P: Olmo Sintex

yksi olmo ulos toinen sisään. Ununu linkkas muualla myynteihin ja jostain syystä hentoputkinen, maltillisen värinen ysäricampalla koristeltu Olmo-Jooseppi ei ollut mennyt kaupaksi parissa viikossa, niin piti käydä ite hakemassa.
Fixie-ajoilta jäänyt alemmuuskompleksi viemäriputkella ajamisesta on jättänyt jälkensä ja näitä myyttisiä tubetarroja pitää sitten metsästää nyt kun pinkka siihen joustaa. Tai siis, nyt kun näitä saa puolet halvemmalla kuin kymmenen vuotta sitten.

Toki tekisi pääsiäisen kunniaksi mieli ottaa kammet ja keskiö irti ja sormeilla niitä SLX:n rihlattuja putken päitä mutta eroottiset fantasiat jäänee laiskuuden vuoksi tuonnemmaksi. Jollain koeajolla jos kävisi.

“tulispa kesä ja quill stemmi”

8 Likes

Kai nyt matchaava kehä tulee eteen?

miten voi olla noin minttu

Joo, harmiksi oli taakse vaihtunut CXP30, tai harmi ettei eteen samalla. Nyt on aikamoinen erikoisvanne, Campagnolo Gamma. Varastossa ois nuo CXP-fiksikiekot @azure mutta en nyt tiiä jaksaako niistä ruveta kehiä irrottelemaan. Periaatteessa jos löytyis esim jotkut värikkäisiin Open Proihin tehdyt maantiekiekot tai jotain muuta hupaisaa osastoa niin mikä ettei. Kasari-klassikobuildit on mun osalta tehty ja tässä vois kokeilla jotain vähän toisenlaista.

Muutenhan tää olisi ohjaamon säätöä ja parillisia vaihteita vaille likimain tässä. Mutta koska projekteja pitää olla niin tää saa luvan olla aloituskuva.

@ununu minttuisuus ihmetytti muakin, heppu oli tuonut vajaa parikymmentä vuotta sitten mukanaan Saksasta. Oli saanut väistyä Rynkeby-Bianchin tieltä kuten monet muutkin hyvät asiat elämässä.
Jotain hilloamisen pieteetistä kertoo myös tankoteipit joiden ympärille oli kääritty elmukelmua.

3 Likes

Siistit polkimet

1 Like

kävin testilenkillä ja totesin hyväksi. Scatto oli todella hyvä ja mietin usein että oispa se vaihteilla niin homma ois aikalailla sillä selvä. Kirjotinko mä ton jo johonkin aiemmin? no, kertaus on hyvästä.
Oli nopea, jäykkä mutta eloisa ja mukava. Vaihdoin stemmin Eclypseen ja laitoin jonkun compactin. Ja XT-spedut.

Ei mitään muuta syytä postata, mut pakko päästä bumppailee koska arkipyhät ja speksausseinät kaatuu päälle. Nimittäin totesin että tässähän on vaihdettu keula! Sitä vitutuksen määrää kun jossain Sipoon kylmillä pelloilla tajuaa että haarukassa on lokarin kiinnikkeet. Ei sillä, siro ja kaunis keula eikä varmasti mitenkään huonompi kuin orkkis mutta on se nyt silti… Ja kyllähän se kyyhky nyt pitäs saada keulaakin koristamaan. Eli ostetaan Olmon keula, vaihda tohon, saat välirahaa.

Sit toisekseen toki tässä nyt ärsyttää kun runko on noin siistikuntoinen ja kuitenkin jos nyt ei mikään huippurunko mutta kuitenkin parempaa päätä että siinä killuu Campan halvin osasarja. Ei sillä että olisin kokenut sen elämääni rajoittavan ainakaan näin äkkituntumalta mutta silti…

Uskoisin, että tää on ollut Hannoverilaisen pyöräkaupan partsbin-kasaus joskus myöhäisysärillä, ainakin mitä on pystyputken tarraan uskomista.
Eli aika sama meno mitä suomipyörissä, mutta inhimillisemmällä maaliduunilla vaihteeksi.

Kasicampaan juuttuminen olisi varmaan jonkinlainen statement ja nyökkäys obsolete-harrastamisen juurille, sillä aikaa kun nuo 60-luvun ranskispyörät roikkuu varaston orsilla odottamassa hellää kättä.
Fillaritorilla olis Chorus-setti, 8-speed, joka “päivityksenä” olisi iso harppaus lähellä arvattavaa lopputulosta eli budjettiprojektia, jonka loppulasku on tonni ja johon varaosia ei saa enää mistään.

Referenssinä tähän olen pariin otteeseen katsonut @accro n Somecia jossa meno on kyllä kohdallaan. Tuntuu kyllä hyvältä ekaa kertaa elämässä ihan oikeat Campa-osat joten antaa asian hautua vielä ennen Shimanoon suostumista.

4 Likes

Toi Fillaritorin setti ei kyl mitenkään kauhian ylihintainen oo. Kantsii kysellä kans fb:n Vanhat Velot -palstalta ja vaikka monivaihteesta josko joku siellä olisi. :smiley:

Allekirjoittaneella on kans epämääräinen kasa Campan kasisettiä, mistä eroon pääseminen kieltämättä helpottaisi asioita. Oon myös pitkään pohtinut tän paloittelua, jolloin siitä vapautuisi sun tarpeisiin osia.

3 Likes

Juuh ei enää classiccobuildeja my ass. No näköjään oli vielä tollasen ysäriretrobuildin mentävä aukko yleissivistyksessä. Mirage vaihtui Chorukseen poislukien Recordin etuvaihtaja sekä navat.
Kehät Open SUP ja renkaissa sit Grand Boisia TöPyn karkkihyllystä. Toki tähän ois pitänyt varmaan laittaa Veloflexit tai Challenget ja kaivaa jostain Campan ketju ja vaihtaa stonga ja tolppa niin ois Full Italy.

On kyl hyvä. Miragen kahvat naksui aika brutaalin mekaanisesti, tykkäsin kyllä ihan siitä tatsista. Nää Chorukset on pehmeät, toimii kuin ajatus. Kahvojen asentoa pitää viel vähän kattoo samoin kuin teipit vetästä ehk kertaalleen uusiks kun toi kahvan clampin alue häirittee.

5 Likes

nonii täähä on kova nyt

mites tota onkoha jääny kahva ns. auki tilaan ku jarrukahva sojottaa tolleen, eikös siinä oo se asentonappi?

joo kahva oli jääny, en ees muistanu et nois on sellanen… mut korjattu!

Kasari-ysäri maantierunko campan brifteriajan vaihteilla, notkumaton eclypse ja kompaktidroppi. Myönnän syyllistyneeni tähän itsekin tuon oman mbk rungon kanssa ja täytyy sen verran sanoa, että painohan nyt ei oikein pääse kilpailemaan tuoreemman kaluston kanssa (ainakin omassa on campan aikakauden aerokehät jotka ei oo kevyimmästä päästä) mut ompahan kiva ajeltava.

2 Likes

upee eclypse slämmäys kyllä

1 Like

Tää on ihana. Oliko tämä jostain täältä Varsinais-Suomesta? Muistan nähneeni tämän Torissa syksyllä/talvella. Nimim. Auto ei lähtenyt Turusta

Eka baik missä SMP toimii omaan simmuun. Muutenkin upea!

2 Likes

joo Nousiaisista piti käydä hakee kun ei muille kelvannut. Harvinainen ei-Velosport -Olmo, tai noh, ei Suomi-Velosport, tässä on pystyputkessa tarra: Velo-Sport Hannover :slight_smile:

SMP kyllä on lupaava penkki näin erinäisistä satulaongelmista pitkään kärsineenä. Muutama onnistunut lenkki jo takana ja MAITTAA.

2 Likes