Projekti. Marin "Recycle"

Ensifixin saamien kommenttien innoittamina (lue: niistä huolimatta) Recycle osasto saa jatkoa uuden talvipyörän muodossa…

Runko: Marin San Rafael (Teräs maasturi menneisyydestä)

https://dl.dropboxusercontent.com/u/20042517/Kuva.jpg

Pienen puuhastelun sekä osien hankinnan jälkeen alkaa pyörä olemaan “recycle” tarroitusta vaille valmis. Puuhasteluun kuului tietenkin, taas, se rungon maalaus eli happopohjamaali alle ja väri päälle (matta musta) ja miksikö maalasin, no se tuntui taas kovin hyvältä idealta…

… ja ohessa tuotantoa

Kuvat

Kiekot: Bontrange SSR
Stemmi: Cinelli
Satulatolppa: Crank Brothers Cobalt
Tanko: Easton / Prologo
Jarrut: Shimano deore + Promax Retro mini
Polkimet: Wellgo
Satula: Specialized

Renkaina pyörii 23mm Vittorian katurenkaat, ja koska kyseessä talvipyörä niin valkoisilla sivuilla (Sama periaate kuin puolustusvoimilla, talvivaatteet eivät sovellu talvikeleille yhtään paremmin kuin kesäkuteet, mutta on värinä on valkoinen)

Lisäksi kun joudun käymään töissä myös sateella, niin pyörässä on lokarit ja valohärpäkkeet.

Varmastikin edelleen on kyseessä sen yhden kiilloittamisesta, mutta toisaalta edelleenkin budjetti on pysynyt hyvin maltillisena…

nyh näkkyy

Taikavaihde? Mites nuo renkaat, taita Porin talvi olla kovin leuto? :slight_smile: Eihän tuo sitten kaipaa enää kuin parempia jarrukahvoja ja tavaratelinettä keulille.

Mielenkiintoinen ohjaamo. Tosin, ei tule sanomista foorumilla spacerstackistä, jos jättää spacerit laittamatta. :wink:

Muuten kyllä ihan kivan näköinen, paksumpaa kumia vaan alle, ni hyvä tulee.

Ohjaamo on ollut ajettavuudeltaan varsin toimiva, quill adapteri jonka avulla tuollainen ahead mallin stemmi kiinni ohjaamossa. (Toki sinne niitä rinkuloita voisi laittaa). Jostain syystä olen mieltynyt noihin mini jarruihin näissä työmatkakulkineissa, joten tässäkin sellaiset. Ja tällä kertaa muista poiketen pelkästään sinkula, tosin syy tuohon pitkälti se ettei nuo velocityn fix kiekot sopineet alle ketjulinjansa puolesta.
Pysty droppi tietysti helpottaa kaikenlaista vaihteetonta kikkailua muutenkin

Mites jos vähän lyhentäs noita loksujen aisoja?

mape95 - 0:40, 26.10.2013 » Pysty droppi tietysti helpottaa kaikenlaista vaihteetonta kikkailua muutenkin
tee lotto

Jeps, nuo lyhenevät kun saan tavikelpoisemmat kumit alle, mutta noilla nyt täällä läntisen auringon alla tohtii viel tovin ajaa.
Vastaavasti valotehoa joutuu varmasti myös miettimään tuon nykyisen sigman pikkuledin tilalle. Tai sitten toinen vaihtoehto on ottaa työnalle seuraava aihio ja laittaa oheinen kulkine kiertoon…

Ihan siisti vehje. Toi San Rafael lienee aika sama vehje kun Stinson, mikä mulla on työmatkaccggfixisporttihypridinä.

Stinson taitaa olla jo aluminiä, mutta muuten hyvin samanlainen. Teräsrungosta huolimatta kohtuullisen rullaava ja ketterä kulkine eikä painokaan ole ihan mahdoton. Selkeä ero ruohon ensimmäisee Tunturi “recycle” projektiin joka on tuolla ama puolella. Molemmat kulkineet osoittavat se, että kohtuullisen pienellä budjetilla saa aikaiseksi ihan kätevän pelin työmatkoille. Pesee kaupasta ostetun hinnaltaan moninkertaisen hypridin 6-0.

“rullaava” ja “ketterä” tulivat itsellenikin kieltämättä ensimmäisinä mieleen.

Parempi ratkaisu on valita tämmönen valmiiksi 28" hybridirunko kun että alkaa laittamaan ysärimaasturiin 28" kiekkoja.

jarrut ei passaa kohdalleen ja muutenki huono

“Pajan” puolella odottelee kyllä tuollainen 26" projekti tai oikeammin kaksikin, ja aikomus on kasva toseen kiekkoja ja tehdä siitä tuollainen cyclocross tykki vaimolle, tosin on mahdollista että siihen tulee myös vaihteet. Toinen fixi aihio, eli kiillotettu alumiini Gt Pantera, jäänee maasturiksi, ehkä kesämökille tai sitten myyntiin.

Kyllä Stinson on Tangen rautarööriä. Stinson ja San Rafael on kyllä kiärrätetty niminä myöhemmin johki alumiinihyprideihin.

Teräs on hyvää, tää on terästä.