Projekti: Citybike/nurkkapyörä penninvenytystalkoilla!

Noniin, otetaan projektiksi facebookin marketplacelta ostettu Crescent, joka bongattiin muualla myynnissä ketjussa ja jonka autuaan tietämättömästi kävin noutamassa, kun samaan aikaan toinen yksivaihde.net käyttäjä oli matkalla hakemaan pyörää ja sai tylyt oharit. Kuumaa kamaa siis kenties? Hintaahan tälle komeudelle oli 20€.

Noh, etuvanne on todella kiero, takavanne vaan vähän ja sillä vois ajella, pyörässä on jotkut positronivaihtajat, kiinteällä spaiderilla olevat kammet n. 56-57 millin ulkorattaan ketjulinjalla, vaakahahlot, paksut hitsatut putket, kellofauberi, siistit kromilokarit ja paskat jarrut. Sattumalta faija oli puolisen vuotta tuskaillut, kun moderni alurunkonen nishikin road master ss markettikompliitti oli loppuunajettu, tai ainakin siihen asti, kun viistoputki katkesi. Takakiekko on jo kertaalleen uusittu ja ihan suoraan käytöstä muuten koko pyörä, joten kun kohtalona oli romulava, päätin napata roskat talteen ja hyötykäyttöön.

Crescentin kohtalona on siis päätyä sinkuloiduksi mahdollisimman minimibudjetilla. Ruokakauppaan ei ole kävelymatka ja kesällä olis kiva kuitenkin käydä muullakin kun autolla kaupassa, niin päädyin siihen, että tällanen cityrotta on tarpeellinen. Kiekkojen lisäksi varmaan ainakin jarrut siirtyy cressuun jos vaan löytyy yhteensopivuutta.

Jos jotain puuhapeteä muuten kiinnostaa, niin toi nishikin runko voi siirtyä jollekin hitsaustaitoselle jatkokäyttöön, mutta siitä sit myös erillinen annetaan ilmoitus, jos ei halukkaita muuten tule.

Citybike
Citybike
Citybike

1 Like

Nishikin katkeamisen historia kiinnostaa.

Faija osti ton silloin kun ne tuli, olisko 2012 tai peräti aiemminkin, mut niillä nurkilla. Se asuu tuol kruunuhaassa ja on ajanut eri duunimatkat stadin alueella pääosin tolla kesät talvet, eli kilsoja on kertynyt sen verran, ettei esim eturattaassa ole enää juuri hampaita jäljellä ja kumpikin vanne on kertaalleen kuulema jarruteltu puhki. Rajautuu tuolla alapuolella viistoputkessa hitsisaumaan tuo murtuma, eli joku heikkous sinne on jäänyt joka on ajettu esiin. Ei varmaan asiaa auta, että kaikki kilsat on ajettu ympäristössä, jossa on mukulakiveä, kanttaria jne ikäänkuin maksimimäärä. Tiedä sitten.

1 Like

liittyy yhteen

olettaisin että hyvä proju kuitenkin, vaihtelua

Voin olla vähemmistössä mut mun mielestä kellofauber > perusfauber

1 Like

IMG_20211213_175710
Noniin projekti on edennyt siihen pisteeseen, että pyörä on ajokunnossa. En turhaan alkanut sovittamaan nishikin jarruja, koska näytti silmämääräisesti siltä, että länget olisi liian lyhyet ja toki tässä fillarissa noi jarrukamat oli vanhempaa mallia eli olis joutunut ehkä näkemään liikaa vaivaa. Eturattaista isompi olis ollut ketjulinjallisesti parempi, mutta olis tullut liian taaki väli niin laitoin sisäpaikalle ja näytin ulommalle rattaalle vähän rälläkkää. Nyt ketju vähän taitaa rohista polkiessa tohon ulomman rattaan sisälaitaan tai sit rohisee muuten vaan.

Mitä ajattelin että tähän vois vielä tehdä: Sellanen vanha mummiska satula mikä nitisee, on sellanen harmaa ja siinä on jouset ja sit tietty vähän järkevämmät kammet. Jos epäilet, että sulla olis nelikanttifauberiin sopivaa ketjulinjaa tarjoavat kammet, niin huikkaa. Sovittelin jämälaatikosta ofmegan maantiekampia, mutta niissä ulkopaikalla ketjulinja oli tolla akselilla lähempänä 50mm, ne kammet tarjoilee rataista ketjulinjaa sellasella n. 110 millisellä iso keskiöllä, eli karkeasti 107 millisellä keskiöllä. Tähän tarvitsisi siis varmaankin kammet, joiden ketjulinja on sielä lähempänä 45 milliä, kun keskiöakseli vastaa karkeasti 125 milliä. Jos tällasia on niin ilmianna itsesi.

Kumeina tossa on marathon plussat, jäi faijalta noille kiekoille, sopii ihan ok tollaseen välikausipyöräilyyn ja varmaan satunnaiseen talvisuhaukseenkin poislukien nyt ihan pääkallokelit.

Pistähän viestiä, mulla on pyörä, josta halkes just tällanen. Nitisevä ja harmaa. Toisen tarttis.

siis mäki tarvin sellasen :smiley:

Onko ajossa?