Projekti; Helsingin musta rotta

Oli synkkä ja myrskyinen yö ja lähdin hakemaan edellisen projektin jälkeen vielä tummempaa ja viilatumpaa tunnelmaa… ei hitto rottahan tästä piti tulla.
Eli tarkoituksena oikeasti oli saada pyörä kaupunkiin kun käytän koulumatkalla pasila - kallio välillä pyörää mutta pakko jättää yöksi kaupunkiin kun espoosta tulen junalla. Aikaisemmin siellä majaili kuukauden päivät colnagoni ja vaikka kahdella lukolla oli kiinni en voinut enää jättää sitä yöhön itkemään. No rottahan siis piti rakentaa, budjettina 50e ja muut tavarat muista pyöristä. Nopeasti silmään osui foorumilla kahdella saksalaisella oluella mukaan lähtevä rottarunko miglokselta ja siinähän se oli, heti vaan viestiä. Noh kävin sitten hakemassa innoissani että saapahan vähän rakennella taas. Runko vaihtoi omistajaa oluella ja lähdin himaan tutkimaan.

P4181072

Mikäs siinä mukavannäköinen, kai cressun uudelleen maalattu perusrunko… ei helvetti siinä on fauber :smiley: siihen en koske kuin tikulla… paitsi että hammasmäärä on ihan sopiva kun halusin kevyen välityksen ja pyörii ihan hyvin, huh. No muuta sitten, polkimet ei sovellu häkeille ja remmeille… vaihtoon. Rottaan sopivat mks vintage ratapolkimet, no eihän ne kierteet ole samankokoiset-> olut aukeaa.

2Freshille laitettu viesti: “NYT naurattaa ja paljon: tajusin heti tuon akselien pituuden sillä huomannut juuri ratapolkimien lyhyen osuuden verrattuna muihin. Noh aikani kiroiltuani että pitääkö tähän nyt alkaa säätää kaikki mahdollinen, tajusin että eikös se timo antanut läjän polkimia pussissa, no heti kellariin tietysti poljin mukana ja eiköhän sieltä osu kyseisellä akselilla varustettu poljin käteen :smiley: sitten mietin että prkl kun on liian vähän hampaita tässä eturattaassa verrattuna omaan kapean rattaan takarattaaseen (muut paksulle) ja tajusinkin että sehän oli ideana keventää välitystä → ja taas hurraan kunnes huomaan että kissani on syönyt chilikasvistani lehtiä…”

P5041083

P5041084

Eli auki vaan. putsaus ja akseleiden vaihto. Mks:ssä saa irti jonkun “tupen” (kuvassa nuolella osoitettu) ja akseli menee loppuun asti kun tuppi otti aluksi kiinni.

P5041085

Parin lähitilanteen takia liikenteessä en vielä ole ottanut jarrua irti vaikka en sitä käytäkkään mutta seivannut pari tilannetta niin pidetään vielä.
Ongelmana se että haarukka mitoitettu isommalle kiekolle jotta jarru menisi jarrupinnalle-> taas 2Freshin pussille, sieltä löytyy shimanon itselle tuntematon jarru.

P5041077
ei riitä pultti läpi-> colnagon jarru paloiksi ja pidempi pultti kiinni,

P5041078

en tajua mitään jarrusta ja 2Frehsin ohjeita viistoten ja lopulta niistä eroten hakkaan “jarrun” kiinni jollain aivan hullulla virityksellä jossa on 3 eri pyörästä osaa ja vaikuttaa räjähtävän kohta :smiley: no enhän mä sitä käytä :smiley:

P5041079

Yhdistän tässä nyt “AMA:n” ja projektin joten valmis kuva tulee tähän:

P5051089

Eli pyörä on tarkoitus olla niin surkea kuin mahdollista ettei itketä jos lähtee varkaan matkaan. Osaa on hajonneesta nopsasta, colnagostani, miglokselta, 2 Freshiltä, japanista ja muualta :smiley:
Kiekot on siis colnagosta, janoisella suoristettu ja oikeastaan ihan hyvät rigida/ambrosiot. Polkimina mks vintaget ja mks alpha fit:it remmeinä ja blb häkit :smiley: tiedä nyt mikä se budjetti loppupeleissä olikaan mutta poljin osastolla en halua tinkiä (melkeinpä tärkein osa omassa ajossa)
Kyllä siitä ronski, hauska ja tuskallinen projekti tuli mutta sen arvoinen mikä pitikin. Kaikille osallistuneille nöyrä kiitos!

