Pappiskapartio

Pappiskapartio on pieni, mutta pöljä porukka, joka seikkailee ympäriinsä 1920-50 -lukujen pappa- ja mummopyöriksikin kutsutuilla luotettavilla* vaihteettomilla herrasmiespyörillä lokareineen ja tarakoineen. Partio ei aina pysy vain tiellä, vaan eksyy myös poluille ja paikkoihin, joihin kukaan järkevä ihminen ei varmasti menisi, vielä vähemmän pyörällä. Partio hakee sekä vie usein kuvarasteja, niin yksin kuin erikseenkin.

Viime sunnuntaina Pappiskapartio kävi mastorasteilemassa noin 120km lenkin:

*) toistaiseksi vain pieniä kalustotappioita, kuten katkenneita pinnoja ja hieman kärsineitä sisä- ja ulkorenkaita.

Meno ihan Kummeli :slight_smile:

Hieno meininki. Kannatan jyrkästi vääriä pyöriä väärissä paikoissa, se on just oikein.

Mieleen tulee se sankari, joka on Jyväskylän Tähtisadeajoja kaahannut armeijapyörällä inttikuteissa. Ja lukuisat pappiskuskit Vätternrundanilla. Teillä toki enemmän omia polkuja.

Ajovarustus liian performance. Muuten oikein hyvä.

hyvät geot pojilla

Arvostan tämmöstä toimintaa. Tosiaan tekstiilipuolelle vielä vanhaa villaa, tweediä, sarkaa. Tai pelkkää armeija-ylijäämää ajalta ennen teknisiä tekstiilejä.

Tweedeissä pappiskapartiointi olisi hipster-fail. Kun laittaa päälle mitä huvittaa se on hyvää meininkiä.

YV:n taitaa vaan olla vaikea hyväksyä mitä huvittaa -tyyppistä toimintaa.

Tietysti jo pelkkä pappiskalla ajeleminen on erottautumista ja statement. Mutta mitä siihen lisätään, on pahasta.

taidat kare olla sellainen protohipsteri

Mulla on jossain kuva, kun px vetää pappiskalla Oulun Avoimissa CX kisoissa. Olisko 2012 vuodelta tuo? Pitää koittaa kaivaa esille…

Arvostan. Meininki on oikea ja hyvä.

(Joskin hämää, koska luen tämän joka kerta pappiskartio tai paskispartio.)

ununu - 12:55, 25.6.2014 » taidat kare olla sellainen [protohipsteri](https://www.yksivaihde.net/old/167/444649)
OH MY GOD! Olin juurikin postaamassa tätä samaa uutista aiheesta. Ei tartte enää.

normcorea päälle niin 10/10, hyvä meno näinkin.

yllättävän hyviä pyöriä ajaa tämmöiset edes jotenkin huollettuna. meno juuri hyvä ja lisää rapsaa.

Ite lopetin näillä ajon kun mummiksen runko meni alamäessä kahtia. Ihan hyvä meininki silti.

Tulee kylmiä väreitä kun miettiikään kovaa ajoa mummiksella. Kaipa ne huollettuna kestää mutta täällä jkl:ssä on tullut liian monta kertaa nähtyä kun opiskelijaparat katkoo mummisten kampia ja ketjuja tai saa vapaarattaan hajalle ylämäissä runtatessa. Myös yksisarvisia tulee välillä vastaan, eli ohjaustangot katkeillu stemmin vierestä.

On just sen verran älyvapaata meininkiä, että ei voi kuin arvostaa ja peukuttaa ja kaikkea vastaavaa.

Uh hyvä meno - toi mieleen muistoja SA-int ajoilta (II/03), kun ajettiin Sodankylässä inttifillareilla kilpaa 60km eli legendaarinen Jeesiön lenkki, puolet maantietä ja puolet vaihtelevakuntoista sora/metsätietä… Ja melkein 30kmh-keskarilla tultiin kärkijoukoissa maaliin - eli soveltuishan nuo pappikset myös vaikka Tour de Helsinkiin!

Edit: http://www.aamukampa.net/forum/viewtopic.php?f=35&t=5452

netspider - 13:25, 25.6.2014 » Tulee kylmiä väreitä kun miettiikään kovaa ajoa mummiksella. Kaipa ne huollettuna kestää mutta täällä jkl:ssä on tullut liian monta kertaa nähtyä kun opiskelijaparat katkoo mummisten kampia ja ketjuja tai saa vapaarattaan hajalle ylämäissä runtatessa. Myös yksisarvisia tulee välillä vastaan, eli ohjaustangot katkeillu stemmin vierestä.
Joskus teini-idioottina otettiin kevarilla ajavalta kaverilta olkakyytiä mummisten selässä. Ne virikevarit kulki silloin aika kovaa, oli aika tyhmää. Ja runko voblas aika lujaa.

Tästä minä pidän.

netspider - 13:25, 25.6.2014 » Tulee kylmiä väreitä kun miettiikään kovaa ajoa mummiksella. Kaipa ne huollettuna kestää mutta täällä jkl:ssä on tullut liian monta kertaa nähtyä kun opiskelijaparat katkoo mummisten kampia ja ketjuja tai saa vapaarattaan hajalle ylämäissä runtatessa. Myös yksisarvisia tulee välillä vastaan, eli ohjaustangot katkeillu stemmin vierestä.
tuli aikanaan vähän löysää lahkeeseen kun liikennevaloihin jarruttaessa rupesi tuntumaan mummiksen ohjaustanko hassulta. lopulta jäi käteen pätkä toisen puolen tankoa ja hämmentyneenä osasin vaan miettiä että onneks ei tapahtunut missään alamäessä.