P: Kiinapyörä Kiinassa

Joko oot käyny The Treessä pitsalla? Ja Take 5:ssa.

taobaosta saat varmaan kompliittiin ei tuu varmaan samaa valkonaama-lisähintaa kuin kivijalassa.

spoket on kyl aina mahdollisuus

Flying Pigeon. Ilmeisesti maailman eniten valmistettu polkupyörä.

Tuolla twitterin puolella puitiin ettei miksei yv:llä ole kunnon projekteja joten päätin edistää asiaa! LBS löytyi kuin löytyikin ja päädyin tänään ostamaan itselleni uuden polkupyörän. Pyöräliikkeen nimi oli Rainbow Fixed Gear Bike ja kyllä, sain valita aivan kaikkien osien värit ihan itse ja he kasailevat sitten pyörän tässä viikonlopun aikana ja saan sen sunnuntaina. Maksoin vähän lisää parista eri osasta, eli takarenkaasta, ketjusta ja navoista, jotta sain vähän parempaa kampetta koska ne kaikki orkkikset vaikuttivat todella skeidalta. Värillinen ketju ja voi-vitu-ei-jarru -kombo ei vakuuttanut. Päädyin maksamaan osavaihdoksilla noin sataviiskymppiä suomen rahaa, ilman niitä se ois ollut vähän yli satkun.

Seinällä oli hienoja pyöriä, cervelon t1, jotain kivannäköstä palpaa isoilla hintalapuilla ja ja VISP KILLER WHALE todella nopeella setupilla mut se oli kolmannen omistajan ja se ei ollut paikalla ni en päässyt koklaa höh mut ehkä joku toinen päivä sitten. FSA:n hiilariratakampea, AARNia ja Latticea oli hyllyillä Thomsonien vieressä kuten myös kaikkea muuta jännittävää kampetta korkeilla hintalapuilla. Yhden omistajan / työntekijän pientä mashia tyyppasin ja vähän skidailin ja pieni ja vikkelähän sekin oli. Toisella tyypillä oli thronen ihan kivannäköinen setuppi mutta maantielukkojen takia sitä oli vähän vaikee ajella joten pistin pienet jamaikastylet sitten vain. Olivat tosi mukavia ja kyselin pooloista ja semmoisetkin taitaa minulle löytyä, yhteislenkeillekin kyselivät. Jäi ihan hyvä maku suuhun, sanoivat toki että jos pyörän kanssa tulee ongelmia niin sinne vain!

Laittelen kuvia myöhemmin kunhan saan ton imgurappsin toimimaan, herjaili jotain tossa kirjautumisesta, en tiiä onko VPN:llä vaikutusta asiaan, ei pitäisi kai?

Täällä on tosi paljon foreverbikejä ja tuollaisia Flying Pigeonin kaikennäköisiä muunnelmia, mutta kyllä sähkömopo on täällä se juttu. Todella pelottavia kun ne on aivan äänettömiä ja valottomia ja ajavat todella holtittomasti.

Nyt veikkaan et on hyvä sateenkaarioksennus tulossa…

Luotan että pyörä on hyvällä maulla speksattu

saa valita värin = kaikki mustaa? :wink:

peltsip - 15:03, 11.9.2015 » saa valita värin = kaikki mustaa? ;)
Leevi - 15:02, 11.9.2015 » Luotan että pyörä on hyvällä maulla speksattu

mitä maston on kiinaksi? 桅杆?

Jos ei joka osa ole about eri värinen niin sanon kyllä notta “voi vitu minkä teit” ja sitten hyväksyn asian hiljaa.

Lähdin hakemaan pyörään vähän hillitympää värimaailmaa joten kiiltävän kultainen runko jäi sitten ottamatta. Vähän siinä ja siinä et harmittaaks mut ei oikeestaan. Kyseessähän on siis HITEN-teräksinen raskaahko (kompliitti jotain 12kiloa) runkosetti (aika jäykkä on) kolmiseinäisillä kehillä ja novatecin navoilla. Ohjainlaakeri on melko smuutti ja kammissakin on irroitettava ratas joten varmasti ihan riittävän hyvät. Ohjaus on vähintäänkin vikkelä n. 40 mm stemmillä ja riser on jopa liian leveä koska luovimaan liikenteessä joutuu. Tolppa epäilyttää riittävästi mutta on jo kestänyt n. 50 kilsaa leppoista ajelua. Flättipolkimet lähtee vaihtoon kunhan jaksan tilailla taobaosta tässä joku ilta kivemmat polkimet. Ehkä tilaan myös jonkun kakspulttiset tolpan. Laitan kuvan kunhan pääsen huomenissa rajoittamattoman nettiliikenteen ääreen (imgur-appi ei suostu toimimaan päivittämättä ja en nyt jaksa kikkailla mobiilisaitin kanssa. on muuten aivan hanurista nää rajoitetut liikenteet, voispa striimaa).

Liikenne on aivan helvetin kamalaa ja ajattelinkin ostaa kiinagopron (täällä on monia erilaisia monissa eri hintaluokissa) jotta voin kypärämountin avulla havainnollistaa kovaa sekoilua. 12 kilsan matkaan meni tänään 45 min koska en vain osaa, myös pelottaa ja pyöräkaistoilla pysäköivät autot ja sit kaistojen laidat tukkivat sähkömopot lavoilla pysäyttää pyöräkaistojen menon ja sit ei oikeen houkuta lähtee kehätielle ajelemaan… Liikennevalojen logiikka ei oo vielä oikeen muuten selvinnyt paitsi silleen että punaisten valojen välinen viive on kaikille käsky mennä ja punasella saa aina kääntyä oikealle ja vasemmalle kääntyvien vihreillä voi about kaikki mennä minne vaan. Jotenkin noin. Vähän niinku ois ällärit ja kaikilla ois hirvee kisaliekki. Olin myös ainoa kakspyöräinen (ilman polttomoottoria) jolla oli valot eessä ja takana sekä kypärä. Pimeet sähkömopot on kyllä todella vittumainen keksintö. Valottomat suuret länsimaiset autot pyöräkaistoilla jännitttää myös kohtalaisen paljon. Paras tyyli on seurata jotain sähkömopolähettiä jolla on töötti herkässä ja leveä kuorma, tilaa löytyy useimmiten myös mulle.

Seikkailupyöräily ftw.
Kuva kiinaihmeestä kiinnostaa.

voe pojat samuli

voimia ja liekkiä

Lupasin tarjoilla samulin puolesta pyörän kuvan tänne, kun ei kiinan muurien takaa bitti liiku

Olen pettynyt sateenkaaaripyörään sateenkaarettomuuteen.

Ny on keskiö tarpeeksi korkealla.
Säily elossa.

Ei hassumpi pyörä sadallaviidelläkympillä:)

Mitä helvettiä, toihan on ihan ookoon näkönen. Soo-soo. Ajahan turvallisesti ja varovaisesti, kuulostaa aika pelottavalta. Luitkos uutisen siitä miten kiinassa ajetaan toisenkin kerran yli, ettei joudu vammautuneelle koko loppuelämää kustantamaan?

Driven to KILL!!

Tiedä sitten kuinka paljon tuossa artikkelissa on vieraskulttuurinvieroksumiskerrointa…

Viikko on nyt tullut ajeltua (ehkä joku 120km) ja kävin poolotkin testaamassa, kenttä oli tyhjä parkkipaikka ja maalit jotkut kokoontaitettavat pienet jalitsumaalit. Ei oo infra täälläkään pooloilijoille hyvää. Oulussa vaan on. Poolon taso oli melko hyvää ja jengi pelaili melko samanlaisella kalustolla kuin suomessakin, mukana oli tosin muutama katufiksikin. Liikenne on edelleen tosi kaoottista mutta osaan jo lukea sitä melko paljon paremmin kuin aluksi, pitää vaan sopeutua rytmiin, jota ei taas Suomessa oo liikenteen vähäisyyden vuoksi tarvinnut koskaan tehdä. Rytmejä ulos tuuppaava kaiutin toimii myös melko hyvin kestotöötin kaltaisena merkinantolaitteena, hitaammat väistävät kiltisti pyörätien reunaan.

Yks ilta tossa ajellessani tiputtelin mielestäni ihan hyvää vauhtia ajorataa mut sit taksi päättikin heittää ilman vilkkua eteen ja jarrut pohjaan niin pääsin sitten ihan skidaamaan. Takaratas päätti sitten kiristyä lukkorengasta vasten pyörähtäen n. neljänneskierroksen taaksepäin. Sydän jätti muutaman lyönnin väliin mutta kierteet säilyivät novatecissä. Ei olleet tainneet kiinan pojat kiristellä ratasta ihan riittävään momenttiin, mutta nyt on sekä ratas että lukkorengas vähintään riittävällä kireydellä. Eilisissä pooloissa tein myös päätöksen, että stemmi on päivitettävä useita kymmeniä millejä pidempään.

Snjjj - 9:38, 16.9.2015 » Lupasin tarjoilla samulin puolesta pyörän kuvan tänne, kun ei kiinan muurien takaa bitti liiku http://i.imgur.com/pJlTbHY.jpg
täähä oli ihan siisti kehitysmaapyörä. mut jotai kiinailmettä toi huutais, ees jotain räikeitä spacereitä.