P: Nishiki mixte

Eilen löytyi kirpparilta mukaan tyttöystävälle mixte.

Tarkkaa mallia en tiedä mutta pohjan koodin mukaan olisi vuosimallia -86, haarukassa lukee Tange ja kammissa Sakae. Jos myyjä lukee tän voi valottaa taustoja?

Kiekot on ja ohjaamo ehkä, mutta muuten ostetaan-osiossa jatkot.

Täst vois tulla aika kiva!

Jes! Täällä ei ookaan ollut mixteprojekteja hetkeen. Hufflepuff666 voisi myös laittaa Nishikistään projektilankaa.

azure - 14:00, 14.5.2017 » Jes! Täällä ei ookaan ollut mixteprojekteja hetkeen. Hufflepuff666 voisi myös laittaa Nishikistään projektilankaa.
Projekti on jumissa koska en osaa päättää haluanko tyylikkään vai vitsikkään kokonaisuuden. :(((

Tee vitsikäs kun tyylikkäät on jo nähty mixtejen kohdalla. Ne on kaikki samanlaisia ja siksi tylsiäkin.

ite en nää mitää pointtia kyllä kasata vitsikästä pyörää mutta kyrlisellä on kyllä pointti koskien mielikuvituksettomuutta joka ei missään nimessä rajoitu mixteihin.

Kiekot ja ohjaamo check (renkaat vaihtuu)

Jarrujen kanssa tuli eka ongelma: rungon reiät on pienet joten se kiristysnaaraskappaleputkilo (?) ei mene sisään, mutta ruuviosa ei myöskään ole tarpeeksi pitkä jotta voisi käyttää mutteria (ruuvi jää rungon sisään)… Onnistuin vissiin toisen jarrun rikkomaan kun yritin purkaa ja vaihtaa ruuviosaa, aivan saatanan tiukassa ja kierteet korkkasi heti enkä saanut enää koottua takaisin.

Katsotaan jos friendly lbs omaisi oikean ruuvin/työkalun.

Tusarkki - 5:48, 16.5.2017 » Kiekot ja ohjaamo check (renkaat vaihtuu) http://imageshack.com/a/img924/4905/3Xv76p.jpg Jarrujen kanssa tuli eka ongelma: rungon reiät on pienet joten se kiristysnaaraskappaleputkilo (?) ei mene sisään, mutta ruuviosa ei myöskään ole tarpeeksi pitkä jotta voisi käyttää mutteria (ruuvi jää rungon sisään)... Onnistuin vissiin toisen jarrun rikkomaan kun yritin purkaa ja vaihtaa ruuviosaa, aivan saatanan tiukassa ja kierteet korkkasi heti enkä saanut enää koottua takaisin. Katsotaan jos friendly lbs omaisi oikean ruuvin/työkalun.
Ittellä samaa ongelmaa oman kanssa, vaihtoehtoina tässä kohtaa pirrata reikiä isommiksi (uhka vai mahdollisuus?) tai uudet jarrut

Maantiejarrujahan kiinnitetään kahdella eri tavalla, ja tuossa rungossa varmaan ollut perinteisemmän mallinen kiinnitys.

Sisemmän reiän voi aina porata isommaksi, koska recessed nut -kiinnityksellä löytyy enemmän vaihtoehtoja.

Okw - 6:43, 16.5.2017 » Maantiejarrujahan kiinnitetään kahdella eri tavalla, ja tuossa rungossa varmaan ollut perinteisemmän mallinen kiinnitys. http://www.sheldonbrown.com/images/bolttypes500.jpg Sisemmän reiän voi aina porata isommaksi, koska recessed nut -kiinnityksellä löytyy enemmän vaihtoehtoja.
Jep tuota aattelinkin tänään kaupassa kysäistä.

teiän jarrut on ilmeisesti vasemalla olevat, ns recessed mount jarrut?

sellaset on tosiaan tarkotettu runkoihin, jossa toisella puolella on isompi reikä ja toisella pienempi.
tarviitte tollaset jarrut ku tos kuvas on oikeella. esim tektro r559, jos vaan reach on sopiva. ja yleensä mixteihin tarvii aika pitkällä reachilla olevat jarrut.

tai sitten sheldon brown luettelee vaihtoehtoja, alkaa kohdasta “Mounting recessed-mounting calipers on older frames”

e. hups, liian hidas

Tai sitten laittaa vaan autosolilla kiillotetut weinnmanit ja hyvät palat. Oikein säädettynä kyllä pysähtyy.

On kyllä hitsin ihanan värinen tuo runko. <3

Onko tuo Nishiki Rally? Tektro R559 on siihen sopiva 622-vanteilla, ja sitä saa mutterikiinnityksellä, ettei tarvitse porata.

happo-orgiat - 19:00, 16.5.2017 » Onko tuo Nishiki Rally?
Kiitos! Yritin ettiä mallia netistä ja ajattelin että olisi Sport, mutta nyt tuo kulunut R__l__-tarrakin tuntuu loogiselta. Jarrureiät porattu, ainakin etujarru meni jee.

Eka ajettava kasaus, kaikki toimi ja kuski hyväksyy! Huomenna sitten Pelagoon kymmenkertaistamaan tähänastinen budjetti.

Olisin tähän vaan suosiolla laittanut keskivetojarrut niin olisi pysynyt budjettikin, mutta on nuo uudet jarrut varmasti smoothimmat kuin vanhat Weinmannit yms.

azure - 21:26, 23.5.2017 » Olisin tähän vaan suosiolla laittanut keskivetojarrut niin olisi pysynyt budjettikin, mutta on nuo uudet jarrut varmasti smoothimmat kuin vanhat Weinmannit yms.
Jarrut 2,5e/kpl, tähän budjettiin ihan jees.
Tusarkki - 21:32, 23.5.2017 »
azure - 21:26, 23.5.2017 » Olisin tähän vaan suosiolla laittanut keskivetojarrut niin olisi pysynyt budjettikin, mutta on nuo uudet jarrut varmasti smoothimmat kuin vanhat Weinmannit yms.
Jarrut 2,5e/kpl, tähän budjettiin ihan jees.
No sitten ei paha :)

Noniin:

Melkein kaikki palikat löytyi foorumin kautta joten kiitsa teille, Velobialle jarrureikien porauksesta ja Pelagolle Brookseista.

Ehdotin tangoksi Parisiania mutta kuulemma tuo nykyinen tuntuu hyvältä joten mitäs sitä vaihtamaan. Ketjusuojaa tai jalkaa ei ole sattunut vastaan mutta pitää käydä vielä tällä viikolla tonkimassa. (Pyöräpaja? Uusix? Joku ehdotti myös Töölön pyörää.)

Eniten säätöä aiheutti (ylläriylläri) lokarit, eikä mukana tulleet nippelit kyllä mitenkään sopineet tuohon runkoon (tai sitten en vaan osaa, hyvin mahdollista). Lopputuloksena ei-niin-elegantti nippusideratkaisu ainakin toistaiseksi. Toisaalta ovat yllättävän tukevat, ja tulin suunnattoman tyytyväiseksi omasta problem solverista: liian lyhyen taka-aisan jatko-osaksi sopi vanhojen klossien “välilevy” täydellisesti.

Hän hyväksyy, on kuulemma kiva ajaa.