P: Muuli

Jeh, eli tuli tilattua On-One Mulo runko.

Tämä ainakin paperilla vaikuttaisi Pompinon korvaajalta.
Mielenkiintoisia Planet-X idiosynkraattisuuksia ainakin on. Eli mm. tapered emäputki ja vannejarrut. Lisäksi Lontoon foorumin puolella voi jo ihastella ketjunkiristimiä, jotka on toteutettu tässä vähintään jännästi. Tietysti myös mahdollinen, ehkä jopa todennäköinen rungon kieruus ja jarrutappien suhde toisiinsa yms. arveluttaa jo etukäteen.

Mutta tuo luvattu 43 mm rengastila kiinnostaa; jotenkin näen tämän sellaisena beater/pubbike -tyyppisenä käyttöpyöränä ja luultavasti panen etutarakan, lokarit ja ehkä jopa vaparin.
Ei vaihdesäätöä, tai stressiä pyörän jättämisestä asemalle tms. koska eihän tämä mikään nätti ole.

Tätä kirjoittaessa ei runko ole vielä näpeissä, vaan juuttunut johonkin tullilimboon.
Ja kun en ehdi mitään kuitenkaan tehdä ennen ensi viikkoa, niin pannaan tällainen teaseri nyt alkuun.

Ensi viikolla sitten kasaamaan. Sellainen visio olisi, jossa tähän tulee eteen segmentoitu kromihaarukka ja kirkkaat putkiosat & kehät ja Berthoud-lokarit yms. hienoa.

Mutta koska taitaa olla tarvittavat osat mustana jo ennestään ja Biltsun lokarit on halpoja, niin ei välttämättä ainakaan alkuun ole mikään kaunotar tästä tosiaan sukeutumassa.
Harkinnassa on mm. käyttää omistamaani Planet-X hiilarikrossihaarukkaa. Mikä on itsessään jo melkein Spessun Tricross-hirvitystä lähentelevä kapine.

Mutta saas katsoa. Osia:on.

Palataan asiaan kun on asiaa.

5 Likes

Tää on kyl vähän acquired taste joo

Sscx skene kiinnostaa aina. Viime aikoina mietityttänyt all city naturecross ja squid gravtron, mutta tämäkin kyllä myös

Runko saapui lopultakin.
Oli ainakin alustavan tarkastelun perusteella suora, tai ainakin suorahko.

Maalia sitten taas oli sen verran paksulti, että kiekkoa kokeillessa alkoi ahdistaa josko on ysimillinen perä… Mutta menihän se sitten siitä kun vähän voimaa käytti. Samoin sai ohjainlaakerin kanssa vähän pohtia, koska eihän se ihan drop in sitten ollut. Mutta siellä pyörii, kestää, minkä kestää.

Kuvassa siis vasta mallailen osia, kun piti etsiä em. ohjainlaakeria ja kavennusalakoolia.
Jotka onneksi löytyi, sieltä mistä hain ensimmäisenä, mutta en jostain syystä löytänyt. Pari kertaa sai penkoa ja lopuksi kaadoin koko lootan sisällön ja sitten löytyi.

Mutta niin, toistaiseksi ei ole tarvinnut rungon lisäksi mitään hankkia. Kiekot, laakerit, pikkaisen halkeilevat nastarenkaat ja semmoista on jo. Tosin jos oikein muistan, niin se keskiölaakeri klappaa tms., mutta pannaan nyt alkuun pyörimään ja sitten vasta ostohousut jalkaan jos on tarvis.

1 Like

AAH. Perinteinen pomppisväri ja mitkä sattuu mix match osat - niin klassista!!!

1 Like

Klassista tosiaankin. Pistä ja jätä ne biltsulokarit tähän, niin uskaltaa jättää kylille.
Viimeks, kun kasasin pompinon, niin alla oli just ne halkeilleet ja vanhat nastat. Oli niin kaamea, että jäi ajamatta. Mutta toisaalta, jos Jouni, tai Tero päättää pölliä tän, niin matka loppuu ehkä lyhyeen juuri sen ajettavuuden takia. Tet
Mutta yritän siis sanoa, että ääni kevyemmille kumeille. Tästähän voi salaa tulla sun uusi suosikkipyörä.

1 Like

Parts bin osilla tosiaan mennään ja tulikin hiukan nostalginen olo, kun kaivoin Messengerit esiin. Samalla löysin ensifiksi Mongoose Mauricen valkoiset, tai siis alun perin valkoiset, kammet. Ja jos olisi korkeintaan 44-hampainen ratas niihin, niin saattaisin jopa harkita asentamista.

Mutta niin, nyt saatiin tähän kuntoon. Keskiö pitää kyllä hommata, koska tuo mikälie olikaan ei ole yhteensopiva sen enempää Shimanon keskiötyökalun, kuin vapaarattaan irroittamiseen sopivan työkalun kanssa. Vaikka aika lähellä jälkimmäistä kyllä.

Oispa vielä UN55, mutta varmaan joku Neco sitten.

6 Likes

Jotenkin tulee englanninlakut mieleen tosta värityksestä, tykkään

2 Likes