P: Leopard

Tuli hankittua ensimmäinen rataraami ja sen kunniaksi ensimmäinen kunnon postaus foorumille! Kyseessä on Leopard ratarunko, joka myyjän mukaan on suomalaista tekoa. Laakerit vaikuttavat olevan hyvin smoothit ja väri erityisesti mielyttää silmää. Sininen kilmateleva ei oikein välitys kuvista, mutta erinomaiselta näyttää.

Onko kenelläkään lisää tietoa mikä rungon tausta, materiaali, yms on?Ainakin muhvit näyttää hienoilta ja runko ylipäätänsä jos kotimaistatekoa aika erikoinen, joten tyytyväinen olen joka tapauksessa ostokseen.

Tulevaisuuden suunnitelmissa:

  1. Ruosteenpoisto
  2. Chippien maalaus - Decoväri? Onko muita?
  3. Kampien, Kiekkojen & Satulan osto
  4. Ajoa

Härreguud toi on ihana!

Biciolli vois ehkä tietää vähän lisää. Ainakin innostuu.

Mistäs löytyi ja millasta osaa oot harkinnu? Aikakausikorrektia, vaiko modernia palikkaa?
Decoväri vois olla ihan hyvä mesta paikkamaalin hankintaan. Jollain pienoismallimaalillakin vois onnistua.

dtapio - 0:49, 22.12.2015 » Tulevaisuuden suunnitelmissa: 1) Kasaan 2) Ajoon
tnts - 0:58, 22.12.2015 »
dtapio - 0:49, 22.12.2015 » Tulevaisuuden suunnitelmissa: 1) Kasaan 2) Ajoon
tru dat, chipit on osa rungon historiaa, paikat näyttää helposti vaan tökeröiltä

Hienot yksityisköhdat. ja ei paikkamaaleja. Ruhjut ja nuhjut kuuluvat tämänikäiseen klassikkoon. Uudet sit erikseen.

Hiton nätti mut kuvat on kyl aika valtavii!

Täällä projekti:
http://www.monivaihde.net/foorumi/viewtopic.php?f=3&t=41

Täällä AMA:
http://www.monivaihde.net/foorumi/viewtopic.php?f=6&t=52

LIsää tarinaa on Pikajalassa, joka ilmestyy ihan näinä päivinä.

Rungon muhvit ovat erilaiset kuin minulla ja rungosta puuttuu Columbuksen tarra. Tauno Lönnqvist (Suomen Urheilupyörä, Tampere, (03) 255 0759) voisi muistaa rungosta jotakin. Nimittäin se on erikoista, että kysymyksessä on ratarunko.

Kovasti tutun näköinen. Nervexin muhvit, kromaukdet ja etuhaarukka näyttäis aika pitkälti identtisiltä tämän kanssa (sori huono kuva):

Joka on siis alunperin ollut tämän värinen:

Alemman kuvan fillaria joku kaupitteli vuoden -52 olympialaisissa käytettynä, mutta taitaa olla fuulaa ja todennäköisempi aikakausi n. 60-luvulta.

Tiedä sitten olisko tuokin Leopardiksi maalattu esimerkiksi jostain sponsorisyistä tms.

E. Reynoldsin 531:stä on putket. Ja kun noita takahaarukan päitäkin katselin niin samanlainen runko tuo taitaa olla. Harmittaa vieläkin kun möin omani…

Hauska taustatieto:
Tane oli 70-luvun lopulla Italiassa opiskelemassa rungontekoa ja hankkimassa osia. Kun hän oli palaamassa Sveitsin kautta Suomeen, hän törmäsi Leopard-nimisiä pyöriä tehneeseen firmaan, joka oli juuri pantu konkurssiin. Osti sieltä läjän firman tarroja, koska hänen rakentamillaan pyörillä ei ollut vielä nimeä. Tällaisesta sattumasta tamperelainen Leopard sai nimensä.

Hyvän näkönen. Seurantaan.

