Projekti: Äkäinen eläkeläinen

jussi - 11:28, 13.2.2014 » muistan pudistelleeni jo silloin velon myyjäisissä päätäni kun jengi hipelöi kuumeisina tätä runkoa. jotain outoa siinä oli. nyt tämä myyjäkin näyttää jotenkin kovin epäluotettavalta kaverilta onkohan kenties ei-suomalainen tai muu vilunkimies?
https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus1.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus2.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus3.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus4.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus5.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus6.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus7.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus8.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus9.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus10.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus11.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus12.jpg
Erik - 11:21, 13.2.2014 » Making of -kuvat nostaa aina [i]valuee[/i].
Kunnia polttomurhakuvien ottamisesta niille, joille se kuuluu.

“Kuten maataloudessakin, myös katurataprojekteissa kaskiviljelyllä voidaan helposti saavuttaa hedelmällinen kasvualusta käyttämättä muita lannoitteita. Kaskettaessa vanhan kisapyörän maaliin velodromilla kertynyt räädness muuttuu helpommin imeytyvään muotoon ja sitoutuu rungon rakenteisiin. Kaskiviljely on pääasiassa jo korvattu tehokkaammilla viljelytekniikoilla. Sitä kuitenkin harjoitetaan edelleen joillain alueilla Meksikossa, Intiassa, Indokiinassa ja Turussa. Madagaskarilla tekniikka on edelleen yleinen.“

Olin etsinyt jo pidemmän aikaa katurata-aihiota ja hakusessa oli myös velolla pyörimiseen soveltuva ajokki. Muutaman mielenkiintoisen ebay-löydön uittaminen utopiaan oli osoittautut mahdottomaksi ja Caygillin tullessa myyntiin pistin Ziguralle samantien postia. Runkoa tuli hypisteltyä aikanaan jo velomyyjäisissä joten kauppatavara oli tuttua. Rungossa miellytti moderni ulkonäkö, historia eläköityneenä velopyöränä sekä pyörän rujo kuosi. Pyörästä on kuitenkin tulossa käyttöesine. Koska erilaiset askarteluprojektit viehättävät, myös se että pyörä pitäisi jokatapauksessa pintakäsitellä oli vain positiivinen lisä projektiin. Pekka lupautui vielä poistamaan maalit rungosta, ja lupasi toimittaa rungon Isolle Kirkolle välimiesjärjestelyllä.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus13.jpg

Turusta kulkeutuivat käsiini siis runko, keula ja ohjainlaakeri, ja kun rungosta oli maaleja poistettu, kerhohuoneella oli myös kokeiltu projektiin sopivasti kiillotusta. Ilmeisesti kiillotuksen oli hoitanut itse saatana, koska tuotos oli vanhojen mestarien hengessä myös signeerattu. Punnasin runkosetin laakereineen ja tulos miellytti silmää:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus14.jpg

Tämän jälkeen pyörään tuli ruuvattua kiinni sekalainen valikoima laatikoista löytyneitä paloja. Testilenkille pyörään tuli omnomit, aerotrackit ja kiinahiilaritolppa, vertu sekä nurkissa pyörineen rollerin kesäohjaamon. Testilenkki osoitti pyörän olevan juurinkin sitä mitä odotinkin ja kesäinen keli ja kulkupeli vastapestyillä kallion kaduilla saivat hymyn leviämään korvasta korvaan. Pysähdyin ottamaan muutamia kuvia, ja totesin että lopputulos miellytti silmää, ja istuinosasto, yllättävää kyllä, ahteria. Totesin myös kirkkaan alumiinin viehättävän silmää, joten kävin hakemassa tykötarpeita b-kaupasta, ja jahka maltan pyörän purkaa, alkaa armoton kiillottaminen. Pyörän olen jossain vaiheessa maalaamassa, mutta kokeillaan tätä ensin.

