P: Scotty

Nykynen arkiratsu ja jokapaikan höylä on tyylikäs, letkee ajaa ja nui, eikä siihen oikeestaan muita pyöriä tarvis, mutta jotain rataisampaa on tehny mieli jo hyvän aikaa. NJS -runko on houkuttanu jo varmaan ekasta rungosta lähtien, mutta hankkiminen tuntu niin vaikeelta ja ois pitäny “tapella” vanhempien ohjainlaakerien ja ymssien kaa ja se ei houkuta. Modernisoituna ois voinu pistellä NJS -runkoo, mutta se jääköön tulevaksi projektiksi.

Hiljattain myynnissä ollut teräsviggo pisti taas keväisen pyöräkuumeen tulille, mutta runko ehti mennä toiselle, kun jäin ostoa itselle perustelemaan. Teräkseen oon mieltyny, koska STEEL IS REAL tms ja tästäkin syystä kauppojen missaaminen harmitti totisesti. Kaveri alko kuitenkin taas kaupitella omaa entistä tykkiään, kun kerroin kauppojen missaamisesta elokuvareissun yhteydessä (Dune: osa2) ja totesin, että vaikka en alsarunkojen isoimpia faneja oo, nii asiaa pitänee harkita.

Kyseistä runkoa yritin ostatella aikanaan ko. kaverin veljeltä, kun kuulin hänen ostaneen sen ja todenneen itelleen turhan pieneksi. Hän oli jo kuitenki päättäny kasata veljelleen ajokin rungosta. Ohimennen muutamia kertoja on kaupoista keskusteltu, kun kaverilla jäi tuo runko ajosta, mutta en varmaa vaa ollu vielä valmis rungolle.


No ilmeisesti avaruusaika on meikällekkin koittanut ja alustavasti kaupat sovittiin ja vieläpä tolkulla hinnalla. Ennen rungon ostoo, mutta ostopäätöksen jälkeen osui tuossa silmiin kuitenki kammet myynnissä ja pitihä ne ostaa. Alko nimittäin nopeasti hirvittää, että jos oonki kohta tykin rungon omistaja ilman kampia mistä tykkään. Komeet kammet menee kuitenki aina täälläki kuumille kiville. Ja koska tulevaan runkoon ei leveämpi kumi mahdu, olis ajokista tulossa kakkosajokki(toistaiseksi ainakin…) ja näin ollen kammet ja kaikki olis hankittava. Oispa taas pitkästä aikaa kunnon proju meininkiäki, ku ei vaan siirrä melkeen kaikkia palikoita edellisestä rungosta.

Kampien muotokieli sopii omasta mielestä tähän settiin aika hyvin.

Kiekkojen rakentelusta taas ollut toisen kaverin kanssa jo muutamaan kertaan puhe. Täys kirkkaat kiekot, nykyisten kiekkojen spekseillä(mack+tb14) sopis moneen paikkaan(kuten em. modernisoitu NJS tai arkiratsu) ja kasailu olisi kiva kokea joskus ite. Satuin kattelemaan jo ennen uuden rungon hankintaa ton setin hintoja ja mackin napojen hinnat kyllä hirvitti todella. Ei ainakaan huviksi tulis kasailtua kiekkosettiä. Onneksi kaveri vinkkasi, että jos ite ostelisi fiksinavat bang for the buck -meiningillä 2024, niin ostelisi Mental BMXn valmistamat ratanavat. Sama kaveri oli nykyisenkin kiekkosettini aikanaan kasannut, joten luottoa on.


Kammista kun olin ostopäätöksen jo tehnyt, niin sama oli lyödä toinen vaihde silmään ja kasata kokonaan toinen pyörä kiekoista lähtien, koska syväpääty kutsuu avaruusajan miestä. Kyseiset navat ostin tuolla “luontaisella” värillä, mutta päätykartiot purppuralla, koska kuka ei muka purppurasta tykkäis.