Kelasin että tästä hieman tylsästä mustasta voisi tehdä pirteämmän näköisen. Eli jos tulee jotain pyöräfraasia mieleen kuten “yksi vaihde, yksi kansa :D” niin laittakaa kommenttina. Teen varmaan jossain vaiheessa tarratehtaalla (setä) tästä yv:n “fraasipyörän” jos niitä tulee tarpeeksi tai jaksan keksiä. Suunnitelmana vetää valkoista tekstiä kiedottuna runkoa ympäri. Toivottavasti joku jotain saa tästä irti, saa haukkua :slight_smile:

Ei voi haukkua, hieno vehje! Pasila - Kallio -optimoitu.

Joo syykkeli vois olla ihan siisti, katotaan nyt miten noiden fraasien ym. kanssa toimin, olkoon hetki näin. Kyllä tekemisen meininki oli, varmaan rikoin kaikki oikeaoppiset säädökset jarrun asentamisessa :smiley: valoitus: “vetäjä” on poikittaisvaijerissa colnagon jarrun jousikiinnikkeellä sekä prikalla (jää väliin). Näiden läpi menee jarrun säätöpultti vai mikälie johon normaalisti tulee vaijerinkuoren toinen pää. Siinä on sitten kiinni se muovinen säätömutteri joka kiristää muut. Lopuksi piti saada ylävaijeri pysymään kiinni ja sehän onnistuu taittamalla vaijeri ympäri ja tunkemalla hieman pulttia isompi mutteri (tässä joku jarrun osa) pulttia pitkin jolloin vaijeri jää jumiin eikä pääse liukumaan (kuvassa näkyy vaijeri taittuneena jos tarkkaan katsoo :D). Ja voila hasardijarru on valmis. Toivottavasti selvensi ja en suosittele kenellekkään :smiley:

Kävin äsken ajamassa puolisen tuntia ja ihmekumma pyörä toimii ihan hyvin. Jarru toimii täydellisesti ja pyörä on käsittämättömän hiljainen. Fauber ei ole ihan kirerällä ja antaa pientä muljumista polkiessa mutta muuten yllättävän toimiva vehje. Yli 20 en uskaltanut ajaa :smiley:

Ja kyllä, matkalleni tälläinen kevyt välitys on mainio, koulu kun sattuu olemaan kai Kallion korkeimmalla kohdalla niin ei tarvitse puuskuttaen mennä

… Ja rotta saa lisää kilometrejä! Asbaa.

Ps. Ruma se on voi pyhä sylvi :wink:

Jaa että ruma, no karski ainakin :smiley: gripit vaihdoin tummiin, nyt ei enään mitään väriä kuin gaattorin tekstit. Joku päivä 2Freshille jarru laittamaan oikein että uskaltaa käyttää ja fauberkauheuden putsaus. Huomenna lähtee ensikertaa paahtamaan pasilasta kallioon, toivottavasti pysyy kasassa (pitäisi kokeeseen keretä) :smiley: tarroitusta mietin vielä…

Mikä toi sinivalkonen runko tuol taustalla?

taitaa olla colnago millä Kumiluodin pave ajelee nykyään.

Se oli kuvissa sen takia että luovutti muutamia osia ja odotti myyntiä, Colnago sprint (90-luvulta). Eli oikein Crusty, se on Kumiluodin Jussin nykyinen kulkine, itselle ensimmäinen fiksi vuoden takaa. Jouduin myymään Gazzettaa rahoittaakseni, oli siisti runko kyllä