Poolopyörän ominaisuudet kiinnosta

Kuin myös poolo.
Mitään hifiähän ei ton rungon tai muittenkaan kilkkeiden pidä olla, sen tiiän. Pelata voi melkein millä vaan, joskin joillain pyörillä on omat haasteensa.
Mutta siis:

Tanko, käsittääkseni suora tai raiseri?

Renkaat sitä 28" luokkaa, kaipa 26" menettelee myös?

Käsijarrut ei kai oo pooloon niin hyvät, joten fiksi on jees. Onko kellään kokemuksia jalkajarrusta?

Jos nyt haluaa ottaa enempi “tosissaan” niin kiekkoihin sellanen levy, ettei pallo pääse niistä läpi? Ihme pelleilyä kyllä mun mielestä, 36 pinnaa niin ei varmana pääse (teoria)

Välitys on tottakai kevyt niin on hyvä kiihtyvyys.

Mitkä rungon geometriset ominaisuudet on pop?

Lukot, häkit, sträpit? Jos no-fixie, niin onko mikään niistä kovin välttämätön?

http://www.hardcourtbikepolo.com/?page_id=1789

Hyvä (poolo)pyörä on ominaisuuksiltaan sellainen, että se tuntuu sopivalta ja sitä osaa hyvin käsitellä vaikka unissaan.

^Aamen.

Minun huomioita poolopyöristä:
Jalkajarru on huono sillä se ei heti pysäytä
Oikeakätiselle etujarrukahva vasemmalla puolella tankoa on hyvä sillä se pysäyttää heti
Levyjarru edessä on väsyneelle pelaajalle liian tehokas, sillä se helposti aiheuttaa lennokkaan olotilan.
Etujarrulla voi mennä tilanteisiin kovemmalla vauhdilla kuin jarruttomalla fiksillä
Fiksi on hyvä koska sillä ei jää nurkkaan jumiin
Fiksi on hyvä koska sillä voi jarruttaa takarattaalla
Lyhyellä akselivälillä on hyvä kääntyä
Ois parempi jos häkit ei kääntyessä ottais eturattaaseen
Levyt on hyvä olla kiekoissa sillä ne pelastavat pinnat poolomailoilta
Kevyt pyörä on turvallinen muiden pyörille
Hiilikuituinen etuhaarukka ei kestä pooloa ikuisesti

Tämän vuoksi mulla on poolopyöränä Pompino etulevyjarrulla ja pinnasuojilla. Olen myös kasannut poolopyöräksi 26" dirttipyörän vapaarattaalla, jossa molemmat levyjarrut tulevat yhteen kahvaan ja sekin toimii. En ole superpienten välitysten ystävä, varsinkin kun pelataan koko kentän pituudelta jääkiekkokaukalossa. Englannissa ymmärrän paremmin pikkuvälityksiä kun kenttänä on pienempi korishäkki. Poolopyörän pitäis kyllä olla sellainen, että sillä jaksaa myös ajella niihin pooloihin.

Pyöränkäsittelytaito on kyllä ykkössijalla oli pyörä mikä tahansa. Tämä nyt ei tarkoita sitä että pitäisi olla mikään trikkikuningas vaan mielestäni sitä että pyörän ominaisuudet eivät yllätä pelitilanteissa.

Vaikka tapanani ei ole avautua foorumilla niin haluaisin tässä yhteydessä sanoa tuosta tosissaan ottamisesta. Tämän vuoden aikana kun on kuunnellut juttuja, niin en saa päähäni miksi on muodostunut ajatus, että syndien ja suojalevyn käyttö kiekossa on tosissaan ottamista. On peli kuinka rauhallista tahansa niin poolo on urheilulaji ja urheilussa tapahtuu. Kun maailman menoa katsoo niin vauhdin lisääntyessä suojien käyttö niin itsessään kuin pyörissä on hyvin ymmärrettävää. Toisin sanoen, suojilla on tarkoituksensa ja se ei mielestäni liity mitenkään tosissaan ottamiseen.

Ja Walto, se levy siinä kiekossa ei ole ensisijaisesti pallon takia. Se säästää pinnoja sekä estää otb-pannuilta. Sen takia se on myös yleisempi pelkässä etukiekossa, mikä ottaa iskua enemmän yleensä ajajan itsensä toimesta ainakin omassa tapauksessa. Vaikka välillä sekään ei auta.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs050.snc4/34879_140247945986926_137063449638709_395734_1777853_n.jpg

^
heih, jollain oli noita suojalevyjä myynnissä viime kirppiksellä… laitas pm tarvitsen setin.

Ps. ja kuten tiedätte mä ainakin otan poolon vitun tosissaan! Lisää vauhtia ja 'elbouta!!! Can’t take the pain - stay outta the foukin court.

t: koppis

Viimeaikoina kun olen seurannut poolopyörien innovaatiota niin mielestäni lähes kaikilla on ollut yksi yhteinen piirre; miten voin jatkaa peliä kun x hajoaa. 48-pinnaa on tästä hyvä esimerkki ja se Milwaukee haarukka 120mm navalle. Tämäkin jo kielii sitä että kalusto pitää olla sellaista että se muutaman kolhun kestää.

