Perus SS vs Täysiverinen Track -pyörä

Moi! Ekaa kertaa kirjottelen foorumille. Ei tähän tunnu vastausta löytyvän muuten.

Eli

Onko joku huomannut huomattavaa eroa perus teräs sinkulan ja täysverisen track -pyörän välillä?

Omistan Konan Band Wagonin ja suunnittelin Vigorellia…

Lisäkysmys: Mitä mieltä kannattaako Bandi myydä kokonaisena vai osina?

ei varmaan mitään eroa. ratapyörällä saat tunnustusta internetissä ja satunnaiset TÄYSIIT kaduilla. valmispyörällä oot vaan massaa.

Konassa taitaa olla paikat molemmille jarruille. Vigossa ei. Tällä on suuri merkitys mikäli haluat käyttää vapaaratasta.

KK89 - 9:41, 20.6.2013 » Mitä mieltä kannattaako Bandi myydä kokonaisena vai osina?
Riippuu palikoista, imo jos orkkispalikat niin sitten kannattaa myydä kompliittina, mennee helpommin.
KK89 - 9:41, 20.6.2013 » Onko joku huomannut huomattavaa eroa perus teräs sinkulan ja täysverisen track -pyörän välillä?
On, mutta tärkeämpi kysymys taitaa olla se, mitä sinä haluat siltä polkupyörältä.

Bandi on stock palikoilla varustettuna. Mitä haluan? Mahdollisimman tehokkaasti eteenpäin kulkevaa fillaria. Ei mitään temppu pyöriä.

on tästä aiheesta täällä eri langoissa puhuttu paljonkin, mutta tässä lyhyt listaus asioista mistä runkojen erot koostuvat:

  • geometria (ajettavuuteen ja ohjattavuuteen vaikuttavat tekijät)
  • runkomateriaali (paino, ajettavuus, jäykkyys, mukavuus, kestävyys)
  • jarruoptiot
  • lokari&tarakkaoptiot
  • rengastila

Näiden kautta voi vähän määritellä mihin käyttöön runko olisi tarkoitettu ts. onko kyseessä “perus SS”, ratapyörä, katurata, cx… Mikä ei sitten vielä tarkoita sitä, etteikö pyörällä voisi ajaa kategorian ulkopuolella tapahtuvaa ajoa vaikkei se parhaimmillaan siellä olisikaan.

ehkä sun kannattaa hankkiutua johonkin kokoontumiseen, jossa voit mahdollisesti testata ihan pers-tuntumalla itse jotain pyöriä ja että minkälaiset ne erot käytännössä ovat.

Geometriat ei sano mulle vielä paljon mitään. Alumiininen SS mtb löytyy myös että alumiinin “kovuus” tai jykkyys ei pelota.

Unohdetaan mukavuus alue kun tulee kumminkin lyhyille matkoille. Nopea ja ketterä kaupungissa sais olla. Vaikka en sano että Bandillä meno olisi hidasta mut aina pitää pyrkiä parempaan.

mä voin näyttää sulle yhdenkin vanhan Pave-koiran joka pistää ihan Rollerilla sen verran nopeasti ja ketterästi kaupungilla, että jos siltä pohjalta miettii niin kaikki speksailu on turhaa :smiley:

Jos tehokkuus tarkoittaa kaupungissa työ-/koulu-/tms. matkaan kuluvaa aikaa, niin väitän, että rungon vaihtamiselle on vaikea saada järkiperusteita. Ja numeroiden valossa konassa voi olla jopa herkempi ohjaus kuin vigorellissa.

No hyvä kiitos. :slight_smile: ja todella nopeaa vastaamista täällä.

Eli jos muutosta haluaa lähtee mielummin palikoista?

Työ/koulu -matkat kyseessä.

Jos sä haluat ratapyörän, osta ratapyörä. Vigo on kuitenkin aika yleiskäyttöinen, siinä ei ole mitenkään erityisen jyrkkä geo, se on ratapyöräksi varsin mukava ja ainakin vanhoihin malleihin menee hyvinkin isoa rengasta sisään. Onhan se kevyempi ja joidenkin mielestä kivan näköinen, mutta en mä tiedä johtaako se erityisen tehokkaaseen etenemiseen, siihen on sit muita speksejä joita kannattais tutkia vaikka nykyisen pyörän välitys- ja ajoasennon muutoksilla ennen suurempia sijoituksia.

Mutta jos haluaa ratapokan ja pelimerkkejä on, niin mikä jottei.

Onhan niissä eroa. Runkojen geometria vaikuttaa ajotuntumaan. Painossa voi olla hieman eroa.
Kaikki osat vaikuttaa pyörään ja erityisesti ne mitkä pyörii, eli kiekot, kammet, rattaat, laakerit jne. Stemmillä ja tangolla todella merkittävä vaikutus ajettavuuteen ja mukavuuteen. Jos olet tyytyväinen Konan runkoon, niin hyvä vaihtoehto specsata sitä paremmaksi.
Jos myyt Konan, niin vakio-osilla kannattanee myydä kokonaisena.
Täysverinen ratapyörä rataosilla on paras radalle, mut mun mielestä ei paras muuhun käyttöön. Jos hommaat valmiin ratapyörän ja haluat siitä käyttösinkulan, huomioi että joudut muuttamaan siitä todennäköisesti vähintään seuraavat asiat, vapaaratas, jarrut (saako jarrut laitettua runkoon), haluatko ajaa ratadropilla, ratavälitys jne. Jos kasaat ratarungon ympärille käyttösinkulan mieleisillä osilla, niin silloin lähtökohta on parempi, mutta hintaa tulee.

zykkeli - 10:13, 20.6.2013 » mä voin näyttää sulle yhdenkin vanhan Pave-koiran joka pistää ihan Rollerilla sen verran nopeasti ja ketterästi kaupungilla, että jos siltä pohjalta miettii niin kaikki speksailu on turhaa :D
Näin on. Kyse on loppujen lopuksi vain fiiliksestä, joka pyörän päällä tulee. Vigorellin runko on huimasti jäykempi, kuin BW, joten sillä on vaan hauskempi kiihdytellä liikenteen seassa. Varsinainen nopeus sitten tulee siitä, kuinka nopeasti kampia jaksaa pyöritellä kiihdyttelyn jälkeen ja siihen ei rungon jäykkyys paljoa vaikuta.
KK89 - 10:18, 20.6.2013 » No hyvä kiitos. :) ja todella nopeaa vastaamista täällä. Eli jos muutosta haluaa lähtee mielummin palikoista? Työ/koulu -matkat kyseessä.
Kukapa ei toisten pyöriä haluaisi speksata. Samat palikat käy Konaan ja Vigorelliin, joten kiekkoja, ohjaamoa ja kampia päivittämällä ostat itsellesi pikkuhiljaa polkua Vigorellin runkoa kohti :). Satulatolppa lienee ainoa, joka ei siirry Konasta Vigoon.
asb - 10:22, 20.6.2013 » Varsinainen nopeus sitten tulee siitä, kuinka nopeasti kampia jaksaa pyöritellä kiihdyttelyn jälkeen ja siihen ei rungon jäykkyys paljoa vaikuta.
Tämä, eli vedät jalkaprässiä; salee kustannustehokkain keino nostaa nopeuksia.

Heh, mielenkiintoinen parivertailu toi Band Wagon vs Vigorelli. Mulla oli taannoin 59 cm Paddy Wagon (vm. 2007), ja itse asiassa siirsin siitä suurimman osan palikoista l. kiekot, kammet ja ohjaamon faggoon. (vm. 2009) Mitä tapahtui:
*ajoasento pysyi suunnilleen samana (geometriataulukot stackin ja reachin osalta osoittanevat saman, jos jaksais laskea).
*ajotuntuma muuttui vähän herkemmäksi, koska nopeempi ohjaus + lyhyempi akseliväli. En huomannut, että alumiinirunko olis tuonut mukanaan mitään ratapyörämäistä kivirekimäisyyttä.
*vaaka näytti puoltoista kiloa vähemmän. Ehkä sekin vaikutti ajotuntumaan.
*tilaa vähän paksummille kumeille oli edelleen, tosin edessä vähän nihkeemmin kuin ennen. Takanahan fagorellissa tilaa on vaikka miten isolle kumille
*kehujia ja selkääntaputtelijoita oli paljon enemmän, koska Cinelli > kona

Tai siis, mun on vaikee nähdä tota Vigorellia täysverisenä ratapyöränä, koska clearancet ja hybridigeometria. Mut tykkään siitä, jonka todistaa se, että laite on ollut mulla ajossa jo yli kolme vuotta + se, et mä jaksan aina todistaa suu vaahdossa miten hyvä pörä se on. Väitän, et keskimääräinen palstapyöräilijä olis samassa ajassa vaihtanut raamii jo pari kertaa :stuck_out_tongue:

kyttyra: Juurikin jotain tollasta vastausta odotinkin. Yksi vaihtoehto ois ollu että siirrän palikat Bandistä Vigorelliin ja myyn vanhan pelkkänä runkona.

Ehkä päädyn kuitenkin näiden perusteella mahdollisesti päivittämään ensin vanhaa. Kattellaa sitte. :slight_smile:

KK89 - 10:32, 20.6.2013 » Yksi vaihtoehto ois ollu että siirrän palikat Bandistä Vigorelliin ja myyn vanhan pelkkänä runkona.
Tämä johtaa usein siihen että ne vanhat palikat päivitetään melko nopeasti.