Projekti Diamant

Jes, elikkäs tuollaisen 50-luvun kommunistisaksalaisen runkosetin ympärille pitäisi rakennella touring/tweed/käyttöpyörää. Rungon aikoinaan bongannut täältä ja projekti jäänyt muiden projektien jalkoihin mutta jos nyt olisi aikaa laittaa tuo kasaan. Ensimmäisenä lähdetään nyt liikkeelle kiekoista sekä keskiöstä ja luonnollisesti niiden ongelmista.

Pyörä on alusta asti ollut tietoinen haaste. Keskiöstandardi on aivan omaa laatuaan. Kammissa ei ollut kierrettä joten niiden irroittaminen oli lievästi hankalaa. Sain ne viimein irti 3leukaisen bilteman ulosvetimen avulla mutta onnistuin kolhimaan akselin aika pahasti. Eli toisesta päästä meni kierteet ketuilleen. Nyt pitäisi sitten lähteä porailemaan akselia ja tekemään siihen kierteitä. Mutta otin nyt vielä kuvan sekä mitat tuosta jos joltain sattuisi jostain ihmeen syystä löytymään korvaava akseli. Akselista tarkemmat speksit tuolla flickr kommenteissa.

Seuraava potilas on sitten takanapa. Kyseessä Torpedo Sachs coaster brake napa. Odotan innolla milloin pääsen levittelemään tuon sisällön sekavaksi kasaksi komponentteja mutta sitä ennen pitäisi saada ratas irti. Varmaan mittavamalla googletuksella löytyisi ohjeet mutta kysäistään nyt täältäkin. Eli miten lähteä irroittelemaan tuota, lukkorengas lähti helposti, se oli vääränkätisellä kierteellä(aukeaa myötäpäivään) ja vaikuttaisi kovasti siltä että ratas on omalla kierteellään ja aukeaa vastapäivää. Mutta kun tuota yrittää vääntää voimalla auki niin jarru antaa periksi, mikä siis vastaukseksi.

Täällä vielä muutama lisäkuva

En ole tuollaiseen ennen törmännyt. Torpeedoissa joita olen huoltanut niin tuo ratas ei ole lainkaan ollut kierteillä vaan enemmän kuin kasetti.

Mutta, kokeile laittaa ketjunpätkä rattaan ympäri, ketjunpäät ruustukkiin kiinni ja väännä sitten auki vanteesta. Toinen vaihtoehto on tietenkin laittaa napa akselista kiinni ruustukkiin ja ketjuruoskalla yrittää ratasta irti. Suojaa akselia esimerkiksi tällä.

Jos saat navan tarkan mallin selville niin tuo olisi helpompaa… referenssimatskuu on netti pullollaan.

Yritin tuota jo ketjunpalaisen sekä vasaran kanssa, sekä rotafiksaten auki, mutta ongelmana oli tosiaan se ettei jarru pidä vaan antaa periksi, tuossahan joutuu tosiaan avaamaan “coaster” suuntaan. Täytyy varmaan koettaa tuota akselista kiinnittämistä.


Mallista. Tuo näyttäisi suht paljon samalta, mutta täytyy käväistä tuossa työhuoneella ja tutkia vielä hieman joskos tuosta navasta löytyisi vielä lisää tietoja.

http://scheunenfun.de/
Sivuston omistajalta löytyy todella hyväkuntoiset kammet jotka vastaavat prikulleen noita alkuperäisiä mitkä on jo hiukan elämää nähneet ja kolhuilla. Samasta paikasta löytyisi varmasti uusi akselikin. Sivusto muutenkin täynnä mielenkiitoisia juttuja, tosin saksaksi.

myöhemmin taas lisää.

Vastapäivään aukes ratas tommosesta 50-lukulaisesta torpedosta. Oli tosi tiukalla, suihkuttelin viikon verran ohi kulkiessani wd40:stä ennen yrityksiä.

Muutamia kuvia vielä perjantain kunniaksi.


siinä navan akselista hieman dataa, 39 toistuu useammassa palikassa, en ole vielä ehtinyt tutkimaan mutta oliskohan tuo vuosiluku?


Itse runkosetti.


70 Jahre, Elite-Diamantwerk, Elite Diamond Works aloitti toimintansa 1885. 1955-vuodelta tuo pyörä. Silloin tuo oli tietenkin jo kommunistien käsissä ja koko länsisaksan olympiajoukkue ajoi Diamanteilla.

Päivittelin samalla flickriin lisää kuvia

Moron!

Nää mun erikois akselit oli tällaisia ihan erillaisia. Samaa ei oo juuri kuin
tuo että kammet kiristyy mutterein, ei pultein.

Mä korjaisin tuon akselin sorvissa. Ensin se tärvelty jengan pätkä kokonaan pois.
Sitten reikä akselin sisään ja m8x1 (tihee 8 kierre 1mm nousulla) kierre perään.
Sitten siihen käy normaalista kantti akselista pultti tilalle. Uskoisin että se ei
oo niin kovaa ettei sinne sais jengaa tehtyä.

Irroitin juuri tuollaisen rattaan ku sulla on tossa navassa. Se pitää levittää
koko napa että saa sen palikan missä ratas on ruuvipenkkiin. sitten lämpöä ja
kevyttä naputtelua. Mä voin tulla joku keskiviikko jelppaan sen avaamisessa
ja kasaamisessa. Ihan simppeli se on.

EDIT: katsoin sun flickr kuvat ja huomasin et sähän sait sen navan osiks.

Saitsä reiän pikateräksellä, vai pitääkö mun alkaa hankkia kovametalliterää tohon??

Yhteen ikivanhaan akseliin (30-luku) mä tein ko. operaation ihan pikaterästerällä.
Mut kokeilemallahan se selvii. Periaatteessa jos sinne ei pikis uppoo ni sit jää
kyllä kierteiden tekokin haaveeks.

-Olli

Jesh, pikaista raportti nykytilanteesta.

Joo en ehtinyt kommentoida ollenkaan tuota asiaa mut sain navan auki ja sieltähän löyty lisää projektia. ns. jarrukierre sekä sen vastapala “walzenhalter” olivat mäsänä. Lisäksi laakerit näyttivät siltä että parempi vaihtaa uusiin. Ratas lähtee varmasti nyt suht nätisti irti kun sen palasen saa tosiaan viilapenkkiin. En suosittele että noita lähtee edes väkisin vääntämään jarrun varassa. Aiheuttaa vielä navassa sisäisiä vaurioita.

Osasin hiukan odotellakin ettei tule löytymään helposti sopivaa akselia. Toi on Renakin oma standardi 50-luvulta jota ollaan tehty saksassa ja lyöty lähinnä kommunistisaksalaisiin pyöriin jotka on täälläpäin aika harvinaisia.
Mutta koska tarvitsin kuitenkin tuohon torpedoon korjausosaa niin laitoin postia scheuenfun.de:n kaverille joka on erikoistunut vanhoihin saksalaisiin pyöriin ja sieltähän löytyi uusi akseli. Akseli + torpedon korjauspalikat + laakerit + postit = 30e.

Eli sieltä uutta palikkaa. Vaikka tästä ei tule mikään entisöintiprojekti niin onhan se ihan mukavaa laittaa paikalle ehjä akseli, saa kammetkin kiinni noilla alkuperäisillä muttereilla.

Todella mielenkiintoinen, kiehtova ja kunnioitusta herättävä kapistus tuo Torpedo Sachsin napa. Muotoilultaan sekä kestävyydeltään aivan mieletön. Tullut syvennyttyä navan räjäytyskuviin ja toimintaperiaatteisiin ihan silkasta mielenkiinnosta. Maanantaina korjausosat tilaukseen.
Vaikka navan saan varmaan ilman apuakin kasaan niin tule Olli ihmeessä mukaan ihmettelemään. Parin viikon päästä varmaan osat kasassa ja pääsee koko projektin kanssa hieman eteenpäin.

No multa olis samaan hintaan saanu Velosteelin Torpedon työkaluilla tehdyn navan täältä Vaasasta. http://www.velosteel.cz/Images/CBbezLoga.jpg

No jos ideana olisi ollut pitää kädet puhtaana olisin ehkä käynyt ostamassa uuden pyörän kaupasta tai palkannut jonkun muun tekemään sen. Lähinnä tämä on sellainen matka matkan takia, ei päämäärän. Lisäksi noi osat tuohon napaan tulee maksamaan sellaiset 15e ja jokatapauksessa tilaisin tuon keskiöakselin tuolta saksanmaalta. Projektiin kuuluva etu- sekä takanapa sattui käsiini kun korjasin kavereideni kanssa kasan kerrostalon vintillä homehtuneita ja sinne hylättyjä pyöriä talteen, eli tälläinen sattui olemaan käsissä niin miksei sitä käyttäisi?
Tavarat valuu tänne Saksasta vielä suhteellisen ekologisesti, raha menee elektronisesti ja saan antaa tuolle vanhalle takanavalle vielä uuden elämän, kaikki nämä asiat yhteenkoottuna voin sanoa etten voisi olla tästä kaupasta iloisempi.

