Projekti: Mercier 1982

Mercier vuodelta 1982. Reynolds 531:stä jokainen putki.

Ollut mulla jo toista vuotta muttei koskaan täysin tyydyttävässä kuosissa, joten nyt on sen vuoro.

Tässä langassa varmaan vaan kuvia osien ruuvailusta ja jotain pientä tekstiä. Nossii nibbii ja autosolii.

Runko on kaunis, ilmeisesti Mercierin tehtaiden loppupään tuote. Myyty Suomeen suoraan tiimille, käsittääkseni Keravan Zeusille. Olen pyörän toinen omistaja ja edellisen saattopuheiden vuoksi on tavallaan vastuu laittaa myös kuntoon. Mulla on joitain kuvia historiasta mutta en kehtaa kysymättä julkaista. Ehkä myöhemmin. Kisailtu on.

Rungossa on hauskaa sen yksityiskohdat, jotka ovat vähän omituisia. Yhtäältä todella kauniita ja hyvin viimeisteltyjä, toisaalta todella käytännönläheisiä ja aika kirveellä veistettyjä. Yläpuolella hyvä esimerkki, jarrusillan juotos takahaarukkaan on moitteeton, mutta jarrun kiinnityspultin reikä varsin möhkäle. Käytännössähän tällä ei ole merkitystä.

Toinen hyvä esimerkki Vituksen haarukanpäät. Ne ovat varsin funkkis-esteettiset.

http://s4.postimg.org/7v3wls649/Vitus_Dropouts.jpg

Näitä on tuotu Suomeen aikoinaan myös Tunturin tarroilla, tässä jälkiä sellaisista ei ole eikä ilmeisesti ole koskaan ollutkaan. Olen miettinyt tarrottaisiko tämän Mercieriksi vai jättäisikö tällaiseksi.

https://farm8.staticflickr.com/7461/15160421694_4c62c02b36_c.jpg

Tarkoituksena tehdä todella klassinen ja aikakauden mukainen, mutta ilman kliseisimpiä osavalintoja.
Jemmassa manniselta ostettu OMAS Big Sliding -ohjainlaakeri alkuperäisessä laatikossaan, samoin muuta pientä kivaa.

http://i.ebayimg.com/00/s/OTAwWDE2MDA=/z/180AAMXQVOhRFrv9/$(KGrHqF,!q8FDu+Q4qeZBRFrv88m(Q~~60_35.JPG

Vähän kahden vaiheilla että teenkö täysranskiksen vai italoa sekaan. Täysin ranskalainen nyt olisi vähän hiuksien halkomista mutta toisaalta tällaisen pyörän omistaminen ei ole kovin järkiperusteltua muutenkaan niin sama kai se olisi tehdä kunnolla sitten valmistusmaansa osilla. Kammiksi kiinnostaisi mm. Mercierin tiimipyörissä nähdyt Stronglight 93:t.

http://1.bp.blogspot.com/-FJbxEozSxmQ/UaNZojW_OSI/AAAAAAAAFhM/Pul3bJBu-oM/s1600/IMG_9148.JPG

On niitä muillakin kammilla ollut mutta tässä nyt puoltaisi se että tiedän mistä tuollaiset saattaisi löytyä :wink:

No joo, näillä mennään.

Järki romukoppaan ja täysranskista kehiin.

Täysranskista!
Hieno runko!

Täysranskis ois ihan siisti kyllä. Toisaalta olen tuon yhden Pösön liki vastaavilla kriteereillä kertaalleen kasannut ja toiste ei välttämättä jaksaisi sitä hommaa :slight_smile: Eihän tuosta nytkään tartteisi kuin jarrut vaihtaa ja ohjainlaakeri.

Tuon rungon muotokieli ja fiilis on aika italo, tiedä sitten miksi. Ehkä muhvien ja yleisen viimeistelyn puolesta. Koska tässä nyt on talvi aikaa ja tekemisen puutetta niin vois kai sitä sitten keräillä “italohenkisiä ranskisosia” mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Mutta esimerkiksi Mafacin jarruja en miellä kilpapyörään istuvaksi, ainakaan näinkään uuteen. CLB:n jarrut taas eivät muuten viehätä.
Tässä sinänsä “hankalaa” kun ei ole esimerkkinä mitään katalogipyörää tai muuta josta olisi helppo tsekata kerättävät osat, toisaalta nyt on sitten vapaus valkata mitä huvittaa. Uskoisin silti pystyväni johonkin menettelevään kasaukseen päädyttiin osien suhteen sitten mihin hyvänsä :slight_smile:

Kiekoiksi tulee avokiekot, Peugeotista yli jääneet Mavic Module E2:t puolattuina Normandy Luxe Competition -napoihin. Mistäs ranskalaiset pinnat sitten :wink:

Edit.

Valkoiset tarrat vois olla aika makeet itse asiassa.

Sacre bleu! En tykkää.

yes

huh mietin jo että onko tosiaan gear hommia mutta nyt suunta vaikuttaa paremmalta

konversiot best. Turha niiden vaihteiden kanssa on alkaa roplaamaan.

Tämä voisi tänään olla etusivulla.

Tää hyvässä kodissa

Aah toi kämppä ja pyöränosien keskellä asuminen. Never forget, never again.