Projekti: Colnagosta konversio

Moi vaan kaikille, laitetaan ensiprojektia tulille! Työn alle pääsee jälleen yksi Velon myyjäisistä pelastettu aihio, eli jonkin verran elämää nähnyt Colnago. Mulla on aina ollut joku heikko kohta italialaisiin ja kun tälle baby blue kaunottarelle ei löytynyt muita ottajia niin olihan se vietävä kotiin. Tarkemmasta mallista en ankarasta googletuksesta huolimatta saanut selvyyttä, mutta tarroista päätellen arvelen sen olevan 80-90 -luvun taitteen Super, Super Piu tai Super sprint. Jarruvaijeri menee putken sisällä, mutta haarukka on vielä perinteinen käyrä eikä suora Precisa. Paras vinkki iästä lienee rungon tarra, jossa Columbuksen merkin alla on teksti “Colnago Super '91”. Putken sisämitta on 27,2 ja tuntuu aika kevyeltä, jotain saattaisi olla esim. Columbuksen SL:ää? Jos joku tietää pyörän mallista tai putkista enemmän niin kaikki tieto otetaan vastaan!

http://farm3.staticflickr.com/2891/9135505653_119f5ea35b.jpg
IMG_2371 by makakem, on Flickr

Pyörä alkuperäiskunnossaan, huutokauppalaputkin vielä kiinni :slight_smile:

http://farm4.staticflickr.com/3731/9135497647_028b2b6823.jpg
IMG_2376 by makakem, on Flickr

Jotenkin nää apilanlehtiupotukset iskee meikäläiseen.

http://farm8.staticflickr.com/7393/9135500081_2073d8d536.jpg
IMG_2373 by makakem, on Flickr

Vaihdeosia ei pyörässä ollut kiinni, joten tarkoituksena viedä linjaa eteenpäin ja tehdä siitä sinkula. Ajatuksena on mahdollisesti päivittää pyörä talven aikana vaihteelliseksi retrokilpuriksi, mutta tällä hetkellä polte ajamaan on kova ja toisaalta yksivaihteisen estetiikka ja helppous kiehtoo. Pyörässä oli alkuperäiskokoonpanossaan kiinni melko sekalainen sarja erilaista osaa: ohjainlaakeri on Campan, etukiekko ilmeisesti orkkis Shimanon 105 navalla ja Ambrosion Metamorphosis tuubikehällä. Jossain vaiheessa tähän on kuitenkin eksynyt Campan pikalinkku. Takakiekkona erikoisennäköinen Roval kutospakalla ja keskiönä vanhempi Dura-Ace. Stemmi on nimetön musta ja tanko puolestaan Cinellin Campione del Mondo droppi - molemmat valitettavasti melko rottaisassa kunnossa.

http://farm8.staticflickr.com/7300/9138400656_81ec8bf7cb.jpg
IMG_2372 by makakem, on Flickr

http://farm8.staticflickr.com/7325/9135487355_f6e19b49f6.jpg
IMG_2406 by makakem, on Flickr

Ohjainlaakeri oli avattaessa oikein hyvässä kunnossa ja sisällä oli melko tuoreen näköiset rasvatkin, eli se jää. Tykkään myös tuosta kapeasta Cinellin tangosta, mutta esteettisesti se on kyllä harmittavan rujossa kunnossa… Keskiössä ei ole klappia, mutta käsin akselia kääntämällä se pyörii hieman tahmeasti, kertooko tämä vaihdon tarpeesta?

Vaihtoon pyörästä lähtevät tuubikiekot, jotka on tarkoitus vaihtaa avokehällisiin. Velon varastoista tarttui matkaan pari vanhoja tuubikiekkoja, joista olisi tarkoitus ottaa pyörään ainakin navat: eteen löytyi Campan Record ja taakse Gran Sport. Kokeneemmilta kaipaisin nyt neuvoa siihen, miten takakiekon sinkulointi kannattaisi toteuttaa. Olen käsittänyt, että tuollaiseen kierteelliseen takanapaan saisi sellaisenaan ruuvattua bmx -tyyppisen sinkularattaan, vaan miten käy tällöin ketjulinjan? Onnistuisiko ketjulinjan säätö speissaamalla takanapaa ja asentamalla eturatas maantiekampien sisäpuolelle? Kammiksi on tulossa Campan Recordit. Yksi vaihtoehto olisi tietenkin käydä Uusixilta tms. kaivelemassa Shimpan vanha maantievapaaratas ja iskeä sinkulakittiä kiinni. Tällöin onnistuisi tietenkin helposti kiekon muuntaminen vaihteelliseksi, mutta esteettisesti kitti ei ainakaan mun silmään ole parhaan näköinen ratkaisu. Olisiko siis helpointa/järkevintä ostaa suosiolla taakse vaikka uusi flip/flop napa ja mikäköhän olisi hyvä ja mielellään edullinen valinta? Mielipiteitä kaivataan :slight_smile: Vielä kysyisin, että voisikohan noista velolta poistetuista kiekoista hyödyntää vanhat pinnat, kehiksi ajattelin Open Prota?

