P: Muddy Fox Kuriiri

Ensimmäinen projulanka saa nähä mitä täst tulee… vai tuleeks

Iso, kiva, ja vanha muhvirunko orkkis osasarjalla tuli toripistefiissä vastaan ja hain pois. Pyörä siis Muddy Fox Courier 1988. Osat ok tasosta Suntourii, Suginoo, Dia Compee, Tangee.


Valitettavasti pystyputki ottanu huolella osumaa ja vähän mysteeri mitä sille on tehty, kaks pituus suunnassa olevaa kohoumaa mut ei halkeemia (vielä). Vaikee uskoo et ois vasaroitu noin syvälle väärän kokonen tolppa joka ois voinu ne aiheuttaa, onks veikkauksia? Ostaessa täs oli liian pieni 25.6 tolppa ylikiristettynä niin et putken yläreuna oli soikeena, sen sain semi pyöreeks nyt vaan kokeilee sopisko vaiks 26.2. Muuten runko ihan kivassa patinassa, chippejä löytyy mut ei dingei tai dongei.Kaikki liikkuvat osat tumman mähmän peitossa ja tuli jo enimmät hinkattua pois, kattoo jos jaksais ihan alkaa kiillottaa. Kaikki laakerit menee varmaan uusiks, noi navat on kivat toivottavasti laakeripinnat ok.

Ei oo vielä speksaus suunnitelmii mut jotain kivaa pienellä budjetilla :slight_smile:

jatkan joskus

19 Likes

Iltaset


image

5 Likes

muddy fox tosiaan

3 Likes

Ehkäpä järkevän shimmin sijasta väliin on tungettu kuparilankaa tms.?

2 Likes

Näenkö Deore- niksunaksuvipuset? Mukavat on sellaiset.

Suntour Accushift, kivat on nekin

Ohjaamon sovittelua korttelin ympäri brakeless ghetto 1x6. Tuntuu ihan sopivalta. Täl rungol droppitanko toimis kans salee hyvin mut orkkis Muddy Fox brändätty tanko on kyl aika rad.

Istuinosasto on vaihtumassa kunhan tulee vastaan sopiva tolppa (tähä tulos härski satula). Takavaihtaja kans väliaikanen kun tarvis löytää Suntouriin sopivat rissat, niissä kun on 6mm pultti eikä 5 niinko Shimano. Ghetto Sugino Cycloid (ovaali) oneby tuskin liikaa tiputtelee ketjua ilman mitään ohjuria, jos joo niin etuvaihtaja rajotusruuveilla hoitaa sen. Polkimet tuntuu hirveeltä muutaman vuoden päivittäisen lukkopoljinpyöräilyn jälkeen mut haluaisin et tää ois se pyörä missä vois pitää flätit. Eli myykää halftoeclipit jos pysyis jalka ees vähän paikoillaa! tai vinkatkaa myyks joku kivijalka HKI?

Ekaa kertaa tuli huollettua irtokuulanavat ja meni iha hyvin salee. Kehistä ja pinnoista sai hinkata pinttyneen kerroksen pois 1000 vesihiomapaperilla+WD40. Ei vielkää kyl ihan shinyshiny. Chipit sai kynsilakkaa ja chainstaylle kiedoin tommosen paracord-tyyppisen suojan dyneemasta, jäi 5cm lyhkäseks mut ihan hyvä.

Tulossa: jonkun sortin runkolaukku, poor man’s Nitto R-10, ehk lokarit?, jarrut :smiley:

19 Likes

Joo kyllä kirkkaat täyspitkät tälläseen pyörään on aika must.

1 Like

Tai sitte paremmat flatit kunnon tappopiikeillä niin ku chesterit ja monet muut?

1 Like

Tuntuu et itellä lipsuminen fläteillä johtuu siitä et jalka tottunu minimaaliseen nousuun lukoilla eikä niinkään liukumisesta polkimen pintaa pitkin. Noilla orkkis MKS terävillä polkimilla taas niin paljon pitoa et hankala asettaa jalka oikeeseen kohtaan ja saa kokoajan olla korjaamassa, toeclippiin vois vaan tunkee jalan ja ehkä toimis

Jarrut asennettu ja säädetty, edessä orkkis leveeprofiili Dia Compe 983 ja takana Dia Compe AD990. Toimii ok mut palat pitäis uusia, vois kans laittaa valkoset vaijerinkuoret nyt laitoin vaan mitä löyty vanhoista jämistä. Kayaposta siirty tähän Billy Bonkersit (näköjään sisurit vähän vinossa…) ja 65mm bluemelssit koska tää tulee nyt olee kurakelien arkipyörä. Oishan jotku kirkkaat kokopitkät paljon kivemmat mut tää on budjettiprojekti, täl hetkellä uponnu pyörään+osiin ~120€. Laitoin kans spedut kiinni ja ajomukavuus nous moninkertasesti.

Runkolaukku projekti alko kans, tein muutamat värjäyskokeilut yrityksenä mätsää laukku rungon väreihin mut toi Nitorin lila oli liian punertava. Pitäis saada tommonen sinertävä laventeli, ehkä jatkan värjäilyjä mut mietin kans et kokomusta olis ihan kiva vaikka tylsä. Kangas siis tommosta semistydii puuvillaa eli voisin vahata ja kattoo muuttuuks sävy mihin suuntaan. Ja nii ajattelin ekaa kertaa koittaa tommosta kakskerroksista laukkua, arkikäyttöön ja sit päiväretki/yönyli reissuille.

17 Likes

Tän oli tarkotus tulla jonkusortin hobocross talvipyöräks mut talvi meniki Pariisissa maantiepyörällä ja Muddyfox jäi Suomeen venailemaan kesää. Nyt ku kesä tuli ja paluu Suomeen kans joten piti päästä retkelle niin tää oli erittäin sopiva aihio retkipyöräks. Ensikasauksen jälkeen 5km testi ajo ja sit seuraavana päivänä 650km retkelle👍


Muutoksina hioin puolet maaleista pois, lisäsin niittimutterit satulaputkeen ja toptubepussukalle, ohjaamon päivitys 60mm stemmi ja Sellax Randonneur tanko 50cm leveenä. Tanko ihan hiton jees löytyy mukavasti erilaisia otteita mikä helpottaa pitkii päiviä satulassa, stemmi vois olla 20mm pidempi.

Etutartsi väliaikasesti vaan tätä retkeä varten kiinni ku ei ollu parempaa ratkasua, on kyl suunnitelmia… Pelago commuter lowrider jaloilla tai pikkutartsi+kori ja erillinen lowrider tartsi.

Talveks sit ehkä 26er fixed lifestyle hmm

21 Likes

Ja ilman nyssyköitä:

21 Likes

Terästä, laukkuja ja tangonpäävaihtajat :smiling_face_with_three_hearts:
Näin juuri tulevaisuuteeni

1 Like

Hyvin hiottu!

2 Likes

talvi 23/24

kesä 24

17 Likes