Peltisepän hommia?

Pistetään tännekin keskusteluun.

Tilasin UK:sta volumen cutterin, ja se löytyi boksista tämännäköisenä:

Runko siis huonosti suojattu ja headtube ottanut hittiä. Muutaman meilin vaihdettuani ko. kaupan kanssa, he lupasivat niin tuntuvan hyvityksen jos korjaan / korjautan rungon itse että alkoi kiinnostamaan.

Onkos kellään kokemuksia tämän tapaisesta fiksauksesta?

(hi5bikesistä luvattiin yrittää, mutta ei takuuta onnistumisesta. tohtorille laitoin pe kyselyä…)

Timo, →
https://www.yksivaihde.net/old/4617

Tuon pitäis olla simppeli homma, kuin mikä. Naputtelet sisään kääntyneen kielekkeen kutakuinkin takas muotoonsa niin, että laakeri mahtuu paikalleen ja homma on selvä. Pallopäinen vasara lienee paras työkalu. Integroidun laakerin kanssa ei ole niin tasan tarkkaa tuo sovitus.

meikällä oli saman tyyppinen vaurio omassa airwalkissa. homma tuli kuntoon, kun laitettin suurehko hylsy (samanlainen ku autojen renkaita kiristellään, mut isompi) emäputken sisälle ja hakattiin vasaralla. sulla näyttäs olevan kyllä ongelmallisempi, kun epäputkessä on tollanen kuppi ohjainlaakerille. itellä oli suora emäputki kuten kuvistä näkee, joten ei taida olla tosta mun vinkistä apua tässä. kannattaa laittaa viestiä vauriosta nettikaupalle/lähettäjälle. ite sain 40 dollaria alennusta omastani. toivottavasti saat kuntoon!

edit: jussi oli nopiampi

Kyllä mä sinuna uskaltaisin tehdä itte ja säästää tommosen homman järki kädessä joko käyttämällä jo mainittuja keinoja tai soveltamalla.

Peltiä se vaan on.

Kuten asbikin tuossa totesi, niin integroidun laakerin kanssa ei oo niin tarkalleen toi ulkokehän sovitus. Laakeri kun vastaa ainoastaan tuohon vinoon kaulukseen.
Teräksen ominaisuudet taas tulee tässä myös eduksi, kun sitä voi mukavammin muotoilla kuin alumiinia. Joten sopivalla esineellä vaan reunan muoto sellaiseksi, että laakeri menee sisään. Laakeri on kyllä hieman nafti integroidunkin tapauksessa, joten melko hyvin toi pitäis saada naputeltua oikeaan muotoonsa kuitenkin.

Voisi ehkä kuitenkin aloittaa messinkituurnalla (=messinkitanko) tai kaikkein mieluimmin jopa kovasta puusta tehdyllä tuurnan pätkällä. Tuurna asettuu aina siihen mihin on aikomuskin, vasaralla äkkiä venyttää ja lyö vain paukuran toiseen suuntaan. Ja jos pelti venyy, niin mikään mahti ei enää saa sitä puristumaan takaisin. Nyt se ei ole vielä venynyt.

Vuole vaikka katajasta tai koivusta lyhyehkö tappi, jonka pää on samanlainen kaarre kuin muu osa kupista, ja aloita sillä se oikaiseminen. Älä aloita sitä suoraan metallivasaralla hakkaamalla. Venytät vain äkkiä kupin piloille. Viimeistele ihan sen puutapin pää viilaamalla se aivan tasan sen kupin muotoiseksi kaarteeksi. Älä fuskaa. Älä yhtään. Niin siitä tulee sitten oikeasti hyvä, ja korjausta ei enää edes näe myöhemmin.

Näin siis vain minun mielestäni. - Pieni etukäteen tehty vaivannäkö säästää vitutukselta myöhemmin.

Tuure

-.-

Tunnen yhden peltisepän. Hyvä peltiseppä mutta ihan mahdoton juoppo. Liekö enää hengissäkään…

Jos siulla on tönäri/mauseri/työntömitta, niin mittaa tuo halkaisija. Siis niin, että on tavoitehalkaisija ja pienin halkaisija tällä hetkellä. Pitää tsekkaa, et jos löytäisin sopivan tuurnan tuohon… To takas tsadiin.