Pyörästä olis tulossa niinsanotusti hyvänkelinpyörä, jolla vedetään täy sii ja siksiki sama tehdä huolella pesäeroa banskurolleriin paksuine renkaineen ja eläväisine kiekkoinee ja rajattomine mahdollisuuksineen. Kehiksi kiekkoihin aattelin alkuun jotain syvempää juuriki rataisan jämäkkyyden saavuttamiseksi, mutta kuitukehiin ei lompakko maha taipua tälläkertaa ja olis se myös vähä hölmö kasata yhteen ei nii über kallis -napa ja törkykallis kehä(vain allekirjoittaneen oma mielipide). H+son -tarjonta tuli ekana kateltua läpi ja omaan makuun sopivimmat oli projuun oli hydrat. Astetta syvemmät kuin tb14 ja tätämyöten myös jäykemmät(käsittääkseni?) ja ainakin muotokieleltään pakettiin sopivammat. (Kiekko)Kaverille kerroin valinnasta ja tämä päätyi suosittamaan lähes samankaltaisia, mutta halvempia kehiä:


Dt swiss r470 db sopis vähä paremmin lompakolle ja valituille navoille. Kehät puolestaan olis samalla “all in” avaruusajan jarruttomalle phiksypyörälle. Tummana ja kirkkaammilla navoilla sopii omasta mielestä oikeen makosasti runkoon ja kampiin.

Elikkä elikkä tähän mennessä kammet ja navat pistetty ostoon ja kaikki muu puuttuu vielä. Kehät ei ole vielä lukkoon lyöty, kuten ei mikään muukaan kampia, napoja ja runkoa lukuunottamatta. Lähipäivinä varmaankin rungon käyn hakemassa kaverin nurkista pyörimästä.

Ei muutaku hypätkää kyytii ja ehotelkaa osasia ja/tai seurailkaa täällä. Jos ei käyny selväksi, nii kuvat oli interwebistä röyhkeesti latailtu. Ja jos mietit onko ens kesä fiksikesä, nii olkoon tää sun merkki 🫱🏻‍🫲🏽

9 Likes

Noston esto ja siis navat oli 32/28, eli el classico.

1 Like

Mielestäni aivan ok kehät. Hieman kevyempää jos haluaa niin sitten on myös esim. epäsymmetrinen RR421. Jos on sulla Hesoihin asiaa niin on muuten yksi käyttämätön, mutta tarrat poistettu R470 28h jouten.

Tarrojen poistoa olinkin vähä ujosti miettiny, mutta aattelin aluksi vähä silmäillä näyttääkö liian työsuhdepyörältä tarrojen kaa :speak_no_evil: Lähtikö kui helposti irti noi tarrat vai oliko taiteilua?

Tosi helposti. Ehkä joku 10 min homma, ensin tarra pois kynnellä ja liiman jämät pois kynsilakan poistoaineella. Hiustenkuivaajalla olisi varmaan vielä helpompi.

1 Like

Osta Konstalta tuo controltech kuitu etukiekko tähän?? :hot_face:

Ois kyllä passaillu aika nätisti :face_holding_back_tears:

Tästä tulee ainakin kauniimpi yksilö ku mitä itellä tällä hetkellä ajossa. Kiva et rakennellaan vielä parallaxeja vuonna 2024, ku tosiaan näähän alkaa olla iäkkäitä jo.

Joo harvassa alkaa olla tän ikäset hyväkuntoset ja monet on vielä hinnalla pilattu :grimacing:


asioita tapahtuu

e: kuuleman mukkaan ei ois pannuteltu tällä ja kotia haettuani pesin vähä runkoo ja silmäilin jälkiä, nii hyvin pinnallisia pikkunaarmuja. Oisko yks ~0,5mm*0,5mm dekaali rypistymä näkyny, mutta ei ollu yhestäkää kohtaan ees maalia naarmut läpässy.

5 Likes

Onnittelut hankinnasta! Oon tykänny erittäin paljon ajaa tällä.
Ehdottomasti lempipyörä pyöryeestäni.

7 Likes

tää on niin helvvetin hieno runko

ja tää yksilö vielä täysin poraamaton tosiaa :sunglasses::call_me_hand:t3:

2 Likes

jos on 56 nii dibs, lukkorengaski o kirjepostin seassa lähtenyt tänään :joy:

52 on :speak_no_evil: kiitokset vielä lukkorenkaasta :call_me_hand:t3: laittele sitte se numero, jotta korvauksiaki saahaan liikkelle :face_with_hand_over_mouth:

2 Likes

2 Likes

Dekaali rypistymä? Tässä pitäisi olla kaikki maalia ellei ole teipattuja protoja.

Nii siis no kuviomaalaus sitte, mutta sitä meinasin, että ei paljas alsa paista ainakaan suoraa ulkomaailmalle.
Like so:

Mentalin paketti tuli postiin tnää :call_me_hand:t3: noh eipä tietenkää lähimpään, eikä toisiks lähimpään postiin tullu mutta eipä se haitannu, ku keli kohillaan :relieved:


doge kiinnostu heti ja ilmeisesti haluaa itelleen samanlaiset :thinking:

10 Likes

Siinä ei oo paljoo pinnanreikiä senkkailtu :face_with_raised_eyebrow: