Projekti: Affinity Kissena

Vispiin kyllästyminen ei vienyt kauaa. Pakko oli jotain oikean kokoista rataisaa alumiinia saada alle → eBay-stalkkaus käyntiin ja sieltä sitten sopivan rungon löydyttyä valuutta vaihtui alumiiniin. Pari viikkoa sitä sai toki odotella kun rapakon takaa runko lähti vyörymään, mutta tulihan se vihdoin perillekin.

Nyt pitäisi sitten ruveta speksailemaan. Joku ratadroppi ainakin ja uudet polkimet on melko must. Muita palikoita löytyy. Uudet kiekotkin himottais. Tällä hetkellä siis ellipse-omnium-akselin tavaraa löytyy, mutta vähän mietityttää kuinka ne tähän sopii. Ellipset nyt ainakin näyttää rungon kanssa hyvältä, mutta omniumeista en niin varma ole. Hyvin ne on kyllä toimineet.

Rungon sain punnittua ja vaaka kolahti lukemaan 1915g täysimittaisella satulaputkella. Haarukka oli 575g ja tuo kiilakiristysvekotin 85g. Mukana tuli Tangen Seiki -laakeri ja sen punnitsin 80g. Tuohonhan ei tosiaan tarvitse kuin sen reilu 5cm satulatolpan niin siitä saa pudotettua ihan mukavasti painoa.

Ihan ensimmäisenä siis satulaputken poikkaiseminen oikeaan mittaan ja ohjaamon yms. mallailua. Ei tässä kiire ole.

Ehdotuksia palikoiksi?

kuitua överallt

Ihan kova vispi tääki

Ite oon aina digannu näist Äffinityistä. tosin taas en pidä tuosta satula’putkesta’ yhtään.

Omniumit näyttää aina hyvältä.

Ja otat sitten mallia Juddasta ja vaihdat sen satulatolpan kiristimen kuusiokolopultin tavalliseksi pulttikannaksi, niin voit jättää tolpan pari senttiä pidemmäksi. Kiristät pultin sitten sivusta avoimella kiintoavaimella.

bronco-zykkelillä on jo toinen moinen menossa. aivan hyvä raami. kuitua tosiaan joo.

asb - 13:31, 7.1.2014 » Omniumit näyttää aina hyvältä. Ja otat sitten mallia [Juddasta](https://www.yksivaihde.net/old/12656) ja vaihdat sen satulatolpan kiristimen kuusiokolopultin tavalliseksi pulttikannaksi, niin voit jättää tolpan pari senttiä pidemmäksi. Kiristät pultin sitten sivusta avoimella kiintoavaimella.
Juu olikin jo puhetta tuosta mutterikantaisesta pultista. Semmoisen käyn hakemassa tässä lähipäivinä.

Kuitua tähän kyllä tekis mieli, mutta mietin, että meneekö liian “tukkoiseksi” jos laittaa syvempää kehää? ehkä joku 50mm tai 60mm menis, mutta en kyllä viitti mitään 88mm hirviöitä tunkea. Kuitenkin melko massiivista putkea koko vehjes.

Kuitua kehiin. Tai siis toki muuallekin.

Niin, saahan sitä kuitua muuallekkin kuin pelkästään kiekkoihin.

Jep tolpaksi ajattelin jotain kuituista ja joku kuitudroppi olis kova. Kuitukeulahan tuossa jo on. Tosin alumiinisella ruotoputkella.

Mitenkäs muuten kuitutolppien katkaisu? Ei viitsisi ruveta säätämään itse mitään patenttiratkaisuja.

Kuitutolppien katkaisu tapahtuu kaikista pienihampaisimmalla rautasahalla.

^ se tolppa on putkea kuten muutkin joten hienolla sahalla vaan suoraan. Kissena on kyllä kiva runko :slight_smile:
E. Slowpoke

Kiinamieheltä (light bicycle)vaikka 60mm taakse ja 50mm eteen(ellipsien myynnistä saaduilla tuloilla) ja sitten puolan phil woodilta HF pulttiratasnapaset jollain mieltä lämmittävällä värillä. Susirumat omniumit voit myydä ja niistä saaduilla tuloilla rahoitat kirkkaat shampangot ja mustaa rieskaa. Ainakin osittain.

Penkin voit skalpeerata ja yytsiä jostain kuituisen/hopeisen kannattimen sun ratadropille.

:))

^ väkevää todistusta. Ehkä pinkit navat?

pelkkä teippi ennen sahailuja katkaisukohdan viereen suoraan vedettynä auttaa ainakin jonkin verran sahausjäljen suoruuden kanssa.

stemmi: http://www.hi5bikes.fi/~frsPx0000001/?Y999=PIF&Y104=R-WCSCSTEM

Määkin haluan tämmösen vispin tilalle.

Kuitutolppa on aika rahamoodi-speksi. Sitä kun ei tarvita kuin se 10 senttiä. :slight_smile:

Ja eikös sitä voi vielä optimoida leikkaamalla putken alapään viistoksi?

Edit: Ja tolpaksi ehdottomasti joku sivusta kiristettävä. Tähän tyyliin: http://www.bmtbonline.com/WebRoot/Store10/Shops/61513316/4B70/D372/20E8/ABA2/7176/C0A8/2936/77AE/SP_WCS_1bolt_web.jpg

Huutaa kyl kuitua.
Korkeeta kehää mä laittaisin.
Onhan tää nyt oikeen kokoinen?

DanielBraun - 14:33, 7.1.2014 »

Onhan tää nyt oikeen kokoinen?

satulaputkessa/-mastossa tais olla joku et tota sahataan ja sit toi yläosan systeemi siirretään siihen kohdalle. Eli ei taida kuva olla vielä ajosetupista. Vai?