Projekti: Crescentistä käyttöpyörä

Jahas, ensikertalaisena täällä ja tuli mieleen, että olis mielenkiintosta jakaa oman ensiprojektin kulkua täällä ja saada kommenttia, risuja sekä ruusuja. Toivottavasti jotain kiinnostaa tälläiset perus ‘‘huolto/ensiprokkikset’’. Vinkit ja neuvot ovat arvokkaita!

Aihioksi siis löytyi ruotsalainen Crescent, mallia en löytänyt Cykelhobbysta, mutta myyjän mukaan 90-luvulta. Kulutusosia ei oltu varmaan renkaita lukuunottamatta ikinä vaihdettu saatika huollettu, mutta kun halvalla sai niin otettiin mukaan. Ensiprojektina kun on, niin oppiipahan hiukan millasia vehkeitä nä on.

Homman tarkotuksena on mahdollisimman halvalla laittaa kesäkuntoon ja ajoon, mutta laittaa siitä silti mahd. oman näköinen. Kaikkea alkuperäistä pyrin käyttämään hyväksi, ettei tarvii uutta ostaa. Vaihteet oon aatellut jättää, mutta eiköhän tässä vielä mieli muutu kun tä etenee… Kyllähän se yksivaihde kiinnostaa.

http://i1.aijaa.com/t/00151/13283496.t.jpg

Koitan pitää pyörää koko ajokunnossa, joten teen tätä pikkuhiljaa mitä vapaa-ajalla pystyn. Ensimmäiseksi lähti kaikki ylimääräinen, pistin vaihteet ja jarrut kuntoon sekä säädin ohjauksen ja satulan omaan ajoon hyväksi.

http://i6.aijaa.com/t/00082/13283494.t.jpg

Tänään tuli herättyä hiukan aiemmin vapaapäivän kunniaksi ja lähdettyä ostamaan uusia kulutusosia. Ja tälläiseksi sain sen loppujen lopuksi. Lopulta myös sisäkumi puhki takaa…

http://i5.aijaa.com/t/00218/13283488.t.jpg

Kesäloma alkaa parin viikon päästä niin pääsee ihan kunnolla tohon sisälle. Sillon alkaa täyshuolto ja miettiminen millaiseksi sen haluan, kun ei tarvitse töihinkään tuolla kulkea. Katsotaan mihin tällä pääsee ja mitä kaikkea oppii.