Polkupyöräpaja

Kävin juuri hakemassa satulaputken Malminkartanon (HKI) Polkupyöräpajasta. Maksoi 0 € ja lainattiin työkalua putken irrottamiseen.

http://www.horisontti.net/fi/pyora/polkupyorapaja.html

Kun tuo Uusix-verstaskin on kiinni, tuo kyllä korvaa sen. Runkoja oli tarjolla yllä mainittuun hintaan, mutta ei mitään hifikamaa.

Ajattelin muuten vaan nostaa tämän. Ei mitään kummempaa syytä. Sen verran voisin kuitenkin tarkentaa, että aloitusviestissä mainitut uusix-verstaat ovat olleet auki taas jo useamman kuukauden, mutta varastot on niukemmat, kuin ennen.
Pitää koittaa keretä käydä täällä malminkartanon versiossa joskus tutustumiskäynnillä.

Sen verran voisin kompata juhakia, että kyseiseen pajaan kannattaa tosiaan tutustua. Ostin alkuperäisosissa olevan Peugeotin maantiepyörän hintaan 25 euroa. 5 euroa tippui hinnasta, kun alkuperäiset kumit ei pitäneetkään ilmaa… Eipä sillä, että olisin kuvitellutkaan niillä mitään tekeväni, kun pelkkää runkoa himoitsin muutenkin. Edullinen paikka ja ainakin kesällä siellä oli ihan kiva valikoima pyöriä.

Käväsin tänään kyseisessä paikassa, ja sieltä todella löytyy vanhaa kamaa aivan jumalattomat kasat. Ei sellaisenaan käyttökelpoista tavaraa, mutta kunnostuksen jälkeen kyllä - esimerkiksi mulle mukaan tarttui 5 kpl stemmejä ja yksi käyrästonga.

Samalla kyselin vähän toimintalogiikkaa ylipäätänsä. Paja muuttaa pian yläkertaan pienempiin tiloihin, ja osa tavaroista joudutaan heivaamaan pois. Pyöriä tulee kuulemma silti tasaiseen tahtiin taloyhtiöiden poistoista. Ulkona oleva pyöräkasa, josta nettisivuillakin on kuva, käsittää tällä hetkellä oikeastaan pelkästään armeijapyöriä, mutta kasa on kuulemma auki “24/7” eli siitä saa ottaa mitä tahtoo milloin tahtoo. Löytörunkojen takia Malminkartanoon ei kuitenkaan vielä kannata mennä.

Täytyy vielä kehua mestan asiakaspalvelua - tyypit olivat aivan mielettömän ystävällisiä, ja iäkkäämpi herra toivotti mun asioinnin jälkeen vielä hyvää kevättä. Neljä peukkua ylöspäin tällaiselle toiminnalle.