininen spoke. Tai jos maalaat niin:

Kaksi edellistä kommenttia ovat melkoisen hassuja. Ja mitä ihmettä jenkkilippu tekee italialaisessa rungossa.

se on vaan koska:

artpow - 14:14, 20.2.2013 » Ja mitä ihmettä jenkkilippu tekee italialaisessa rungossa.
Koska Gianni Motta-Linea. Eli jenkkiläinen pyörätalli joka käytti Gianni Mottan runkoja.

http://www.dewielersite.net/db2/wielersite/beeldbank/1283318431GIANNIMOTTA-LINEA1984.JPG

Just olin tulossa postaamaan tätä:

Gianni Motta - Linea 1984

maza- - 14:48, 20.2.2013 » Just olin tulossa postaamaan tätä: [Gianni Motta - Linea 1984](http://www.cyclingarchives.com/ploegfiche.php?id=6445)
Joo toki, mut jenkkilippu pyörässä ei ole mun juttu.

Onhan siinä nytkin DuPontin jenkkimaalit, ja runko on semmoinen väri-iloittelu että toi mun spoke-ehdotus ei ollut mikään vitsi. Internet tietää kertoa ainakin jenkit pitivät Italialaista maalausta ja kromausta heikkolaatuisena, ja Ten Speed Imports toi rungot maahan maalaamattomana ja vetivät DuPontia päälle.

Tiedätkö yhtään tämän kyseisen rungon tarinaa?