Pöllitty Nokialla

Juoppokusipää tai muu tarvitseva vei lukitsemattoman (jep) viiden tunnin fixini työpaikkani pihasta Kankaantaan teollisuusalueelta. Tuskin kukaan tätä lukeva sitä näkee, mutta tuntomerkit annan.

Kone on kasattu vanhaan ruosteiseen Ööglandin avorunkoon. 24" maastorenkaat, pyörivä halppissatula, hitsattu vapaaratas. Keskiö muutettu hienosti neliökammille, joissa roikkuu 170mm veivit =maavaraa n. 30mm. On tainnut kaveri kaatua heti ensimmäisessä mutkassa, heh heh. Jarrujakaan ei tietenkään ole. Samassa pihassa oli myös hieno Jaguar ja Kombi, onnesta otti tämän, vaikka vähän se kirveleekin, toivottavasti myös varkaan otsaa.

kukaha sielläki jaksaa tollasta viedä,siis kun koko seutu on suht rauhallista ja harvoin siel ihmisii muuten vaan liikkuu.josko mun kaverin firmasta vietiin kanssa,samalta alueelta paristaa kuutioinen mönkkäri,joka tietty oli vaan pressun alla lukittemattomana,ei mitään portteja/häkkejä esteenä varkaille,mut siltihän se pisti vituttamaan kun sen just ostama lelu pöllittiin.

Sosialismin peikko on hiipinyt Kankaantakaan.

Juu no onhan siel sosialismin tunnetuks tuomia värejäkin edustettuna jo :).

Ennenkuin joku pahastuu, tunnustan sympatiseeraavani sosialismia ja työväen vapausaatetta. Äskeinen oli lainaus entiseltä työnantajaltani, joka tuossa naapuritontilla raapii laihaa leipäänsä kasaan, entinen kommari ittekkin. Sosialidemokratia on nähdäkseni paras olemassa olevista ja käytännössä koetelluista talousjärjestelmistä. Ilman vahvaa tekemisen henkeä mekään emme tässä höpisisi, ainakaan suomeksi. Olisiko kieli saksa vai venäjä, tiedä häntä. Minäkään en olisi ikinä maistanut lakritsaa.

Synkimpiä lukuja itsenäisyytemme historiassa ovat sisällissota ja sitä seuranneet kauheudet. Suoranaisesta sosialismin pelosta ja venäläisvihasta johtuvat myös 1919 rosvoretket rajan taa, Lapuan liike kyydityksineen ja väkivallantekoineen sekä kiistellyt tapahtumat jatkosodassa, jota myös Suur-Suomi-sodaksi silloin kutsuttiin eräissä piireissä. Sosialismin kanssa ei ollut paljoakaan tekemistä esim. taistolaisilla joista moni on saanut mielikuvan sosialisteina ja ehkä siksi pitävät sosialismia peljättävänä ja inhottavana asiana. Sosialismia ei harjoitettu myöskään Neuvostoliitossa eikä Kiinan kansantasavallassa, joista olemme tottuneet kuulemaan hirveyksiä. Jos näissä maissa sosialismia joku yritti edistää, huonosti kävi. Kuten kävi Pariisin kommuunissa ja muutamassa maakunnassa Espanjan sisällissodan aikana, kun siellä muutamat onnistuivat luomaan sosialismin ja anarkismin paikkakuntatasolla.

Lapsilleni opetan pienestä pitäen solidaarisuutta, demokraattisuutta ja empatiaa. Jakaminen ja rakastaminen on tärkeää. Ympäristöä pitää kunnioittaa. Onnea voi ja pitää tavoitella harmoniassa maailman kanssa.

Varastaminen on rikos varkauden uhria kohtaan. Ihmisyyttä ja yritteliäisyyttä vastaan. Sosialistinen ihminen ei tietenkään varasta toiselta ihmiseltä. Ei edes konepajan edustalla nojaavaa vanhaa polkupyörää. Syyllisyyttä ei lievennä se että olet keskellä kylmää ja epäystävällistä teollisuusaluetta matkalla lämpimään ja kodikkaaseen baariin tapaamaan juoppoystäviäsi. Häpeä rosvo!