P: Kiinapyörä Kiinassa

Projekti alkaa niin kuin tästä. Ideana on siis kasailla syyskuun alussa Pekingissä kiinteävälitteinen suurkaupungin kaduille soveltuva polkupyörä ja ajattelin etten rakkaita rottamankeleitani raahaisi Kiinaan saakka (lähinnä rahakysymys). Yleensä tavara tulee kiinasta meidän luokse, mutta nyt minä menen niiden luokse. Viettelen siis 4-5 kuukautta vaihto-opiskelemassa Pekingissä ja voisin hankkia sinne uuden fixipyörän jonka lähettäisin Suomeen jos se osoittautuisi ajossa kivaksi.

Apua siis kaivataan ja kysyisinkin nyt teiltä että mitä mun kannattaisi tehdä. Kiinakuitua tulevalle kotiovelle ja Pekingin paikalliseen kivijalkaan pakettien kera? FactoryFiveen setelitukon kanssa ja customin kanssa auringonlaskuun? Markettifiksi ekasta kivijalasta ja ääretön vitutus ekan kanttarin jälkeen? Budjettini vois olla vaikka viis sataa euroa sisältäen vähän niin kuin kaiken. Työkaluja en ajatellut sisurinvaihtohommia enempää raahata, sillä tavaraa on muutenkin sopivasti, joten kasaushommat ajattelin ulkoistaa jollekin paikalliselle tekijähenkilölle.

Tässä vaiheessa oon jo ajatellut polkimiksi KRNKY-sträppejä häkeillä, sillä Heikan sanoin KRNKY-sträpeissä ja häkeissä tuntuu siltä kuinka tennari olisi tullut takaisin kotiin. Jämäkkä ja mukava koti kengälle eikä tarvitse kopistella pitkin aukioita. E: oon myös ajatellut kapeahkoa (n.50cm) riser-tikkua sekä noin 48/19 välityksiä jottei tulisi mitään ikäviä yllätyksiä.

Ideat, hyvät vinkit ja osaehdotukset ovat enemmän kuin tervetulleita.

Kiinalainen titamiinirunko ja sit lopuksi eeppinen ajo siperian halki kotiin.

etit Pekingistä jonku paikallisen fixiliikkeen, meet sinne yv-paitojen, tarrojen ja #jallu-pullon kanssa. tämän tiedustelumatkan perusteella teet päätöksen pyörähankinnoista. kommentoit myös taktisesti jonku paikallisen fiksijehun instapostauksia.

www.natooke.com/

Vitostehdas on toki kova.

Myyvät myös käytettyjä.

Noniin täällä mestoilla ollaan ja näyttää siltä ettei tuonne uskalla kukaan lähteä liikenteeseen mutta sitten taas toisaalta paikalliset tytöt ja pojat vetelee tuolla liikenteessä jarruttomilla fikseillä värikkäillä kehillä sandaaleissa joten ehkä sitä lähteä voisi kuitenkin. Paikallista skeneä en oo nähnyt mut nuoriso ajaa just sellaisilla noin 13 kilon pyörillä kuin ajattelin. Kaikki osat värikkäitä ja satula aivan väärässä asennossa paitsi että värikäs ketju on ruostunut vahvasti. Flätit, ehkä joskus etujarru mut ei koskaan sträppejä. Hinnat pyöräkaupoissa aika kovia ainakin valkonaamoille, mitä nyt paskoja käytettyjä mummiksia sais kympillä ja maastureita viidelläkympillä. Levarimaasturi uutena tektro noveloilla ja paskoilla shimanon vaihteilla sekä jollain etupumpulla näyttäisi olevan joka paikassa noin kaks sataa tai vähän alle.

Nyt alkuun totesin tarvitsevani huumoripyörän ja löysinkin siihen kiinan e-baysta eli taobaosta varteenotettavia vaihtoehtoja. Katsotaan sitten myöhemmin josko Shanghaihin tulisi asiaa vaikkapa sinne factoryfiveen, mutta ei sielläkään mitän hirvittävän mukavaa nettisivujen perusteella oo.

