P: Kästle Sport 300

Tarkoitus on tehdä tästä pienellä budjetilla pyörä ajottaista polkuajelua varten/talvijyrä. Resepti on simppeli: levyt molempiin päihin, joustokeula ja sinkula.

Markettimaasturin raadosta vanteet, keula, tanko ja polkimet. Ohjainlaakeri vaihtui heti cane creekiksi. Varastosta X1 satulaksi, kerholaisilta Sixpack Menace stemmiksi ja UN55. Foorumilta ostin isoflowin kammet ja BB5.

Tilaa löytyy hyvin 160mm levylle, ja levyjarrukorvakekin on tuohon helppo tehdä. 7005 alu on hyvä hitsata, eikä kaipaa lämpökäsittelyjä internetin mukaan.

Keula tulee vaihtumaan. Stemmi noin lyhyt koska runko snadisti liian pitkä, mut noh.

2 Likes

Jatkoa odotellessa. Pirun siisti jo nyt.

Ainii ja mingäkokone runko? Chainstayn mitta myös kinost.

Runko 19". Chainstay 415mm taka-akselin keskeltä bb keskelle. Rengastilaa 2,4" kumille vielä ok.

Tää menee seurantaan! On kowa!

Tonikoo - 19:33, 27.2.2017 » Tää menee seurantaan! On kowa!

Takapakka ei lähteny perinteisin konstein auki (meisseli+vasara), vaan piti hakea ihan työkalu lainaan käyttäjältä tune. Vaati noin puolen metrin jatkot ruoskaan sekä pakka-avaimeen + kaverin, että sain lukkomutterin auki.

Mulla oli yks vanha purettu pakka varastossa josta sain pari spaceria + avasin tuon toisenkin jotta sain loput tarvittavat spacerit.

Pelkillä muovispacereilla en ihan saanut hommaa nippuun kuten halusin, joten hioin vanhasta peltirattaasta hampaat, ja laitoin sen kasan alimmaksi. Käytin myös pakan ensimmäistä ratasta jotta kasa sai tarpeeksi korkeutta, ja koko paketin sai kiristettyä tiukkaan. Kokonaisuus ei silmiä hivele, mutta kustannukset 0e ja tää on todettu toimivaksi systeemiksi.

E: saan huomenna kunnon sinkula-spacereita niin pääsee eroon tosta pikkurattaasta.

Eilisen monen tunnin välitys-testailun jälkeen väleiksi päätyi 36-16. Käytin kyllä laskureita apuna ration ja magic gearin selvittämiseksi mut iski joku psykoosi ja testasin jotain 20 eri comboa. Uudella ketjulla jonka hain tänään, tuo 36-16 osottautui kuitenkin magic geariksi ja ihan kivan kevyt polkea. Ketjulinjankin sain lähes luotisuoraksi.


Tuo markettikeula tuntuu aivan saatanan painavalta ja paskalta, mut se nyt olikin odotettavissa. Menee vaihtoon jossain kohtaa. Sitä ja renkaita lukuun ottamatta tuntui oikeen hyvältä, ainakin nykyiseen talvijyrään verrattuna tuo on helvetisti parempi.

Stemmin vois kannutella mustaks.

E: Niin joo, rahaa tähän on kokonaisuuden mennyt tällä hetkellä 68,90€.

Välillä kun lukee näitä juttuja niin pelotta että oon heikko

Niintuota en näe jarrukorvakkeita

ite keskittyisin niihin enkä stemmin kannutteluihin

Tollanen pakasta otettu rampillinen takaratas ei toimi sinkulakäytössä. Olen yrittänyt, aina se vaan nostaa ketjun pois päältään. Tai laita molemmin puolin isot rattaat ohjureiksi.

Ja jos Raumalla oot, ni saat tulla multa hakeen ilmatteeks rampittoman peltirattaan. Löytyy ainakin 16t ja 18t muistaakseni. Alun hitsaus kiinnostaa. Teetkö siis ite?

vanttera - 16:15, 2.3.2017 » Niintuota en näe jarrukorvakkeita ite keskittyisin niihin enkä stemmin kannutteluihin
Korvake ei oo ihan hetkeen tulossa, täytyy vielä selvittää että a) mistä materiaalista se täytyy tehdä että voi naittaa ton 7005 alun kanssa b) hitsaristakaan ei oo vielä varmuutta.

Ei tälla kiirettä oo ajoon muutenkaan.

Kare_Eskola - 16:27, 2.3.2017 » Tollanen pakasta otettu rampillinen takaratas ei toimi sinkulakäytössä. Olen yrittänyt, aina se vaan nostaa ketjun pois päältään. Tai laita molemmin puolin isot rattaat ohjureiksi.
Tiedetään. Kokeilin nyt ensin tuolla välitystä ennen kuin ostan kunnollisen. Mutta tos alapuolella on vastaus tähänkin ongelmaan!
inforest - 16:35, 2.3.2017 » Ja jos Raumalla oot, ni saat tulla multa hakeen ilmatteeks rampittoman peltirattaan. Löytyy ainakin 16t ja 18t muistaakseni. Alun hitsaus kiinnostaa. Teetkö siis ite?
Joo voisin tulla hakemaan! Laita puh. nmro yv niin soittelen. Ja en tuu itse hitsaamaan kun en tiggiä hallitse. Kaveri tai sitten työkaveri hitsaa.
Rayton - 16:43, 2.3.2017 » Kaveri tai sitten työkaveri hitsaa.
Valitsisin näistä sen, jonka sukunimi on lähempänä mannista.

Oon tässä pähkäillyt tuon levarikorvakkeen paksuutta. Googlailu antoi tuloksena seuraavan kuvan:

Tossa korvakkeen paksuudeksi siis annetaan 7mm, ja hätäisesti pyörävaraston eräästä pyörästä mittasin 8mm. Alulattaa saa paikallisesti 50x5mm, ja seuraavana kokona 40x10mm. Kymppi on jytympää mitä haluisin, mut taidan otan varman päälle ja käyttää sitä. Käyn huomenna kyselemässä tuosta matskusta, toivottavasti on sellasta alulaatua että toimii tässä.

Monen puhelinsoiton ja vitullisen googlailun jälkeen sain tietää että tuohon 7005 aluun voi sekoittaa 5754 alua, joka tunnetaa myös nimellä Al Mg 3. Lankana tigillä 5356 eli Al Mg 5. Sain Mansen Levytyö Oy:stä jämäpalan 8mm levyä ja lisäainelankaa ilmaiseksi.

Korvakkeen ja vahvikkeen tein eka pahvista että sai muodon hierottua kohdalleen.

Sen jälkeen siirto alumiinille, rälläköimistä, poraamista, viilaamista… En jaksanut kauheasti hipostella, eli muotoilu on mitä on.

Kaveri veti saumat tigillä työpaikallaan. Meni vähän harjoitustyönä, mut oon lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Pitäis kestää.

Huoneenlämmössä 1kk niin tuo alumiini vanhenee ja saavuttaa “täyden” lujuuden. Taidan maalata tuon vaan jollain about saman sävyn kilikolilla.

1 Like

Jepa meno

kunno pursotinsaumaa, best

ei toi maalaamalla parane. jätä noin.

mannisointi 2.0

Hieno on! Älä maalaa