http://farm3.staticflickr.com/2810/9135636391_a755e19440.jpg
IMG_2567 by makakem, on Flickr

http://farm6.staticflickr.com/5494/9137853908_7c58a437a7.jpg
IMG_2570 by makakem, on Flickr

http://farm6.staticflickr.com/5327/9135638987_b3bee4ac30.jpg
IMG_2565 by makakem, on Flickr

Ylhäällä em. navat ja muuta pyörään kaavailtua osaa: Record -kammet ja satulaputki ja ilmeisesti Triomphe jarrut. Satulaputkesta puuttuu harmittavasti alemmat “puristimet” joten long shot mutta jos jollain tällaiset löytyy niin laita viestiä!

Sitten vielä eniten pohdintaa herättänyt aihe, eli maalipinta. Maali on todella rottainen; erilaista skrubua on paljon ja joistakin kohdista on ruostekkin syönyt. Punainen pohjamaali paistaa monesta kohtaa läpi ja ilmeisesti sen alla runko on kromattu. Rungossa ei onneksi minkäänlaista denttiä löytynyt. Toisaalta himottaisi laittaa vanhasta komia ja käydä maalauttamassa, mutta toisaalta mieli tekisi saada pyörä mahdollisimman nopeasti ajoon ja tuo maali itsessään on ihan nätin värinen. Auttakkee, mielipiteitä otetaan vastaan! Kromiosat onneksi saatiin vanhalla kunnon alumiinifolio + vesi -kikalla ja Autosolilla aika nättiin kuntoon!

http://farm8.staticflickr.com/7386/9136467097_663d255304.jpg
IMG_2430 by makakem, on Flickr

Ruosteenpoistoa sitruunahappokiisselillä - jäi yritykseksi :confused: Tätä ei taida paikkamaalaus pelastaa.

http://farm8.staticflickr.com/7347/9135476657_0b16f5e9d7.jpg
IMG_2418 by makakem, on Flickr

Puoliksi kiillotettu, Autosol toimii!

Tässäpä tätä nyt tuli, kiitti jos jaksoit lukea ja kommentit enemmän ku tervetulleita :slight_smile:

EDIT: kuvat lisätty

Jaahas, kuvat ei ilmeisesti skulaa, auttakkee alottelijaa joku joka osaa :slight_smile:

yksivaihteen käyttöohjetta

Imgur

Kivalta näyttää hanke.

Jes kiitosta avusta, nyt toimii!

Jos maalautat niin hoida se mestassa joka tekee märkämaalausta. Ei pulveria tuohon runkoon. Dekaalit luulis löytyvän suht helposti. Hieno runko.

Nää velolöydöt on hyviä juttuja
Vois lisätä että ei avokiekkoja pilaamaan hyvää runkoa hehjuum

jos kyllästyt ja heität sillalta, niin soita mulle - tuun ottamaan kopin.
hieno runko, go for it, just do it =D

Kasasin nimimerkki Erikiltä löytyneestä vastaavan näköisesti rungosta talvella yleispyörän valmiina löytyneistä osista. Maalipintaa ihmettelin, oli tosiaan niin pensselillä päällemaalatun näköinen kun voi, liekö joku tehnyt kevyttä korjausmaalausta.

Shimano 105 -kammet ja pienempi ratas, On-Onen tarjouskiekot jne. Mukava ajaa, kevyt ja ketterä runko. Ei vaan ollut tarvetta niin myin eteenpäin arkiajoon.

Huonosta kuvasta pahoittelut, oli vielä vaiheessa tuossa enkä muistanut sitten ottaa kunnnon kuvaa ulkona.

Ei hitsi, viime viikonloppuna ostin just samanlaiseen runkoon kasatun ystävän. Noilla palikoilla mitä kuvasta voi bongailla ketjulinja asettuu kivasti kiintsarin puolelle, vapaarattaan puolesta en tiedä.