Istuinosasto tulee jäämään pyörään, samoin omnomit, mutta sekä ohjaamo että kiekot vaihtuvat vielä.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus15.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus16.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/Laikabaus17.jpg

sanattomaks vetää. pitää hetki sulatella.

Hän on kaunis, sillain Veeti Kallio -kaunis.

Creme brulee oli kyl mun suosikki, vaikkei ehkä kaikkein käytännöllisin. Onhan tää ihan “ajopyörän näköinen” taas.

230 kiloa vai grammaa?!?

http://mesikammen.files.wordpress.com/2011/01/pekkakansic.jpg

Just hyvä. Älä maalaa.

Grammaa, turkulaiset käsitteli tän keijupölyllä!

Jahas jahas, tämähän se vilahti seitsemän aikaan ohi siinä piha-alueelle kääntyessään. Ja eväät mukana!

Voorumin kovin pyörä aikoihin.

Heh, projekteja on oltava. Ja tää on hyvä semmonen.

Hyvin tehty hommeli.

Fiilaan tätä raakaa meininkiä. 6/5.

Eilisilta meni hiontahommissa. Turku oli tehnyt hyvää duunia maalinpoistossa, joten siihen ei aikaa kulunut. Työkaluna oli dremel jatkovarrella:

Aloitin karkealla hiomalaikalla jolla poistin vähät taitekohtiin jääneet maalit, minkä jälkeen seuraava työkalu oli dremelin pienenpieni teräsharja. Jälki näytti vastaavan noin 500 raekokoista harjaa, ja tällä kävin lävitse suurimmat hiomajäljet rungossa. Seuraavaksi siirryin dremelin messinkiharhaan, jolla sai siistimpää jälkeä, ja kävin koko rungon lävitse. Loppuilta meni sitten vesihiomapaperin parissa, ensin 800 ja sitten 1200 koko. Hoidin homman pesuhuoneessa, ja duunipaikka oli melko groteskin näköinen:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/LAIKABAUS/laikabaus18.jpg

1600 paperi sai jäädä kaappiin, koska kuuden tunnen hiomisen jälkeen oli aika viheltää peli poikki. Lisäksi rungossa oli vanhastaan senverran vekkejä ja naarmuja joiden tasaiseksi hiomisesta oli turha haaveillakaan. Illalla käyn rungon kimppuun sitten lumppulaikan ja kiillotustahnan kanssa.

Ja mä luulin et oon hullu kun vispin saumoja viilasin…

Edit: Tarkoitin sanoa, että arvostan kärsivällisyyttäsi hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi!

Hyvä saada mallia sulta Odie, tarvis itse myös ryhtyä kiillotteleen jossain kohtaa yhtä alurunkoo jos sen anodisointi menee puihin. Voitkin tulla meille kesällä kiillotus- ja anodisointibileisiin?

Nyt on hyvä meno.

Niin kuutisen tuntia sain menemään kokonaisuudessaan tuohon, kävin rungon lävitse kertaalleen kummallakin harjalla, ja pariin kertaan kummallakin hiomapaperilla. Hidasta tuo tuolla dremelillä oli, mutta konevoimalla homma käy kyllä kivuttomasti…

Anodisointibileet mansessa kuulostaa just hyvältä…

Säälin kyl vähä sun kylppärii.

Mut hieno projekti. Kuvat kiillotussession lopputulemasta kiinnostaa.

Onneks kylppärin saa pestyä.

Ajattelin Odie laittaa työpöytään kiinni joko hiomakoneen tai pultata halvan porakoneen kiinni helpottaa kiillottelua - säästyy Dremel-meiningeiltä :D. Käytätkö siis Autosol-tyyppistä tahnaa vai aiotko mennä ihan vahasetillä?

Jokos Odielle tuli kiinasta kiekkolähetys? Itelle sanoo jotain maaliskuun puolesta välistä toukouulle saapumisajaksi :frowning: