P: obsoliitteja standardeja

Hommahan meni niin, että olen ajellut kaikki viime vuosien maastoajelut Kona Unitilla, joka on nähnyt monenlaista setuppia. Lopulta se koki muodonmuutoksen droppitankopyöräksi ja sehän sitten onkin tuntunut oikein perusteellisen mukavalta ajaa. Maastoajot on toisaalta jäänyt niin vähälle, että olin jo vähän ajatellut ettei tuonne metsään enää tule lähdettyä, ellei helppoja polkuja retkipaikoille lasketa. Vaan eipä mitä! F-tori heitti eteen tarjouksen, josta oli paha kieltäytyä. Harvoin näitä sopivan kokoisia teräsrunkoja muutenkaan tulee kohdalle ja parts bin pullistelee kaikkea vanhentunutta komponenttia, niin ostotarjous postitusehdolla sisään, nopea vastaus kauppojen sinetöimiseksi ja sitten vaan odottelemaan Matkahuollon pakettia.

Paketista tullut Soma Analog on alunperin tarkoitettu 559-kiekoille, mutta tarkoituksena olisi sovittaa tähän 584:t ja kaikenlaista toimivaksi todettua hilpettä menneiltä, KUNNIAN vuosilta. Tässä on sopivasti kaikki parhaat jutut, kuten 27,2 satulaputken sisämitta, 100/135qr, 71° ohjauskulma, 34 emäputkenpäät ja 424mm lyhyt perä. Ohjaamo-osasto varmaan hakee vielä pitkään muotoaan, kun pääsee vähän testailemaan enemmän. Keula on Kona P2. Vähän pitkältä vaikuttaa, mutta siinähän vaikuttaa. Keulii ainakin hyvin.

i

8 Likes

Hyvä vehe!

5 Likes

Sehän tuli ajokuntoon.

11 Likes

Huomioita tähän asti:
Keulii hyvin, mutta Nobby nic pitää ihan hyvin ylämäissä, vaikka joutuu putkelta vetään.
Ohjaamon kulma/pituus/leveys osui laakista kohtuullisesti ellei hyvin.
Ketju tippuu tosi helposti juurakkopoluilla. Täytynee lyhentää ja ehkä vois jonkun halvan ohjurin asentaa.
Alivion jarrut ovat aivan riittävät tämäntyyppiseen pyörään.
Vasen kampi on vääntynyt hieman sisään. Ei huomaa metsässä, mutta kelvillä joo. Tän huomasin kyllä jo aiemmassa pyörässä samoilla kammilla.
Wörtti!

1 Like

Comfort-ohjaamolla kohti syksyn tuulia.

8 Likes

Soma alkaa olemaan palikoiden osalta valmis. Tuntuu kivalta, sopivalta ja ketterältä.

7 Likes