Kovin kaikista ois tietysti taitettava maasturi tuplaspokeilla ja levyillä mutta 170 euron hinta on ehkä vähän suolainen
kahdestakymmenestä kilosta paskaa. Fotarointi ei sit oo omakeksimä.

Toi sitäpaitsi painanee enemmän kuin foreverbike joten ei sillä jaksaisi ajaa 4 metriä kauemmas. Kuitenkin haluutte linkin niin tuossa: huumorihummeri

Sit katoin ihan perinteistä värikästä tuplaspoke / etuspoke fiksiä joka kokoonpanosta riippuen maksaa jotain 90-130 euroa. 4 kilon vesurispoket sinänsä kiinnostaa, käytännössä varmaan ekan päivän jälkeen aivan hanskasta. Kattelen tässä pari päivää vielä ympärilleni ja sit hankin jonkun todellisen väri-iloitteluvekottimen jolla ajelen kohtalaisen tyytymättömänä. Ihmettelen vaan sitä että meneekö se kaikki täällä valmistettu järkevä pyörätavara suoraan länteen meneviin laivoihin?

e: piti laittaa VPN päälle ni uploadasin kivan kuvankin threadiin hummerista.

Joko oot käyny The Treessä pitsalla? Ja Take 5:ssa.

taobaosta saat varmaan kompliittiin ei tuu varmaan samaa valkonaama-lisähintaa kuin kivijalassa.

spoket on kyl aina mahdollisuus

Flying Pigeon. Ilmeisesti maailman eniten valmistettu polkupyörä.

Tuolla twitterin puolella puitiin ettei miksei yv:llä ole kunnon projekteja joten päätin edistää asiaa! LBS löytyi kuin löytyikin ja päädyin tänään ostamaan itselleni uuden polkupyörän. Pyöräliikkeen nimi oli Rainbow Fixed Gear Bike ja kyllä, sain valita aivan kaikkien osien värit ihan itse ja he kasailevat sitten pyörän tässä viikonlopun aikana ja saan sen sunnuntaina. Maksoin vähän lisää parista eri osasta, eli takarenkaasta, ketjusta ja navoista, jotta sain vähän parempaa kampetta koska ne kaikki orkkikset vaikuttivat todella skeidalta. Värillinen ketju ja voi-vitu-ei-jarru -kombo ei vakuuttanut. Päädyin maksamaan osavaihdoksilla noin sataviiskymppiä suomen rahaa, ilman niitä se ois ollut vähän yli satkun.

Seinällä oli hienoja pyöriä, cervelon t1, jotain kivannäköstä palpaa isoilla hintalapuilla ja ja VISP KILLER WHALE todella nopeella setupilla mut se oli kolmannen omistajan ja se ei ollut paikalla ni en päässyt koklaa höh mut ehkä joku toinen päivä sitten. FSA:n hiilariratakampea, AARNia ja Latticea oli hyllyillä Thomsonien vieressä kuten myös kaikkea muuta jännittävää kampetta korkeilla hintalapuilla. Yhden omistajan / työntekijän pientä mashia tyyppasin ja vähän skidailin ja pieni ja vikkelähän sekin oli. Toisella tyypillä oli thronen ihan kivannäköinen setuppi mutta maantielukkojen takia sitä oli vähän vaikee ajella joten pistin pienet jamaikastylet sitten vain. Olivat tosi mukavia ja kyselin pooloista ja semmoisetkin taitaa minulle löytyä, yhteislenkeillekin kyselivät. Jäi ihan hyvä maku suuhun, sanoivat toki että jos pyörän kanssa tulee ongelmia niin sinne vain!

Laittelen kuvia myöhemmin kunhan saan ton imgurappsin toimimaan, herjaili jotain tossa kirjautumisesta, en tiiä onko VPN:llä vaikutusta asiaan, ei pitäisi kai?