Missä tämä sijaitsee?
Muaki kiinnostelee info tästä rungosta!

ei vituvittu mistä te näitä colnagoita oikein nyysitte. ettiny runkoa/haarukkaa jo vuoden päivät.

Tuosta maalaamisesta on sellainen “vanha viisaus”, että “uuden saa ostettua kuka vaan mutta patinaa ei saa rahallakaan”.
Jos ja kun rungolla on (kisa-)historia (olkoon se kuinka epämääräinen ja dokumentoimaton tahansa), niin olisi sääli peittää/hävittää se uuden maalipinnan alle. Varsinkaan kun ei ole pelkoa (kromatun rungon) ruostumisesta.

Kiitos kaikille kommenteista!

Kiva nähdä että samanlaisten pyörien kanssa on pulattu foorumilla ennenkin :slight_smile: Espu, oikein näppärän näköinen pyörä! Kiva kuulla että runko on hyvä ajaa, en oo tosiaan itse vielä päässyt ottamaan tuntumaa! Ajattelin kanssa purkaa noista himasta löytyvistä Campan kammista ison rattaan pois ja jättää 42 hampaisen sisälle. Taakse joku 16-17 hampainen vapaaratas kaveriksi. Onko kellään kokemusta rattaanpulttien lyhentämisestä rautasahalla/viilalla, vai kannattaako suosiolla käydä ostamassa lyhyemmät?

Kexille onnittelut pyörän hankinnasta! Mun yksilö sijaitsee Helsingin Roihuvuoressa ja toivottavasti tätä voi bongailla mahdollisimman pian Stadissa myös tien päällä. Tarkemmat tiedot tästä rungosta on kyllä kiven alla, mut netistä löytyneistä kuvista oon päätelly että pyörä vois olla jostain ysärin alusta ja alkuperäisenä osasarjana on ilmeisesti ollut Shimanon satafemmaa.

Kiitti rokpete, ainakin toistaseks vielä fiiliksissä tästä mut jos hitsaa kii tän projektin kaa ni pidetään mielessä :slight_smile:

Mannine, samaa mieltä velolöydöistä, oli kiva nähdä että vanhat pyörät lähti harrastajille ja uudestaan ajoon plus vielä varsin kohtuullisin hinnoin. Kokonaisuudessaan hyvä meininki, toivotaan että samanlaisia tapahtumia järjestettäis jatkossakin! Avokehät tulossa käytännöllisyyden takia vaikka olishan noi tuubit tietty korrektit tällaseen :slight_smile: vanhoja tuubikehiä on kohta ylimääräsenä useita jos jollakin on tarvetta, täytynee tehdä inventaario ja laittaa tonne myyntipalstalle.

Dpstyles, toi on hyvä vinkki, sylettäis jos pulveri tukkis noi apilaupotukset! Alan kuitenkin kallistua tohon Snapcazzin näkökantaan eli ainakin tää kesä varmaan fiilistellään ajan tuomaa patinaa maalipinnassa.

Bruuttus, tsemii pyörän etsintään kyl se sit palkitsee kun se oikee löytyy!

Projekti joutuu nyt reiluksi viikoksi paussille (pyörä)lomareissun takia, mut laitoin CRC:ltä tilaukseen hopeista Open Prota et saa kiekot kasattua takaisin tullessa! Vielä pitäis metsästää 27,2 millinen satulaputki ja mielellään ruskee nahkasatula niin alkais olla osat kasassa. Päivittelen kuvia kun projekti taas edistyy!

“Onko kellään kokemusta rattaanpulttien lyhentämisestä rautasahalla/viilalla, vai kannattaako suosiolla käydä ostamassa lyhyemmät?”

viila käteen vaan. itse kolmiin kampiin lyhentänyt pultit ja hyvin onnistui. ruuvipenkki on pop tässä lajissa.

Ilman ruuvipenkkiä viilaaminen hoituu hyvin, kun kiertää ruuvia vastakappaleeseen takaapäin ja näin saa sopivilla pihdeillä kivasti kiinni, kun tartuntapinta-ala on leveämpi.

^Kiitti vinkeistä! Hyvä että tossa kohtaa voi vähän säästää, pirullisen hintasia noi lyhyemmät pultit varsinkin kun lähimmässä liikkeessä myydään neljän pakkauksissa ja kammet vaatis viis… Fiilaten siis!

…neljän pakkaus?

Omituista.

Tavallaan siistiä, mutta tavallaan ei. Omassani on tosin suora tanko eli kai se E. Colnago pyörii haudassaan joka tapauksessa.

Nätisti kiilloitettu kromit.