Projekti: Bianchi 915 "victory"

Projektina olisi Bianchin Rekord 915 victory. Runko on Columbuksen bianchi specsattua formula one -putkea joka on kait samaa kuin Columbus SLX?

Jokatapauksessa, mietin tässä kovasti maalinpoistoa ja mielessä hiertää crominen putki mikä tuolla maalin alla on. Saako cromia jotenkin paljaaksi? Pystyykö jollain kemialla poistamaan maalin ja tuleeko rungosta jollain kirkas? Vai pitääkö hylätä suunnitelmat ja pitää se tuollaisena ja koittaa korjata maalia… Tai sitten jotenkin? puhaltaa kokonaan puhtaaksi ja maalata uudelleen.

Runko on siis vastaavan näköinen kuin tuo kuvassa oleva.
http://www.untorautio.com/tavaraa/bianchi.jpg

Mikäli hyvä/entisöitävissä oleva maalipinta, niin pidä se. Putsaa kunnolla, hinkkaa, pese ja harkitse. Tehtyä kun ei saa tekemättömäksi kovin helpolla. Ota kuvat projektista ja tuuppaa tänne.

Maalit lähtevät Nitromorsilla tms maalinpoistoaineella. Selvitä kuitenkin ennen operaatiota jostain, onko runko kauttaaltaan kromattu.

ur - 12:01, 30.1.2012 » Vai pitääkö hylätä suunnitelmat ja pitää se tuollaisena ja koittaa korjata maalia..
Vaikka en ole runkoa nähnytkään, niin sanoisin että hylkää suunnitelmat, älä edes korjaa maalia.

Kuva ei ole mun rungosta, jos olisi noin hyvässä kunnossa en varmasti koskisi ollenkaan =) Maalissa on melko paljon “reikiä” jonka alta jokapuolelta näkyy cromi, eli kauttaaltaan on kromattua putkea. Joissain rei´issä näkyy vähän ruostetta joka varmaankin lähtee ihan hinkkaamalla pois. Haarukkaa mulla ei ole joten kromista columbusta etsiskelen…

Kokeilepa mun mieliksi sitruunahappoliuksesta ja pottujauhosta (mehukeitto-ohjeilla) tehtyä soppaa ja hammasharjaa siihen ruosteenpoistoon, ennenkuin alat hiomaan. :slight_smile: Samanluontoista hommaa olisi itselläkin edessä joskuskohta.

Entä piisaisiko pelkkä paikkamaalaus?

Ei ole samaa. Silloin kuin Bianchi käytti SL tai SLX putkisettejä (huippurungoissa) niin tarrakin on se columbuksen tavallinen. Noi Bianchi formulat olivat halvempia ja painavampia. Toi on siis tullut Campagnolon Victory osasarjalla mikä kertoo sen että mikään top of the line-pyörä ei ole kyseessä. Hyvä runko varmasti joka tapauksessa eli ajoa vain. Aika epätodennäköistä myös että olisi kauttaaltaan kromattu, sanoisin (mutta ei mahdotonta).

Edit. Ostitko LFGSS:stä? Huomasin juuri että siellä viime viikolla myyty yksilö näyttäis todellakin olevan kokonaan kromattu. Jos se on se niin älä todellakaan tee maaleille mitään.

Edit2: ei ollutkaan viime viikolla, vaan 23.1.2011 eli viime vuonna.

Pohjakromi voi olla aika ohutta. Mulla oli taannoin titanin runko, jossa ei ollut maalia. siitä näki että esim emäputkessa ja keskiön lähistöllä kromikerros oli tosi ohut, putken metaali paistoi läpi.
Mites soodapuhallus, onkos kellään kokemuksia, luulis että olis melko hellä. Saahan siihen sitten uuden entisenlaisen maalin jos haluaa tai osoittautuu ettei pohjakromauksen kiilto tyydytä.

Kyllä toi näyttäis ihan kokonaan kromia olevan. Jokapaikassa missä reikiä on, näkyy ihan rehti kromi. Ostin tätä kautta muutama kuukaus sitten, myyntikuvissa oli kiekot mukana jotka mulle asti ei tulleet.

Kattelin vielä tuota linkittämääni kuvaa (mulla on enemmän niitä) ja huomasin ettei Columbuksen tarra ole sama. Mulla lukee tarrassa selkeesti FORMULA ONE ja alempana Bianchi.

Toi kuvassa oleva runko on tällaista:
http://www.untorautio.com/tavaraa/bianchi_tarra.jpg

lisää kuvia:
linkki

Runko näyttää täysin identtiseltä eri värisenä tämän kanssa:
linkki

Jumaliste, että hienon värinen pyörä tuon linkin takana minkä laitoit!

Nyt kun näin rungon niin olen vieläkin samaa mieltä, eli anna vanheta vaan tuollaisena. Putsaus ja vahaus, niin voila.