Täällä on tosi paljon foreverbikejä ja tuollaisia Flying Pigeonin kaikennäköisiä muunnelmia, mutta kyllä sähkömopo on täällä se juttu. Todella pelottavia kun ne on aivan äänettömiä ja valottomia ja ajavat todella holtittomasti.

Nyt veikkaan et on hyvä sateenkaarioksennus tulossa…

Luotan että pyörä on hyvällä maulla speksattu

saa valita värin = kaikki mustaa? :wink:

peltsip - 15:03, 11.9.2015 » saa valita värin = kaikki mustaa? ;)
Leevi - 15:02, 11.9.2015 » Luotan että pyörä on hyvällä maulla speksattu

mitä maston on kiinaksi? 桅杆?

Jos ei joka osa ole about eri värinen niin sanon kyllä notta “voi vitu minkä teit” ja sitten hyväksyn asian hiljaa.

Lähdin hakemaan pyörään vähän hillitympää värimaailmaa joten kiiltävän kultainen runko jäi sitten ottamatta. Vähän siinä ja siinä et harmittaaks mut ei oikeestaan. Kyseessähän on siis HITEN-teräksinen raskaahko (kompliitti jotain 12kiloa) runkosetti (aika jäykkä on) kolmiseinäisillä kehillä ja novatecin navoilla. Ohjainlaakeri on melko smuutti ja kammissakin on irroitettava ratas joten varmasti ihan riittävän hyvät. Ohjaus on vähintäänkin vikkelä n. 40 mm stemmillä ja riser on jopa liian leveä koska luovimaan liikenteessä joutuu. Tolppa epäilyttää riittävästi mutta on jo kestänyt n. 50 kilsaa leppoista ajelua. Flättipolkimet lähtee vaihtoon kunhan jaksan tilailla taobaosta tässä joku ilta kivemmat polkimet. Ehkä tilaan myös jonkun kakspulttiset tolpan. Laitan kuvan kunhan pääsen huomenissa rajoittamattoman nettiliikenteen ääreen (imgur-appi ei suostu toimimaan päivittämättä ja en nyt jaksa kikkailla mobiilisaitin kanssa. on muuten aivan hanurista nää rajoitetut liikenteet, voispa striimaa).

Liikenne on aivan helvetin kamalaa ja ajattelinkin ostaa kiinagopron (täällä on monia erilaisia monissa eri hintaluokissa) jotta voin kypärämountin avulla havainnollistaa kovaa sekoilua. 12 kilsan matkaan meni tänään 45 min koska en vain osaa, myös pelottaa ja pyöräkaistoilla pysäköivät autot ja sit kaistojen laidat tukkivat sähkömopot lavoilla pysäyttää pyöräkaistojen menon ja sit ei oikeen houkuta lähtee kehätielle ajelemaan… Liikennevalojen logiikka ei oo vielä oikeen muuten selvinnyt paitsi silleen että punaisten valojen välinen viive on kaikille käsky mennä ja punasella saa aina kääntyä oikealle ja vasemmalle kääntyvien vihreillä voi about kaikki mennä minne vaan. Jotenkin noin. Vähän niinku ois ällärit ja kaikilla ois hirvee kisaliekki. Olin myös ainoa kakspyöräinen (ilman polttomoottoria) jolla oli valot eessä ja takana sekä kypärä. Pimeet sähkömopot on kyllä todella vittumainen keksintö. Valottomat suuret länsimaiset autot pyöräkaistoilla jännitttää myös kohtalaisen paljon. Paras tyyli on seurata jotain sähkömopolähettiä jolla on töötti herkässä ja leveä kuorma, tilaa löytyy useimmiten myös mulle.

Seikkailupyöräily ftw.
Kuva kiinaihmeestä kiinnostaa.

voe pojat samuli

voimia ja liekkiä