Pinna poikki

Viime keskiviikkona meni yks ja tänään toinen, joka oli ehkä edellisen tilalle asentamani kappale. Nyt heräs tietty kysymys, että pitäiskö tämän kertaisessa vaihdossa tehdä jotain toisin. Viimeksi kiristin uuden pinnan näppituntumalla sopivan kireäksi ja siten vielä rihtailin pari heittävää kohtaa suoraksi. Kylläkin rihtasin vain kiristämällä toiselta puolelta, oisko pitänyt löysätä toiselta?

Olis. Muuten ei tule tasaista rasitusta pinnoille ja noita omituisuuksia tapahtuu. Tsekkaa kanssa navan tilanne, ettei se vaan aiheuta niitä katkeamisia.

Mitä sieltä navasta vois löytää? Ja ne siis katkee nippelistä. Pitänee hakee Gummiksesta muutamat taas ja pistää illalla rihtauspaja taas pystyyn.

Murtuma reiässä vaikkapa? Mutta joo, jos ongelma on nippelin päässä, niin sitten mä olen vähän hämmästynyt.

Rihtauspaja on pop. Tänään olis ehkä samat suunnitelmat, kun lauantain pienimuotoinen freeridesessiointi muutti takakiekon muotoa ovaaliksi.

Takakiekosta vetopuolelta,levyjarru ja 10-pakka. Öheiss

Jaahas.

Maasturista katkesi pinna kun talutin sitä?!

Ainoa mitä keksin on, että kun oli ollut edellisenä päivänä ja iltana koko ajan muutamassa pakkasasteessa ja sitten ollut sisällä lämpimässä yön yli, niin jokin jännitys syntyi/laantui. Tjmsp.

Alla siis valmiskiekot, joilla on rytyytetty huoletta kolmatta vuotta.