P: Muuli

Jeh, eli tuli tilattua On-One Mulo runko.

Tämä ainakin paperilla vaikuttaisi Pompinon korvaajalta.
Mielenkiintoisia Planet-X idiosynkraattisuuksia ainakin on. Eli mm. tapered emäputki ja vannejarrut. Lisäksi Lontoon foorumin puolella voi jo ihastella ketjunkiristimiä, jotka on toteutettu tässä vähintään jännästi. Tietysti myös mahdollinen, ehkä jopa todennäköinen rungon kieruus ja jarrutappien suhde toisiinsa yms. arveluttaa jo etukäteen.

Mutta tuo luvattu 43 mm rengastila kiinnostaa; jotenkin näen tämän sellaisena beater/pubbike -tyyppisenä käyttöpyöränä ja luultavasti panen etutarakan, lokarit ja ehkä jopa vaparin.
Ei vaihdesäätöä, tai stressiä pyörän jättämisestä asemalle tms. koska eihän tämä mikään nätti ole.

Tätä kirjoittaessa ei runko ole vielä näpeissä, vaan juuttunut johonkin tullilimboon.
Ja kun en ehdi mitään kuitenkaan tehdä ennen ensi viikkoa, niin pannaan tällainen teaseri nyt alkuun.

Ensi viikolla sitten kasaamaan. Sellainen visio olisi, jossa tähän tulee eteen segmentoitu kromihaarukka ja kirkkaat putkiosat & kehät ja Berthoud-lokarit yms. hienoa.

Mutta koska taitaa olla tarvittavat osat mustana jo ennestään ja Biltsun lokarit on halpoja, niin ei välttämättä ainakaan alkuun ole mikään kaunotar tästä tosiaan sukeutumassa.
Harkinnassa on mm. käyttää omistamaani Planet-X hiilarikrossihaarukkaa. Mikä on itsessään jo melkein Spessun Tricross-hirvitystä lähentelevä kapine.

Mutta saas katsoa. Osia:on.

Palataan asiaan kun on asiaa.

6 Likes

Tää on kyl vähän acquired taste joo

Sscx skene kiinnostaa aina. Viime aikoina mietityttänyt all city naturecross ja squid gravtron, mutta tämäkin kyllä myös

Runko saapui lopultakin.
Oli ainakin alustavan tarkastelun perusteella suora, tai ainakin suorahko.

Maalia sitten taas oli sen verran paksulti, että kiekkoa kokeillessa alkoi ahdistaa josko on ysimillinen perä… Mutta menihän se sitten siitä kun vähän voimaa käytti. Samoin sai ohjainlaakerin kanssa vähän pohtia, koska eihän se ihan drop in sitten ollut. Mutta siellä pyörii, kestää, minkä kestää.

Kuvassa siis vasta mallailen osia, kun piti etsiä em. ohjainlaakeria ja kavennusalakoolia.
Jotka onneksi löytyi, sieltä mistä hain ensimmäisenä, mutta en jostain syystä löytänyt. Pari kertaa sai penkoa ja lopuksi kaadoin koko lootan sisällön ja sitten löytyi.

Mutta niin, toistaiseksi ei ole tarvinnut rungon lisäksi mitään hankkia. Kiekot, laakerit, pikkaisen halkeilevat nastarenkaat ja semmoista on jo. Tosin jos oikein muistan, niin se keskiölaakeri klappaa tms., mutta pannaan nyt alkuun pyörimään ja sitten vasta ostohousut jalkaan jos on tarvis.

1 Like

AAH. Perinteinen pomppisväri ja mitkä sattuu mix match osat - niin klassista!!!

2 Likes

Klassista tosiaankin. Pistä ja jätä ne biltsulokarit tähän, niin uskaltaa jättää kylille.
Viimeks, kun kasasin pompinon, niin alla oli just ne halkeilleet ja vanhat nastat. Oli niin kaamea, että jäi ajamatta. Mutta toisaalta, jos Jouni, tai Tero päättää pölliä tän, niin matka loppuu ehkä lyhyeen juuri sen ajettavuuden takia. Tet
Mutta yritän siis sanoa, että ääni kevyemmille kumeille. Tästähän voi salaa tulla sun uusi suosikkipyörä.

1 Like

Parts bin osilla tosiaan mennään ja tulikin hiukan nostalginen olo, kun kaivoin Messengerit esiin. Samalla löysin ensifiksi Mongoose Mauricen valkoiset, tai siis alun perin valkoiset, kammet. Ja jos olisi korkeintaan 44-hampainen ratas niihin, niin saattaisin jopa harkita asentamista.

Mutta niin, nyt saatiin tähän kuntoon. Keskiö pitää kyllä hommata, koska tuo mikälie olikaan ei ole yhteensopiva sen enempää Shimanon keskiötyökalun, kuin vapaarattaan irroittamiseen sopivan työkalun kanssa. Vaikka aika lähellä jälkimmäistä kyllä.

Oispa vielä UN55, mutta varmaan joku Neco sitten.

8 Likes

Jotenkin tulee englanninlakut mieleen tosta värityksestä, tykkään

2 Likes

No niin, sain ajoon asti, löytöketju oli pitkähkön puoleinen, mutta sai mennä sellaisenaan. Jossain pitäisi olla vielä Bilteman KMC-ketju, joten en jaksanut säätää.

Löytyy kun löytyy.

Pienen ajelun perusteella oli kyllä ihan mukava ajaa. Tuntui ketterältä ja nopealta, mutta saattoi johtua siitäkin kun on lyhyt kannatin vielä. Tai siitä, että oli nappulat, eikä nastat.

Mutta lupaavaa silti.

Jarru(t) pitänee vielä asentaa ja varmaan lokaritkin, kun Suomessa ollaan.

9 Likes

Näyttää värimaailmaltaan just sopivalla tavalla tökeröltä, muutenkin sopusuhtanen ja wishbone perä best.

1 Like

Tuli ajettua vähän ikään kuin neitsytajelu tänään. — Kuukausia sen jälkeen kuin sain tämän kasaan.

Oli jo nastatkin kiinni, mutta sitten en tohtinutkaan lähteä tällä suola- ja rapasohjoajeluille ja odottelin kuumeisesti kevättä.

Ja nyt — lopultakin! On mukava ajaa, vaikka onkin aika hemmetisti vaikkapa Vigorellia raskaampi. Mutta oikein hyvältä käyttöpyörältä vaikuttaisi.

3 Likes

No nyt ne olisi siinä. Plus kori ja kunnon pirikellokin; voin kertoa, että RRIIINGG! toimii paremmin kuin hento ‘piing’.

On muuten mukava ajaa. Varmaan kun on kevyt välitys ja jarrut, reilusti sweeppiä tangossa - tämä kun ei ole mikään kilpailullinen ja stressaava kapistus, vaan mukava käyttöpyörä.

Alan vain vähän pohtimaan Pantterin myyntiä tämän myötä, mutta sekin on kyllä rakas. Muuli vain on kyllä aika monessa suhteessa käytännöllisempi.

Seuraavaksi varmaan voisi kaivaa kameran kehiin ja koittaa ottaa AMA-kuvat. Koska ei tämä tästä varmaan ihan hirveästi muutu. Paremmat jarrut ehkä ja keula vaihtuu varmaan kunhan tulee sopiva kohdalle. Mutta ainakin toistaiseksi on aika valmis kokonaisuus.

6 Likes

Minkäs kokoinen runko-kuski kombo tässä on kyseessä? Mulo ois nyt Planet-X:llä tarjouksessa ja houkutus suuri, mut 190-senttisenä pitkäkoipena mietin, onko edes XL riittävän iso…

Mikä ohjaustanko sulla on tuossa?

On One OG v.1.

Tää on XL ja itse olen 180.

Mutta tuo on ehkä aavistuksen isohko. Toisaalta riserin kanssa reach on aika hyvä näin.

1 Like