Peugeot PH8 keskiön kierretyyppi?

Hetkellisen mielenhäiriön seurauksena ostin aiemmin syksyllä otsikossa mainitun rungon. Sattuuko kukaan fiksumpi tietämään onko kyseisen mallin keskiössä ranskis- vai brittikierteet. Jostain kumman syystä entinen omistaja oli laittanut kiilapulttiakselin nelikantin tilalle. Keskiön ja kampisetin vaihtoa ajatellen olisi mukava tietää kierteiden tyyppi, notta tuleeko kohtuuttomia investointeja. Omistan myös saman aikakauden (vm. 1982) PX8 rungon, jonka keskiöstä löytyi brittikierteet ja kun molemmat ovat low end-sarjan runkoja, niin voisiko PH8:ssa olla myös brittikierteet?

En tiedä, mutta eikös sen saa selville runkoa katsomalla? Kiinteän kupin puolella on brittikeskiössä vasenkätiset kierteet ja ranskalaisessa oikeakätiset. Kierteen halkaisija ja nousu on myös erilainen.

TS - 17:01, 1.11.2011 » En tiedä, mutta eikös sen saa selville runkoa katsomalla? Kiinteän kupin puolella on brittikeskiössä vasenkätiset kierteet ja ranskalaisessa oikeakätiset. Kierteen halkaisija ja nousu on myös erilainen.
Ehkäpä niin, mutten viitsisi vielä ennakkoon alkaa availemaan tukevasti kiinniolevia kiilakampia ja keskiötä, kun tässä tapauksessa joutuu tod. näk. käyttämään väkivaltaa kampien irrottamisessa. Ajattelin vain, jos jollakulla olisi omakohtaista kokemusta aiheesta.

“In general if you have a 70’s model Peugeot it will have French threading. Bikes produced around 1980 and
later will have either French or Swiss threading and bikes produced in the early to mid eighties will have
Swiss or British threading. Peugeots 1981 U.K. catalog clearly states a ‘35X1 thread L.H. fixed cup’ indicating
Swiss threading. By 1986 all bikes were built with British threading. Check the cup on the gear side for a
stamping, some are marked while others are not. Swiss cups can be identified by a ‘ring’ on the outer
circumference of the cup or a ‘gold’ coloring.”

Subdog - 17:20, 1.11.2011 » ["In general if you have a 70's model Peugeot it will have French threading. Bikes produced around 1980 and later will have either French or Swiss threading and bikes produced in the early to mid eighties will have Swiss or British threading. Peugeots 1981 U.K. catalog clearly states a '35X1 thread L.H. fixed cup' indicating Swiss threading. By 1986 all bikes were built with British threading. Check the cup on the gear side for a stamping, some are marked while others are not. Swiss cups can be identified by a 'ring' on the outer circumference of the cup or a 'gold' coloring."](http://cyclespeugeot.com/Threading.html)
Kiitos linkistä. Kyllä on pösö kulkenut ihan omia polkuja keskiökierteiden saralla.