Lisäksi jos huomioidaan että tuossa navassa on vielä messinkisiä kulutusosia (koska se on tehty ennen vuotta 1955) joiden takia taas korjauksen kautta tuolla navalla voidaan ajaa niin monia kilometrejä etten elämäni aikana pysty helposti edes tuota napaa ajamaan loppuun. Kyseenalaistan siis suoraan noiden uusintatuotanto napojen elinkaaren pituuden verrattuna vanhaan kunnostettuun torpedo napaan. Näiden asioiden valossa näen tämän korjausoperaation suhteellisen järkeväksi, tai ainakin tekemisen arvoiseksi. Lisäksi pyörän rakennuksen lähtökohtia oli että etu- sekä takarenkaaseen tulee rasvanipat koska sellainen on myös pyörän keskiössä ja sitähän ei tuosta sinun tarjoamasta navasta löydy?

Toivottavasti vastaukseni ei ollut erityisen hyökkäävä mutta halusin perustella toimintatapaani vaikkei se loppupeleissä olisi edes puolustusta tarvitsisi. Ja kyllä, tiesin että sinulla on noita napoja varastossa, olet mainostanut niitä muuallakin, mutta ne eivät muotoilultaan suuremmin miellytä minua eivätkä sovi projektin luonteeseen. Mukavaa silti että velosteel tekee noita uusintatuotantona ne varmasti löytävät paikkansa todella mukavissa ja niiihin paremmin sopivissa projekteissa.

Kiitoksia kuitenkin tarjouksesta.

Eipä kestä, arvostan sitkeyttäsi pitäytyä mahdollisimman alkuperäisessä. Olen itseasiassa ajatellut porata reiän ja kierteet ja laittaa rasvanipan tuollaiseen. Minusta on hienoa että löytyy torpedolle laadukas jatkaja. Mielestäni tuo velosteel on se toiseksi paras vaihtoehto, kun alkuperäistä ei ole tai ei saa korjattua.

Ettei jäisi väärää kuvaa tarjouksestani, toteaisin että minullakin on noita vain muutama ja lähinnä omaan käyttöön varattu, mutta jos se tuo helpotusta jonkun projektiin niin voi jostakin luopua.

Nämä kuvat olisi voinut melkein yhtä hyvin laittaa talvifiilistelyyn. Ollut muutamia päiviä pyörä kasassa ja päässyt painelemaan Lahden lumisia katuja, hauskaahan se on! Samalla tullut todettua että pirun hyvä pyörä tuosta tulossa.

Todella pitkähän tuo on mutta ei tunnu edes erityisen junalta. Mutta jos jollain sattuisi olemaan pari kolme linkkiä izumin 1/8" kirkasta ketjua ylimääräisenä, ni voisin ottaa lahjoituksena vastaan. Toi on niin perkeleen pitkä ettei uusissa ketjuissa riittänyt pituus, tietenkin talvivälityskin vaikuttaa asiaan. Nyt jatkona jotain shimpan ketjua joka ei näytä kovin hyvälle.

Torpedo on kasassa, siihen tuli lopulta osia kolmesta eri navasta, luovuin esimerkiksi kierteellisestä rattaasta kun noita normeja on kuitenkin maailma täynnä ja helpompi vaihtaa aina tarpeen tullen, vaikka puukon avulla reissussa ollessa. Mutta nyt mukavan varma olo tuon suhteen vaikka kulkisi tuon kanssa maailmalla, varaosaahan on loppupeleissä paikat pullollaan, sopivia varaosia löytyy oikeastaan kaikkien vuosikymmenien torpedohubeista ja esim. favoritin navoista.

Vielä kevään mittaa keula uusiksi, oikeankokoista satulatolppaa, cantijarrua, lokaria, teippejä sun muuta yksityiskohtaa. Mut ajossa tämä pysyy kokoajan. Kiitoksia vielä mr. velolle hienosta stemmistä!

http://farm7.staticflickr.com/6105/6325955432_b494fe49a6_z.jpg

http://farm7.staticflickr.com/6116/6325203431_f6088461d3_z.jpg

http://farm7.staticflickr.com/6041/6325957270_63d7899087_z.jpg

Voisi ehkä viimeinkin lykkää kuvat valmiista pyörästä, hiukan unohtunut. Pitkä ja loiva, oiva rentoon soratie/maaseutufiilistelyyn, miksei myös pienimuotoiseen saaristoreissaamiseen ( kunhan kiristää kammet kunnolla). Kiitos Ollille haarukan kaulaputken vaihtamisesta. Aika häröpyörä tästä tuli. Jos ihmettelette ajoasentoa niin mulla on helvetin pitkä selkä. Edessä ollu reissuilla pieni tavarateline.

Lisää kuvia täällä

Ohoh! Aika herraskaista :slight_smile:

Siisti vehje! Mikä toi tanko on, saako niitä kaupasta?

Kiitosta, wanha terästanko kyseessä että tuskin ainakaan tuota löytyy.

Hieno laite, ei ainakaan tule toista samantyylistä ihan heti vastaan.

Hei, tästähän tuli todella siisti!
Tykkään.