Välitys on ollut tämän kesän fiksillä 39-19 mikä on ollut aika passeli. Tosin esim. Barcelonassa porukka suositteli 34-22 välitystä ja vapaaratasta.

Miglos, ne HKL:n levyt on kovaa muovia ja painaa aika paljon. Aaltomuovi/pillimuovi on parempaa. Niitä saa halvalla kun tietää mistä etsiä. Itse sain parhaimmat vinkit marsufoorumeilta.

miglos - 10:49, 10.9.2010 » ^ t: koppis
hih, "koppis", hih! :D

Tästä linkistä voi katsella Brightonin poolopyöriä. Kannattaa pitää mielessä, että Brightonin joukkue on kansallisessa turnauksessa kaksi kertaa peräkkäin hävinnyt naisjoukkueelle.

Komppaan Danielia syndisuojawhatnottosissaanottamisessa. Sattuu ja tapahtuu.

En tiedä toimiiko ajatus, mutta ajattelin vaihtaa häkit multirelease-lukkoihin, mun vittumaisimmat poolopannut on aina toiselle polvelle eteenpäin kaatuessa kun jalkaa ei saa potkaistua taakse ulos häkistä. Allekirjoittaneen polvet on siinä jamassa, että otan todennäköisesti tulevaisuudessa ihan vitun tosissaan ja käytän polvisyndejä. Pinnasyndit on säästää paljolta vitutukselta, etenkin jos pinnojen vääntymisen/löystymisen/katkeamisen lisäksi nivat korkkailevat jatkuvasti.

Vapaarattaallisella pyörällä ehkä ahdistais, mut bemaksihenkiset tukevat ja leviät händelbatplugit on kans poikaa.

Tuli vastaan tämmöinen poolopyörä setuppi

^
Millaistahan käytännöllisyyttä tuossa on ajateltu vielä sillä seikalla, että toi runko on katkaistavaa mallia oleva.
Saa helpommin sidottua reppuun, kun ajaa toisella pyörällä kentänlaidalle? :slight_smile:

Rahalla saa ja pyörällä pääsee. Hammerschmitit kelpais kyllä (en laittais kyllä poolopyörään).

Mulla ei ole hajuakaan tuollaisten couplingien toimivuudesta mutta tuntuu vähän omituiselta ratkaisulta. Onhan siinä jo se vaihteellinen kampisetti joten liikkuminen ei pitäis olla niin tuskallista. Matkustaessa? Eikös kiekkojen irroittaminen jo auta lähes saman tasoisesti?

Rasiaan, tässä Damp:in ympärille kyhätty poolosetti joka vaikuttaa ihan pätevältä.

daniel - 12:29, 10.9.2010 » ..., se levy siinä kiekossa ei ole ensisijaisesti pallon takia. Se säästää pinnoja sekä estää otb-pannuilta. Sen takia se on myös yleisempi pelkässä etukiekossa,...
Nim. epätietoinen Espoosta tiedustelee:

Mistä matskusta noita pinnasuojia/-leyvjä olis näppärä tehdä?

Jostain vanhasta bassorummun kalvosta vai mistä??

ABS muovista tein ite yhdet pinnasuojat, on jo lohkeillut vaikka oli parimillistä ja raskasta. Sellasesta aaltomuovista, jota mainoskylttien taustana käytetään, näyttävät myös tekevän pinnasuojia.

Hyvät saat kun vanhasta rullatuolista etit pinnasuojat, niissä on näppärät kiinnikkeetkin pinnoihin. Jos päätät varastaa niin ainakaan omistaja ei juokse perään (harhar). Omani löysin kierrätyskeskuksesta.

^^Pillimuovi on jeespox. Daniel vinkkas marsufoorumille sen hankinnassa. Askartelukorkeakouluissa opiskelevat kaverit voivat myös jeesata, ainakin Chicagoon sitä tulee “sponssituotteena” vanhojen mainoslevyjen muodossa. Muistaakseni tyttöystäväni oli hakenut sitä suomen messuilta (messukeskuksesta) joltain varastoylipääjehulta. Onnistunee jos saat oikean tyypin langan päähän.

Menee pikkuisen aiheen viereen, mutta pelataanko muualla euroopassa, niin kuin ilmeisesti stadissa, katulätkä (tai rulla, mikä hitto senyt oli) pallolla?? Veemäinen kapistus raskaaseen ja hitaaseen poolo- ja maahockeypalloihin tottuneelle. Mutta aika paljon pinnaystävällisempi peliväline…

^ lfgss “We need balls”.

onko mitään pallokimppaa? Urheilukaupoista löytyy vain kiekkoja enää tälle kaudelle, joten onko joku jostain ottamassa palloja?