Peugeot-konversio

Morot!

Rakentelin vuosi sitten itselleni kulkineen sillä mielellä, että voisin ajella niin lenkkiä kuin mahdollisesti veloakin. Yksivaihde-filosofia on ollut aina lähellä sydäntä, joten ajattelin että miksei lenkkipyöräkin voisi olla yksivaihteinen. Kirpparilta löytyikin lähes ilmaiseksi vanha ranskalainen retkipyörä, jonka mitoituksen ajattelin olevan sopiva (59,5 x 59,5). Nyt kuitenkin olen huomannut että lenkkikäytössä pyörän pituus taitaa olla hieman liikaa ja mahdollisesti sopivampi runko jo löytyikin Tampereen suunnalta, mutta laitanpa kuvat esille nyt tästäkin kokoonpanosta, jos vaikka olisi jollekin hyötyä / inspiraatiota. Itse hain inspiraatiota varsinkin täältä foorumilta, mutta myös vanhoja fillarikuvia fiilistelemällä. Vintage-fanina tyylisuunta oli selvä.

Runkona siis Peugeot 70 ja 80-luvun vaihteesta, tarkempi malli ei ole tiedossa. Runko on ihan mukavan kevyt, ja on varustettu tietysti jollain sveitsiläisellä keskiöllä. Kuulien vaihdolla sain sen toimimaan hyvin, mutta ketjulinja BLB:n kampien kanssa on kyllä melkoisesti vinossa, mitä olen yrittänyt kompensoida laittamalla takanavan ei-veto-puolelle pari prikkaa. Vähän rutisee mutta hyvin kulkee.

Halusin oppia projektista mahdollisimman paljon, joten päätin kasata kiekotkin itse. Kirjekurssin suoritettuani sain Michen navat, DT:n pinnat ja Velocityn Aerohead-kehät kohtalaisen suoriksi ja melkoisen jämäköiksi. Pinnojen oikeasta kireydestä ei tarkkaa tietoa ole, mutta hyvin soi. :slight_smile:

Nahkanauhaiset kädensijat tein matkimalla jonkun toisen projektia (kiitokset siitä, kuka olitkin. :)), mutta vuoden jälkeen pikaliimalla kiinnitetyt nauhat alkavat irtoilla, joten ehkä pitää koittaa kiinnittää ne kontaktiliimalla.

Etujarrukahvaksi jäi tuollainen väliaikaisratkaisu, kun ei sellaista kivaa ole vielä löytynyt. Jos siis jollain pyörii retropyörään sopivia jarrukahvoja (esim. ruskeilla tai vaaleilla rungoilla varustettuja) nurkissa, niin voi tarjota.

Brooksin satulaa ei oikein kunnon asentoon saa hankalan tolppakoon ja satulan kiinnittimen pykälöinnin takia, mutta kyllä jopa 70 kilometrin lenkit ovat ihan hyvin sujuneet ilman suurempia kipuja.

Ihan mukava tuolla on ajella ja melkein päivittäin tulee duuniin polkastua. Vähän tiukempaa geometriaa sitä vähän kaipailee, ja täytyykin katsoa josko noi palikat tosta vaihtuvat toiseen runkoon. Mutta tällä hetkellä mennään siis tällä:

http://www.nikorasanen.com/peugeot/sivusta.jpg

http://www.nikorasanen.com/peugeot/edesta.jpg

http://www.nikorasanen.com/peugeot/droppi.jpg

http://www.nikorasanen.com/peugeot/kammet.jpg

komia on!

ajoasento näyttää kyllä varsin epäinhimilliseltä, ehkä rungon koko hämää

Näyttää hyvältä.

Tuollaisen satulan kiristimen keskipalan voi kokeilla kääntää toisin päin, jolloin
hammastus saattaa olla aavistuksen eri kohdassa ja satulan oikea asento löytyy.

-Olli

Hienon värinen pyörä ja tyylikäs kokoonpano kaikin tavoin.

Hienohanse.

Mainio keksintö tuo samppiskorkin sorvaaminen tankonauhan tulpaksi; ratkaisee oman ongelmani. Aitoa nyt just tähän hätään ei ole mutta ehkä joku kuoharikorkkia saa toimia väliaikaisratkaisuna.

Todella nätti. Tykkään kokonaisuudesta ja kuvista.

Tänks! Satulan kiristimen kun laittoi toisin päin niin satulan kärki osoitti hieman alaviistoon -> kuski meinasi tippua penkistä jatkuvasti. Noin siis on parempi, vaikkei täydellinen. Kai sitä pitää vaan pärjätä.

Pikkasen hieno! Oliko ees hyvää shampanjaa?

Olikohan kenelläkään vinkkiä noiden tangossa olevien nahkanarujen uudelleen liimaamiseen? Kannattaisiko seuraavaksi yrittää ihan perus kontaktiliimalla?

OT: Imho Louis Massing on Alkon paras samppis hinta-laatu suhteeltaan. :wink:

Mikä välitys pyörässä on? Edessä ilmeisesti 42H, mutta mikä takana?

Muistaakseni tuo on 46 hampainen edessä (kampien mukana tullut). Takana on Michen 17 käytössä perusajossa ja (muistaakseni) 14 veloa varten. Michen lukkorengas on muuten pehmeämpää kuin hattara ja kierteet tehty huonosti. :confused: