P: helkama + aloittelija =

Olkoon tämä kehitystarina ja varoittava esimerkki, lukija saa itse päättää. Tavoite tehdä Helkamasta kisakiree ratapyörä-look fixie 0 budjeilla. Fixeistä en tiedä paljoa ja termistöä en tunne mutta kokeilin silti mitä syntyy kun vähän muokkailen runkoa. Kuvista mallia ja rälläkkä laulamaan.

http://i8.aijaa.com/m/00428/14361913.jpg

Kaikki varmaan tietää miltä alkuperäinen runko näyttää, niin tässä vaiheessa olin dropit kääntänyt ja takaa runkoa lyhennetty. Myös jalan tulirauta lähti. Lukon jätin tarkotuksella kun ensimmäinen toimiva runkolukko oli. Etuhaarukkaa olin myös suoristanut ja lyhentänyt.

http://i3.aijaa.com/m/00289/14361914.jpg

Siistiä saumaa, ei ainakaan vielä oo pettäny. Takanapaan hitsasin “lukkomutteriin” suuremman rattaan ja jollakin kierrelukitteella väänsin tiukalle. Aika näyttää kestääkö. Varalle saatan hitsailla mummiskan jarrullisen navan kiinteäksi.

http://i2.aijaa.com/m/00010/14361915.jpg
Stemmi oli ruma niin jatkoin siihen lisää putkea

http://i6.aijaa.com/m/00213/14361916.jpg

Taakse tarakkatelineen kiinnikkeet irti ja putki tilalle. Jäi omaan silmään liian ylös, mutta kai se ajaa asiansa.

http://i4.aijaa.com/m/00681/14361917.jpg

Ekat koeajot ja vielä hengissä

http://i5.aijaa.com/m/00539/14361918.jpg

Paukkumaalit niskaan.

http://i2.aijaa.com/m/00677/14361919.jpg

Ja tämänhetkinen tilanne. Satulan putki on vain joku viemäriputken pätkä tilapäisesti, vaihdan kun löytyy uus tilalle.
Kaikki palaute tervetullutta! jos ihan väärää settiä foorumille nii voin poistella. Seuraavaksi olis tarkotus pinnottaa alumiini etukiekko 0-ristiin tyyliin ja takavanteen vois maalailla. Heti ku löytyy kapeempi kumi nii saa takavanteen lähemmäs satulaputkea. Polkimiinki vois remmit laittaa.

Ihan oikeeta settiä ja postattu oikealle alueellekin, joten onneksi olkoo!

Hyvä tekemisen meininki, built not bought.
Remmit kullä ensi tilassa paikalleen.

Älä anna seuraavien dissaajien masentaa.

Kovaa menoa, selkeesti ilman liiallista kuolemanpelkoa. Tossa maalauskuvassa takadropit näyttää että ne huutais APUA

Remmit polkimiin joo samantien, aika vaarallista varmaan muuten painella jarruitta menemään, kasauksessa ehkä vähä liikaa valkosta mutta eiköhän se siitä vielä jalostu.

normaali - 20:26, 4.4.2017 » Ihan oikeeta settiä ja postattu oikealle alueellekin, joten onneksi olkoo!

Just sopivan hätästä viemäriputkee!

meinasin jo sanoa et älä maalaa mutta…
tuli hyvät fibat tästä silti.
laita strapit tai jarru, sit vaa kovaa ajoa!

Hobocross servattu.

All hail hobotarck.

Hyvin tehty.

Kiitoksia palautteesta! :slight_smile: remmeihin materiaalit jo odottaa laittoa. Etujarrukin kävi mielessä mutta tuskin ainakaan vielä tulee. Olin kahden vaiheilla maalaamisen kans mutta edelliset raadot jätetty maalaamatta nii kyllstyny jo katteleen ruosteisia ja kuluneita runkoja. Valkononen tälläkertaa katotaan mitä seuraavaan.

projekti: jeppis. avatar: ei-jeppis.

missä muistan nähneeni kuvan samantapaisesta track fork endistä verrattuna liskon päähän? Vedä toi pliis millä vaa muulla ku valkosella. Toi alkuperäne maaliduuni ois sopinu ku nenä päähä tähä… Haarukan kromissa ei sit just maalit kyl pysy, mut haitanneeko se, kromihaarukka just hieno

Nyt on hillitympi avatar. Joo täältä foorumilta sen idean liskonpäihin apinoinkin. Samaten kaiken muunki mitä oon rungolle tehny. Maalaus oli päähänpisto ja ite oon iha tyytyväine. Jälkikätee ajateltuna kromileula olis voinu olla jees. Varastos on vielä toinen kromikeula nii vois sovitella miltä näyttäs

Ihmettelinki miksi vaikutti tutulta mut sehän oli kuin mun proju. Joten täysi peukku tälle vaikka takadropin hitsaukset on vähän hasardit.

-eetzi - 20:19, 4.4.2017 »

http://i3.aijaa.com/m/00289/14361914.jpg

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/assets.barcroft.tv/501989e0-5da7-465e-bdd9-fca4728d5466.jpg

http://www.fvwa.sitefactory.fi/data/8939.jpg

Hyvä hyvä! Seuraavaks sitten joku projekti missä ei oo noin jeesuksen aikaset standardit (lue fauber-kammet ja pikkurillin paksuinen satulatolppa). Hyvä toki harjoitella tuommoisella vaikka kädentaitoa selvästi onkin jo valmiiksi!

Tässä ilahduttaa juuri se, ettei ole alettu kyselemään miten tällaisesta pyörästä saisi nollabudjetilla hyvän “fixien” vaan ollaan otettu niskalenkki vallitsevista olosuhteista ja tehty kammottava hirviö.

Tekijät tekee eikä kysele.