Voin olla väärässäkin kun spekuloin, mutta suomessa ei niin kauheasti high end runkoja valmistettu joten veikkaisin, ettei ole made in finland. Keskiöhän on ja täten veikkaan myös ohjainlaakerin olevan ranskis. Tolppakoko ei varmaan oo iisein. Osat kiinni ja ajoon on mun neuvo

Hyvä hankinta hyvällä hinnalla. Meinasin jopa itse sortua, koska eka projektini oli Leopard.

Tolppa 26.4mm. Löytyyhän tota kokoa esim campalta recordia ja super recordia eli ei nyt niin ongelmallinen koko imho.

Et tule saamaan aikaan paikkamaalausta, jonka lopputulokseen olisit tyytyväinen, korkeintaa lakkaa chipit.
Ja niq on oikeessa, näyttää tolta mun vanhalta monarkilta, liekkö sit ruotsalaisten tuotoksia.

Taitaa olla emäputken sivussa alhaalla tuo pieni kolo juurikin passelisti Monarkin kolmionmallisen keulamerkin kiinnityspiste

Hieno runko ja luultavasti myös tiimihistoria, en lähtisi paikkamaalaamaan

EDIT: tässä vielä keskiö-zoom ettei tarvi arvailla, 35x1 = ranskis keskiö

Tosiaan kaikki viittaisi tuon olevan samanlainen kuin niq:n esittämä runko. En tiedä millaiset dekaalit Biciollilla oli, mutta tässä rungossa leopardit ovat ihan tarroina.

Paikkamaalit ilmeisesti ovat aika no no tälle ja uskon, kyllä paikkamaalaamisen olevan hyvin vaikeaa. Kokemusta Nature Boyn paikkamaalauksesta, mikä ei täysin blendaudu muuhun maaliin. Haluaisin kuitenkin suojata rungon ruosteelta. Kannattaako siis vaan laittaa lakkaa päälle? Mistä tämmöistä saisi?

^Josbanse. Mistä näet, että keskiö on ranskis? Laakeri on campan niin itse ajattelin sen automaattisesti olevan italy kierteillä.

Osista sen verran, että mukaan tuli Sugino mighty tolppa, no-name stemmi ja Nitto Bullhorn Model 021. Molemmat laakerit ovat campan. Osat vaikuttavat olevan semi laadukkaita ja hyvässä kunnossa, joten niillä mennään. Stemmi pitäisi kiillottaa jotenkin kun on aika huonossa kunnossa.

Jos toi on munarkki niinkuin hyvin vahvasti näyttäisi, keskiö on italo. Lakasta senverran, että päätät lakkaatko koko rungon, vai vain chipit.

Koko runkoon varmaan 2K lakka paukkupullosta, pelkkiin chippeihin esim paikkalakkapullo pensselillä vaikka dekoväristä. Mut jos toi maali on kestänyt tähän asti noin hyvänä, kestää se tästä eteenpäinkin, ennen käytettiin kunnon myrkkyjä.

Joo ajattelin vaan lakata aluksi noi chipit, ettei ruostu uudestaan. Onko muita kuin decoväri? Joku keskustan liike josta voisin käydä hakemassa helposti.

dtapio - 13:16, 22.12.2015 » Joo ajattelin vaan lakata aluksi noi chipit, ettei ruostu uudestaan. Onko muita kuin decoväri? Joku keskustan liike josta voisin käydä hakemassa helposti.
Helpointa on kun haet pullon kirkasta kynsilakkaa, siinä on pensselikin valmiina. Oikeesti.
dtapio - 13:03, 22.12.2015 » Josbanse. Mistä näet, että keskiö on ranskis? Laakeri on campan niin itse ajattelin sen automaattisesti olevan italy kierteillä.
Odie - 13:13, 22.12.2015 » Jos toi on munarkki niinkuin hyvin vahvasti näyttäisi, keskiö on italo.
Ei ole italo vaan ranskis ja se tieto Josbansen on ollut helppo tavata tuosta keskiökupin kyljestä KOSKA SUN KUVAT ON NIIN VALTAVIA!!!!!111

Ja juuri siksi kuten jo todettu toi on uudelleentarroitettu Monark (tai Cressu).